Ιχνηλάτες του Αλέξανδρου

Ένα ανήσυχο παλικάρι που η γέννησή του σημαδεύτηκε από θεϊκά γεγονότα. Η ζωή του έγινε θρύλος και ο θάνατος του κατρακύλησε τον κόσμο. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ που λατρεύτηκε σαν ΘΕΟΣ από τους λαούς που κατέκτησε και λατρεύεται ακόμη και σήμερα. Αναδύθηκε από την ένωση των Αιγυπτιακών Θεών, με τους αρχαίους ήρωες προγόνους του (ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΑΧΙΛΛΕΑΣ) ξεπήδησε από την αχλή και την ομίχλη των Βάλτων της Πέλλας (Γιαννιτσών), κατέκτησε τον Ήλιο (Θεός Ρα) των Αιγυπτίων, απέκτησε και χάρισε όλο το χρυσάφι της Περσικής Αυτοκρατορίας.

Έδωσε το πανανθρώπινο μήνυμα- Αγώνας τίμιος, ασίγαστος, δυνατός, ακάματος, ακαταπόνητος-για να μπορούμε όλοι μας στη γη να μετέχουμε των κοινών αρχών, σφραγισμένο αναλλοίωτα, κρατημένο καλά μέσα στον αμφορέα της ιστορίας.
Μεταφορά των πανανθρώπινων αξιών σ’ όλα τα άκρα της γης γιατί όλοι μας αξίζουμε να ζούμε ελεύθερα και ωραία.

Εμείς οι Μακεδόνες, οι Ιχνηλάτες του Αλέξανδρου και λοιποί Έλληνες, ακολουθούμε τις φάσεις αυτής της λαμπρής πορείας, ο καθένας με τις δυνατότητες του. Θα ξεπεράσουμε τις καθημερινές διαχρονικές δυσκολίες επιβίωσης, θα ανοιχθούμε, θα γνωρίσουμε μέρη, λαούς, φυλές,
θα επικοινωνήσουμε, θα μεταφέρουμε τα ανοικτά μυαλά μας, την οξυδέρκειά μας,
την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε.

Διότι με αυτά τα δύο στοιχεία, οξυδέρκεια, λαμπρό μυαλό και
φιλότιμο, φιλευσπλαχνία

έχουμε τις προδιαγραφές να ανεβαίνουμε
στα βάθρα των εξερευνήσεων.