KENYA ΣΑΦΑΡΙ

Απέραντες σαβάνες, μεγαλόπρεπα βουνά, σμαραγδένιες λίμνες,
απέραντες παραλίες και ξεχασμένες πόλεις!.

9 ημέρες / 2.100€

(2Ν) ΝΑΙΡΟΒΙ

(1Ν ) ΑΜΒΟΣΕΛΙ

(1Ν) TSAVO

(3N) MOMBASA

Αναχώρηση για Ναϊρόμπι

Άφιξη στο Ναϊρόμπι νωρίς το πρωί. Μεταφορά και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο. Αμέσως μετά μια πρώτη γνωριμία με το Ναϊρόμπι, μια πόλη κοινωνικών και πολιτιστικών αντιθέσεων. Επιβλητικά κτίρια δυτικού πολιτισμού και περίχωρα με πρωτόγονα κτίσματα. Άνθρωποι του σήμερα και του χθες συνθέτουν την κοινωνία αυτής της πόλης και προξενούν την έκπληξη του 20ου αιώνα. Επίσκεψη στο μουσείο της συγγραφέως ΚΑΡΕΝ ΜΠΛΙΞΕΝ και τσάι στο διπλανό κέντρο της καμηλοπάρδαλης.

ΝΑΙΡΟΜΠΙ-ΑΜΠΟΣΕΛΙ

Μετά το πρωινό ,αναχώρηση απο το Ναϊρόμπι και με τα μικρά Van εννέα θέσεων αρχίζει το σαφάρι με κατεύθυνση το εθνικό πάρκο Αμποσέλι. Μπροστά μας ξεδιπλώνεται η αδάμαστη φύση σε ολόκληρο το μεγαλείο της με φωτογραφίες και εικόνες που θα ζήλευαν όλοι οι ζωγράφοι. Οι μετακινήσεις των ζώων δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να τα θαυμάσει άλλοτε σε κοπάδια και άλλοτε μοναχικά σε αναζήτηση τροφής ή ξεκούρασης. Ζέβρες, αντιλόπες, λιοντάρια, εξωτικά πουλιά, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και πανέξυπνοι μπαμπουίνοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι αυτού του τόπου. Φυλές με πρωτόγονη παρουσία κλέβουν τη μνήμη κάθε ταξιδιώτη. Αφιξη στα lodgeς, ειδικά ξενοδοχειακά κτίσματα για τις συνθήκες του σαφάρι. Τακτοποίηση στα δωμάτια και γεύμα.

Το πρωί αρχίζει το σαφάρι  για το εθνικό πάρκο της Κένυα που βρίσκεται στους πρόποδες του Κιλιμάντζαρο, το υψηλότερο σημείο της μαύρης Ηπείρου και μια από τις μεγαλύτερες προστατευόμενες περιοχές του πλανήτη. Το ανατολικό και δυτικό Τσάβο είναι το μεγαλύτερο φυσικό καταφύγιο ζώων στον κόσμο. Επίσκεψη στις εκπληκτικές πηγές Μζίμα όπου συρρέουν πολλά ζώα της περιοχής και αποτελούν καταφύγιο για οικογένειες ιπποπόταμων.

ΑΜΠΟΣΕΛΙ – ΜΟΜΠΑΣΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Μομπάσα, τα εξωτικά παράλια της ανατολικής Αφρικής. Άφιξη και τακτοποίηση σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Μια πρώτη γνωριμία με την πόλη που βρέχεται από τις ακτές του Ινδικού θα συμπληρώσει τη μαγεία της εκδρομής σας με εικόνες από τροπικές γωνιές με πανύψηλους σκιερούς φοίνικες και παζάρια με λαϊκή ξυλόγλυπτη τέχνη. Στη σημερινή ξενάγηση της πόλης θα δείτε το φρούριο Ιησού που κτίστηκε το 16ο αιώνα, την παλιά πόλη, το λιμάνι Κιλίντι και το χωριό Άκαμπα όπου οι απλοϊκοί τεχνίτες φτιάχνουν αριστουργηματικές φιγούρες άγριων ζώων. Διανυκτέρευση.

Προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή (12 ώρες) με γεύμα μέσα στη ζούγκλα με έμπειρους συνοδούς με τζιπ 4Χ4 μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Εκδρομή 6 ωρών μέσα στα Fiords με την οργιώδη βλάστηση με γεύμα . Τελική άφιξη στα FUNJI ISLANDS. Επίσκεψη στο τοπικό χωριό FUNJI VILLAGE όπου παρακολουθούμε τη ζωή των καθημερινών ανθρώπων. Η βόλτα γίνεται με crocodile canoe και με dolphin show (πλοιάρια). Επιστροφή στην Μομπάσα.

Νωρίς το απόγευμα σας περιήγηση της πόλης και πρόταση γιά carnivor  αποχαιρετιστήριο δείπνο με κυνήγι.

10η

Αναχώρηση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη .

Κατεβάστε το έντυπο της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις ΠΡΙΒΕ ξενοδοχεία 4* και 5* με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προσαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

KENYA

Η Κένυα αναπτύσεται χάρη στα εκατομμύρια δολάρια που φέρνουν στη χώρα κάθε χρόνο οι τουρίστες που έρχονται με σκοπό να φωτογραφίσουν τα τροπικά δάση, τις απέραντες σαβάνες, τα μεγαλόπρεπα βουνά με τις χιονισμένες κορυφές πάνω στον Ισημερινό, τις σμαραγδένιες λίμνες, τις απέραντες παραλίες του Ινδικού και τις ξεχασμένες πόλεις στην ακτή της Μομπάσας.

Μια πανέμορφη χώρα όπου ο πλούτος είναι άνισα κατανεμημένος στη μεγάλη ευημερία των λευκών και μιας μικρής ολιγαρχίας των Κικουγιού και στην ατελεύτητη αθλιότητα ενός αναλφάβητου πληθυσμού διαμοιρασμένου σε περισσότερες από 140 φυλές που επικοινωνούν σε 30 διαλέκτους, βιώνουν πρωτόγνωρες παραδόσεις, κάνουν περιτομή ή εκτομή, κυριαρχούνται από παντοδύναμες δεισιδαιμονίες και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με το ντύσιμο, το στόλισμα και τον τρόπο ζωής τους.

Εθνικα παρκα της ΚΕΝΥΑΣ:

Εθνικό Πάρκο Ορους Κένυα

Δρυμός- Εθνικό Πάρκο ΣΑΜΠΟΥΡΟΥ

γειτονικό Πάρκο SHABA

LAKE NAKURU με τα αναρίθμητα φλαμίγκος

Εθνικό Πάρκο MASAI MARA

ΟΙ ΜΑΣΑΙ

Η νομαδική αυτή φυλή αριθμεί περί τα 75.000 μέλη που κατοικούν σε περιοχές μεταξύ της Λίμνης Τουρκάνα και του ποταμού Εβάσο Νγκίρο. Εκτρέφουν καμήλες, βοοειδή κι αιγοπρόβατα και ζουν από τα προϊόντα των ζώων τους. Κύρια τροφή τους είναι το γάλα, ανάμεικτο με αίμα που παίρνουν με τεχνητή αφαίμαξη από το λαιμό των αγελάδων τους. Πρώτοι στην ιεραρχία της φυλής είναι οι γέροντες που εκτός των άλλων προνομίων τους έχουν προτεραιότητα στην επιλογή των γυναικών που παντρεύονται.

Οι γυναίκες συνήθως παντρεύονται πολύ νέες, 15 ή 16 χόνων, αντίθετα με τους άντρες που δεν έχουν δικαίωμα γάμου πριν ενηλικιωθούν. Οι νέοι κάνουν περιτομή στην εφηβική ηληκία και ταυτόχρονα εντάσσονται στην τάξη των πολεμιστών. Πέντε χρόνια αργότερα χρίζονται ώριμοι πολεμιστές κι έξι χρόνια μετά αποκτούν το δικαίωμα γάμου. Στο μεταξύ είναι σύνηθες να διατηρούν σχέσεις με νέες της φυλής τους που έχουν ήδη παντρευτευτεί με ηλικιωμένους και συχνά ανήμπορους άντρες… Την παραμονή του γάμου τους οι νέες κάνουν κλειτοριδεκτομή και την επόμενη μέρα φεύγουν για το σπίτι του συζύγου τους ενώ οι μεγαλύτεροι συγγενείς τις φτύνουν και τις ραντίζουν με γάλα για να τις ευλογήσουν.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

§ Όλοι οι μήνες του χρόνου είναι κατάλληλοι για αυτήν την εκδρομή με εξαίρεση ίσως τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Νοέμβριο, κατά την διάρκεια των οποίων είναι πολύ πιθανόν να βρέχει.

§  Αν σκέφτεστε να επισκεφτείτε την ΚΕΝΥΑ την Χριστουγεννιάτικη περίοδο, να ξέρετε ότι οι τιμές θα είναι εξαιρετικά ανεβασμένες, και για να βρείτε αεροπορικό εισιτήριο, θα πρέπει να έχετε κάνει κράτηση πολλούς μήνες πριν.