ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Από την Ελληνική λέξη η χώρα

με τους ανθρώπους της Αιθάλης (Αιθάλη + opsis)

Το ταξίδι στην Αιθιοπία είναι πρόκληση ταξιδιωτική

τρισχιλιετής ιστορία και μοναδικότητα στη θρησκευτικότητά της.

8 ημέρες / 1.750€

(1Ν) LALIBELA

(1N) AXOUM

(1N) GODAR

(1N) DEMBARK

(2N) BAHIRDAR

(1N) ADIS ABABA

Αφιξη στην Addis Ababa, υποδοχή της Pangeans στο αεροδρόμιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση αεροπορικώς για τη Λαλίμπελα, μία συλλογή εκκλησιών του 12ου αιώνα με μοναδική αρχιτεκτονική. Ξενάγηση στις εκκλησίες με πιο σημαντική την Μπέτα Γιώργης, η οποία σύμφωνα με το θρύλο δημιουργήθηκε από τον Άι Γιωργη μέσα σε μία νύχτα. Μετά το μεσημεριανό  ένας περίπατος  στα σοκάκια της Λαλίμπελα θα σας ταξιδέψει σε βιβλικά χρόνια μέσα απο την καθημερινή τοπική ζωή.
20 χλμ ADDLLI
Zagwe hotel

Ξενάγηση στην πόλη του Αξούμ και την αρχαία αυτοκρατορία της Αιθιοπίας, που βρισκόταν υπό την διοίκηση της βασίλισσας του Σαβά. Επίσκεψη στους αρχαίους τάφους, όπως επίσης τον Ναό του Yeha. Ακόμη, μια ασυνήθιστη συλλογή από οβελίσκους που χρονολογούνται μεταξύ 3ου και 4ου αιώνα, αλλά και την εκκλησία της Σιών Μάριαμ, όπου λέγεται ότι φυλάσσονται οι δέκα εντολές.
20 χλμ LLIAXM
Sabean hotel

Αεροπορικώς προς την πόλη του Γκόνταρ, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας για 350 χρόνια, με μεσαιωνικά κάστρα, αλλά και μία από τις πιο παλιές και θαυματουργές εκκλησίες Ντάμπρε Μπιρχάν Σελάσι.
20 χλμ
Mayleko Lodge

Αναχώρηση οδικώς για την πόλη του Ντέμπαρκ. Στον δρόμο μας θα επισκεφτούμε το εθνικό πάρκο Σίμιεν. Ενα μοναδικό αφροαλπικό τοπίο με 4000 μέτρα υψόμετρο και τα ενδημικά ζώα μαιμού Γκελάντα, Γουάλια Άμπεξ, Λάμεργκαγιερ. Ακόμα, εάν είμαστε τυχεροί, θα δούμε και τον Αιθιοπικό λύκο.
20 χλμ
Mayleko λodge

Αναχώρηση οδικώς για την πόλη του Μπαχίρ Νταρ, που είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης Τάνα.Το απόγευμα επίσκεψη στους καταρράκτες του Μπλε Νείλου.
280 χλμ
Simela lodge

Πρωινή βαρκάδα στην λίμνη Τάνα με σκοπό την επίσκεψη μας στα   μοναστήρια του 15-16 αιώνα. Απογευματινή βόλτα στην πολη του Μπαχίρ Νταρ
100 χλμ
Simela lodge

Πρωινή ξενάγηση στην πρωτεύουσα. Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, το Εθνικό και το Λαογραφικό μούσειο, τη μεγαλύτερη αγορά της Αφρικης Μερκάτο, καθώς και το βουνό Εντότο για μοναδικές πανοραμικές φωτογραφίες της πόλης.
20 χλμ
Intercontinental hotel Addis Αbaba

Κατεβάστε το έντυπο της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις ΠΡΙΒΕ ξενοδοχεία 4* και 5* με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προσαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

Αιθιοπία

Ιστορική διαδρομή από το ΧΑΡΑΡ έως το ΑΣΟΥΜ υψόμετρο 2.400 μέσος όρος.

Δεν έχει πολύ ζεστό κλίμα παρά την εγγύτητά της στον Ισημερινό.

Οι μέσες θερμοκρασίες κάνουν κατάλληλη την Αιθιοπία για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Ο βασιλιάς Λαλιμπέλα

Γεννήθηκε το 1181 και θεωρείται ο σημαντικότερος από τους ηγεμόνες της Δυναστείας Ζαγκβέ. Λένε πως όταν ήταν μωρό η μητέρα του είδε μια μέρα ένα σμήνος μέλισσες να τριγυρίζει την κούνια του. Κατά την παλιά αιθιοπική αντίληψη αυτό ήταν σημάδι πως θα γινόταν βασιλιάς και τον ομόμασε “Λαλιμπέλα” δηλαδή “οι μέλισσες αναγνωρίζουν την ηγεμονία του”.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Λαλιμπέλα και κάτοχος του θρόνου Χαρμπάι θορυβήθηκε όταν έμαθε την πρόβλεψη της μητέρας του και στα χρόνια που ακολούθησαν μηχανεύθηκε διάφορους τρόπους για να τον βγάλει από τη μέση. Όταν κάποτε τον πότισε με δηλητηριασμένο ποτό, ο νεαρός πρίγκηπας περιέπεσε σε νεκροφάνεια για τρεις μέρες αλλά οι άγγελοι τον ανέβασαν στον ουρανό όπου ο Θεός τον πρόσταξε να γυρίσει στη Ρόχα -όπως λέγοταν τότε η σημερινή Λαλιμπέλα- και να χτίσει εκκλησίες που δεν είχε δει μέχρι τότε ο κόσμος.

Ο ίδιος ο Θεός, λέει ο θρύλος, του έδωσε τα σχέδια και τις οδηγίες για τη διακόσμηση των εκκλησιών. Αλλά κι ο Χαρμπάι είχε στο μεταξύ τη δική του ενόραση.

Έτσι όταν ο Λαλιμπέλα ξαναγύρισε στη ζωή, έσπευσε να του ζητήσει συγνώμη και να παραχωρήσει τη βασιλεία στο μικρότερο αδερφό του.

Με την ενθρόνισή του ο Λαλιμπέλα συγκέντρωσε τεχνίτες από όλη τη χώρα και ξεκίνησε την κατασκευή των εκκλησιών που φέρους συγκεντρωτικά το όνομά του και θεωρούνται από πολλούς το Όγδοο Θαύμα του κόσμου.