ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ

ΝΕΠΑΛ – ΣΙΚΚΙΜ – ΜΠΟΥΤΑΝ

Η εισβολή των χίπις σε αναζήτηση του εύκολου ναρκωτικού, μύθοι & θρύλοι
μιας χώρας με έντονη θρησκευτικότητα!
Μπουτάν: Η χώρα του Βροντερού Δράκου

18 ημέρες / 2.950€

(2Ν) KAΤΜΑΝΤΟΥ

(2N) POKHARA

(2N) TSITWAN PARK

(2N) SIKKIM

(1N) PHUENTSOLING

(2N) PARO

(1N) PHUNAKHA

(2N) THIMPU

(1N) DHAKA

Αναχώρηση για Ντάκα
Αναχώρηση από Αθήνα/Θεσσαλονίκη  για τo Κατμαντού μέσω σταθμού. Πολλές ώρες πτήση αλλά ο προορισμός αξίζει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Κατμαντού
Πρωινή ξενάγηση στον ναό Σβαγιαμπουνάτ, όπου εκεί προσέρχονται πολλοί τουρίστες, βουδιστές και γενικά ο ναός κατακλύζεται  από κόσμο. Επίσκεψη στο ναό του Σίβα, την παγόδα Ματζού Ντεβάλ.

Κατμαντού
Σήμερα θα γίνει μια ολοήμερη εκδρομή στη ΜΠΑΧΤΑΠΟΥΡ. Επίσκεψη στο Ανάκτορο των 55 Παραθύρων και την Χρυσή Πύλη. Αργότερα θα δούμε τον αρχαίο ναό του Βισνού στο Τσανγκού Ναραγιάν

Κατμαντού – Πόκαρα
Εκδρομή στην Πόκαρα, ένα μέρος με φυσικές ομορφιές, όπως φαράγγια, ποτάμια, γέφυρες και τροπικά δάση. Κατά τη διαδρομή στάση και σύντομη περιήγηση  στην ΓΚΟΡΚΑ, γενέτειρα του ηγεμόνα που συνένωσε το Νεπάλ.

Πόκαρα
Αν και δεν έχει πολλά αξιοθέατα να δει κανείς, προσφέρει μια πολύ ωραία θέα στην οροσειρά της Αναπούρνα και στο βουνό Ματσαπούχρε. Το πρωί ξενάγηση στο ναό Μπινταβασίνι και στο φαράγγι του ποταμού Σέτι. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για  τις ενδιαφέρουσες αγορές σας.

Πόκαρα – Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν
Αξίζει μία παράκαμψη  για το Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, που παλιότερα εδώ κυνηγούσαν οι μαχαραγιάδες. Μέσα στο Πάρκο ζουν πολλά είδη ζώων και ερπετών. Όσον αφορά τη διαμονή έχει μεγάλη ποικιλία απο  lodges.

Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν
Σήμερα θα γίνει μια εξερεύνηση του Πάρκου. Ζώα που σπάνια θα μπορούσαμε να δούμε αλλού, όπως ρινόκερους, μαγκούστες, γκαούρ και άλλα πολλά ζώα.

Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν – Κατμαντού
Αναχώρηση από το Πάρκο και κατευθυνση προς το Κατμαντού. Εδώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαδρομή που φιδοσέρνεται από αλλεπάλληλες στροφές κατά μήκος γραφικών φαραγγιών.
Στο Νταμάν, ένα από τα ψηλότερα σημεία του, που προσφέρει μαγευτική θέα των βόρειων οροσειρών του Νεπάλ, στάση για φωτογράφιση.

Πτήση για Μπιρατναγκάρ
Σήμερα θα πάρουμε την πτήση για το Μπιρατναγκάρ, το οποίο βρίσκεται στα ανατολικά σύνορα κοντά στην Ινδία.
Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε στο Ντάρτζηλινγκ. Εδώ πέρασε τα πρώτα της χρόνια σαν μοναχή η Μητέρα Τερέζα και επίσης από εδώ ξεκίνησαν πολλές προσπάθειες για την κατάκτηση των Ιμαλάϊων.

10η

Ντάρτζηλινγκ – Σικκίμ
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί μια ολοήμερη εκδρομή στο ΣΙΚΚΙΜ. Η διαδρομή είναι απολαυστική, περνάμε από τον ποταμό Τίστα, την πρωτεύουσα Γκανγκτόκ και μέσα από δάση  θα επισκεφτούμε το Θιβετολογικό Ινστιτούτο, το μοναστήρι Ρουμτέκ, έδρα του λαμαϊστικού δόγματος Καρμάπα. Επιστοφή στο Ντάρτζηλινγκ το απόγευμα.

11η

Πχουντσολίνγκ
Αναχώρηση το πρωί για το Μπουτάν και συγκεκριμένα για το ΠΧΟΥΝΤΣΟΛΙΝΓΚ. Η διαδρομή καθηλωτική μέχρι τέλους. Το βράδυ θα το περάσουμε στη «Ντρουκ Γιουλ», τη «Χώρα του Βροντερού Δράκου».

12η

Πχουτσολίνγκ- Πάρο
Κατά τη διαδρομή μας για το ΠΑΡΟ διατρέχουμε ένα φαράγγι μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, συναντάμε τον ποταμό Βονγκ-τσου και τον ποταμό Τόρσα να μας συντροφεύει κατά διαστήματα.

13η

Πάρο
Ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο και στο περίφημο παζάρι. Το απόγευμα θα γίνει μια επίσκεψη στο «τσόρτεν» Σάτσαμ και όσοι θέλουν μπορούν να πάνε με άλογα για το μοναστήρι Τακτσάνγκ. Λέγεται ότι ο Λάμα Ριμπότσε που έφερε το Βουδισμό από το Θιβέτ, έφτασε σε αυτό το μέρος πάνω σε μια φτερωτή τίγρη.

 

14η

Πάρο – Πούνακχα
Πριν φτάσουμε στην Πούνακχα, κάνουμε μια εκδρομή στο γραφικό Ριντσενγκάνγκ και έπειτα στο Βανγκντί Πχοντράγκ. Το  ντζονγκ του Βανγντί βρίσκεται σε ένα ύψωμα με έναν απόλυτο οπτικό έλεγχο της γύρω περιοχής. Τα «Ντζονγκ» είναι μοναστήρια που συγχρόνως είναι θρησκευτικά  και διοικητικά κέντρα.

15η

Πούνακχα-Τχίμπου
Παλιότερα υπήρξε η χειμερινή πρωτεύουσα του Μπουτάν, αλλά  σήμερα είναι η χειμερινή έδρα του Τζε Κεμπό, του «αρχιερέα» της χώρας. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε τους ποταμούς Πχο και Μο. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Μπουτάν, την Τχίμπου.

 

16η

Τχίμπου
Η ΤΧΙΜΠΟΥ είναι πρωτεύουσα του Μπουτάν από το 1955. Με βασιλικό διάταγμα κάθε νέο κτίριο πρέπει να είναι εναρμονισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Μπουτάν. Ξενάγηση στα δύο κορυφαία μνημεία της, τη βασιλική «τσόρτεν» και το ντζονγκ Τασιτσό. Αργότερα  τοπικοί χοροί θα παρουσιάσουν την τοπική τους κουλτούρα. 

17η

Τχίμπου-Ντάκα
Παίρνουμε την πτήση για Ντάκα και στην συνέχεια αναχωρούμε για το Ντουμπάι.

18η

Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Μετά από αρκετές ώρες πτήση η επιστροφή στην Ελλάδα θα συνοδεύεται  απο  αξέχαστες αναμνήσεις και εντυπώσεις μετά από ένα πολυήμερο ταξίδι.

Κατεβάστε το έντυπο της εκδρομής

ιμαλαϊα 18 ημερεσ

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

Βασίλεια των Ιμαλαϊων
Νεπάλ – Σικκίμ – Μπουτάν

Όταν οι πρώτοι ταξιδιώτες επισκέφθηκαν το ΝΕΠΑΛ στη δεκαετία του ‘50, βρήκαν μία χώρα που είχε μείνει στον μεσαίωνα. Μύθοι και θρύλοι μίας χώρας με βαθιά θρησκευτικότητα. Όπως εκείνο του «γιέτι» (ενός γιγάντιου χιονάνθρωπου) και μυστικοτελετουργικές συνήθειες όπως της «ΚΟΥΗΑΡΙ ΝΤΕΒΙ» της παρθένου εστιάδος. Ινδουισμός και βουδισμός συμβιώνουν αρμονικά. Ιδιόρρυθμο πρόσωπο του ινδουισμού συνηθισμένο στο ΝΕΠΑΛ είναι ο «σαντού» (άγιος) ή ασκητής που διασχίζει τη χώρα ζώντας με έσοδα των πιστών. Επίσης είναι λίκνο βουδισμού στο ΛΟΥΜΠΙΝΙ όπου γεννήθηκε τον 6ο π.Χ. ο Βούδας.

Κάτοικοι αγνοί, φιλόξενοι αλλά και υπερήφανοι που η χώρα τους ποτέ δεν αποικιοκρατήθηκε. Σε διαρκή αναζήτηση μίας δικής τους πολιτικής και οικονομικής αυτονομίας. Μία απομόνωση ευεργετική για τον τουρισμό που χίμηξε για να γνωρίσει τις μεσαιωνικές πόλεις του, να πεζοπορήσει στους αμέτρητους λόφους του, να αναζητήσει τίγρεις στους τροπικούς δρυμούς, να μελετήσει την κουλτούρα του να δει από κοντά τα απρόσιτα Ιμαλάια, ή να κατέβει με φουσκωτό τα φουσκωμένα ποτάμια του.

Η εισβολή των «χίπις» σε αναζήτηση του εύκολου ναρκωτικού έκαναν το ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ ένα από τα διεθνή κέντρα της Ασίας.
Το ΣΙΚΚΙΜ σήμερα αποτελεί τμήμα της Ινδίας. Για αιώνες όμως ήταν ένα από τα Βασίλεια των Ιμαλαΐων, ένας παράδεισος μ’ ανθισμένα ροδόνερα, εκατοντάδες ορχιδέες, γιγαντιαίες, μανόλιες, αναρίθμητες ποικιλίες πουλιών.
Το ΜΠΟΥΤΑΝ άνοιξε τις πύλες του το 1974 «ΝΤΡΟΥΚ –ΓΙΟΥΛ» (η χώρα του Βροντερού Δράκου). Έγινε γνωστή στην Ελλάδα με τον «Μικρό Βούδα» του Μπερτολούτσι. Τα μεγαλόπρεπα βουνά, τα πυκνά δάση, οι ταπεινοί κάτοικοι, οι παραδόσεις, η μυστήρια θρησκεία της, συνηγορούν πως πρόκειται για μία αληθινή «ΣΑΓΚΡΙ ΛΑ» ένας ολότελα διαφορετικός κόσμος.

Η μονοπωλιακή τιμολογιακή πολιτική της ΜΠΟΥΤΑΝ κάνουν το κόστος του ταξιδιού εξαιρετικά υψηλό.

Παντού απαιτούνται βίζες

Στοιχεία Ταξιδιού

Πανάκριβος προορισμός με κρατικά ελεγχόμενο κοστολόγιο εκδρομών με απώτερο στόχο την ελαχιστοποίηση των τουριστών στο Μπουτάν. Αποτρεπτικό ταξίδι λόγω του υψηλού κόστους της εκδρομής. Η καλύτερη εποχή γι’ αυτό το ταξίδι είναι κυρίως το φθινόπωρο, όταν οι θερμοκρασίες είναι καλές και ευνοϊκές για τους ταξιδιώτες.