ΣΕΝΕΓΑΛΗ – ΜΑΛΙ – ΚΑΠΟ ΒΕΡΝΤΕ

Αρχαίος τόπος συγκέντρωσης των σκλάβων και των δουλεμπόρων. Έντονο εθνικό συναίσθημα
που ενώνει διάφορους λαούς και θρησκείες!

10 ημέρες / 2.100€

(5N) SENEGAL TOUR

(3N) SAL ISLAND

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις PRIBE, ξενοδοχεία με προσωπικότητα 4* και 5* και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προσαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

Σενεγάλη

Η Δημοκρατία της Σενεγάλης είναι μια γαλλόφωνη χώρα.

Το σχήμα της στο χάρτη θυμίζει ανθρώπινη κατατομή με μύτη το Πράσινο Ακρωτήριο, μάτι τη λίμνη Γκιέρ και στόμα τις εκβολές του ποταμού Γκάμπια.

Ο Λεοπόλντ Σενγκόρ: καθολικός αρχηγός εισήγαγε τον «αφρικανικό σοσιαλισμό» ένα σοσιαλισμό με πολύ ανθρώπινο πρόσωπο. Μια νεαρή χώρα, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και πόλο έλξης το Ντακάρ, μια πόλη με πολύ ζωηρή πολιτιστική κίνηση, έδρα πολυάριθμων μορφωτικών ιδρυμάτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το νησί Γκορέ στο οποίο υπάρχει το παλιό κτίριο όπου ζούσαν οι σκλάβοι περιμένοντας να φορτωθούν στα καράβια.

Η γοητεία του συνίσταται στην παλλαϊκή αποικιακή ατμόσφαιρα των περασμένων αιώνων με τα σπίτια «στυλ», τις εσωτερικές αυλές και τους κηπάκους.

Καλύτερη εποχή για επίσκεψη από Νοέμβριο έως τον Ιούνιο. Το χωριό ΣΟΥΜΠΕΝΤΙΟΥΝ με το κοντινό αλιευτικό λιμάνι, την ροζ λίμνη «Λακ ΡΕΤΜΠΑ» από το χρώμα του υψηλής συγκέντρωσης ορυκτών αλατιού στο νερό, τον τερματισμό του ράλι PARIS – DAKAR.

Διαδρομή με πυκνή βλάστηση είναι το Δέλτα του ΣΑΛΟΥΜ με εκατοντάδες πουλιά, γαζέλες, κροκοδείλους, μικρά νησιά, υπό την αιγίδα της UNESCO.

Το Σεντ Λιούις, παλιά πρωτεύουσα είναι ζωντανό μουσείο αποικιοκρατίας και εθνικών πάρκων.

Κάπο Βέρντε

Ηφαιστιογενή νησιά με ιδιαίτερο τοπίο και διαφορετικότητα το ένα να ξεχωρίζει από το άλλο.

H Cabo Verde εταιρία πετά καθημερινά από Rome και Paris και από Amsterdam. SAL. BOA VISTA, SANTIAGO, MAIO, FOGO, BRAVA ΚΑΙ SAO ANTAO, SAO VICENTE, SANTA LUZIA ΚΑΙ SAO NIKOLA τα σπουδαιότερα κατοικήσιμα νησιά.

Θρυλική και καταλυτική για την παρουσία της χώρας η ΣΕΖΑΡΙΑ ΕΒΟΡΑ η ιέρεια της AFRO – Cabo Verde μουσικής.

Μάλι

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στους ανθρώπους με το ντύσιμο και το στόλισμά τους, την αρχιτεκτονική των σπιτιών τους στα κακοτράχαλα χωριά των ΝΤΟΓΚΟΝ, να νοιώσετε τη γεύση της άμμου όταν φυσά ο Xαρματάν στο ΤΙΜΠΟΥΚTΟΥ, κέντρο εμπορίου προϊόντων από τη Σαχάρα στο Νότο και κέντρο απ’ όπου πάνω από 2.000.000 σκλάβοι διέσχισαν τη Σαχάρα για τα αραβικά κράτη και τη Μεσόγειο.

Η γλυπτική του ΝΤΟΓΚΟΝ είναι αφαιρετική, γεωμετρική και στατική, με ίχνη αυστηρότητας και ευγένειας. Πρόκειται για ανθρωπόμορφες και ζωόμορφες φιγούρες σε ξύλο.

Μπαμάκο: η πρωτεύουσα από το Μπαμάκο σημαίνει κροκόδειλος, O ποταμός της γης το ΜΟΠΤΙ και από εκεί με 4χ4 για την περιοχή του ΝΤΟΓΚΟΝ.

Η ΝΤΖΕΝΕ η ωραιότερη πόλη της Σαχέλ και η πιο ενδιαφέρουσα της Δυτικής Αφρικής, το τζαμί, δείγμα Σαουδικής αρχιτεκτονικής, τα στενά σοκάκια και τα ψηλά χωμάτινα σπίτια τους.