ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Η μικρότερη ήπειρος ή το μεγαλύτερο νησί της γης,
η μόνη χώρα στον πλανήτη που καταλαμβάνει μία ήπειρο!

 

20 ημέρες / 3.300€

(2Ν) PERTH

(1N) AYERS ROCK

(2N) KERNS

(3N) SYDNEY

(2N) MELBOURN

(2N) OAKLAND

(1N) ROTORUA

(2N) QUEENS TOWN

(2N) CHRISTCHURCH

1η-2η

Σιγκαπούρη – Περθ
Άφιξη το πρωί της δεύτερης ημέρας στη Σιγκαπούρη και ανταπόκριση για το Περθ, πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας, της μεγαλύτερης από τις 6 πολιτείες στις οποίες χωρίζεται η Αυστραλιανή Κοινοπολιτεία. Η πόλη απλώνεται γύρω από τον ποταμό Σουάν και η ιστορία της δεν είναι ούτε 170 χρόνων. Πεντάωρη πτήση, μεταφορά στο ξενοδοχείο κι απόγευμα ελεύθερο.

Πέρθ
Εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον, προοδευτικό και φιλόξενο, το Περθ είναι μια ηλιόλουστη, νεανική και πράσινη πόλη με νωχελικό ρυθμό ζωής που ταιριάζει στο κλίμα της Δυτικής Αυστραλίας. Το πρωί θα ξεναγηθούμε στην πόλη και το απόγευμα θα πάμε με ποταμόπλοιο στο λιμάνι του Φρημάντλ που διατηρεί πολλά από τα ιστορικά του κτίρια κι είναι πασίγνωστο για τα διεθνή ιστιοπλοϊκά ράλι του. Επιστροφή με πούλμαν στο Περθ.

 

Περθ – Άγιερς Ροκ
Πετώντας πάνω από τις ερήμους της Κεντρικής Αυστραλίας φτάνουμε λίγο μετά το μεσημέρι στο Άγιερς Ροκ, το μεγαλόπρεπο μονόλιθο που πολλοί θεωρούν σπουδαιότερο φυσικό μνημείο της αυστραλιανής ηπείρου. Οι Αυτόχθονες της Αυστραλίας ,Αβορίγινες, τον έχουν θεοποιήσει και τον ονομάζουν Ουλούρου (το σκυλί που ουρλιάζει). Ο “Βράχος” κυριαρχεί με τον όγκο του στο επίπεδο τοπίο και δεν θα χορταίνετε να τον βλέπετε το ηλιοβασίλεμα όταν μοιάζει να έχει πάρει φωτιά!

Άγιερς Ροκ – Κερνς
Ξημερώματα θα μεταφερθούμε πάλι στο “Βράχο” για να τον δούμε με διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Μπορείτε να σκαρφαλώσετε στην απότομη πλαγιά του, που καταλήγει σε μια σχεδόν επίπεδη κορυφή, 350 μέτρα ψηλότερα! Δυτικότερα του Άγιερς Ροκ βρίσκονται τα Βουνά Όλγα που θα περιέλθουμε πριν μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο. Μεσημβρινή πτήση για την Κερνς της Κουηνσλάνδης, στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας.

Κερνς
Τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και τον υπέροχο θαλάσσιο κόσμο του, έχει επίκεντρο η σημερινή ολοήμερη κρουαζιέρα. Ο Ύφαλος εκτείνεται σε μήκος 2.000 χιλιομέτρων, θεωρείται παράδεισος των δυτών και των υποβρύχιων φωτογράφων και προστατεύεται με ειδική νομοθεσία κατά της ρύπανσης και της λαθραλιείας. Η κρουαζιέρα ξεκινά από το Πορτ Ντάγκλας -62χλμ. βόρεια του Κερνς και καταλήγει σε πλωτή εξέδρα απ’ όπου με ειδικό υποβρύχιο θα θαυμάσουμε το μαγικό βυθό του Υφάλου. Επιστροφή με πούλμαν στην Κερνς.

Κερνς – Σύδνεϋ
Φαράγγια, καταρράκτες και δάση εναλλάσσονται στην πρωινή σιδηροδρομική εκδρομή μας στην Κουράντα, βορειοδυτικά της Κερνς. Η γραμμή ανοίχτηκε τον περασμένο αιώνα για τη μεταφορά του ζαχαροκάλαμου και σήμερα χρησιμοποιείται για τουρισμό. Θα περιηγηθούμε στην περιοχή με ειδικό αμφίβιο όχημα, θα παρακολουθήσουμε χορούς από τους αυτόχθονες Παμαγκίρι κι επιστρέφοντας στην Κερνς θα πάρουμε αεροπλάνο για το Σύδνεϋ.

Σύδνεϋ
Τρίωρη πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα της αρχαιότερης, μεγαλύτερης και σημαντικότερης πόλης της Αυστραλίας. Η ιστορική περιοχή των “Βράχων” απ’ όπου ξεκίνησε ο εποικισμός της πόλης και το διάσημο κτίριο της Όπερας είναι τα σπουδαιότερα αξιοθέατα. Θα δούμε την πόλη από την κορυφή του Πύργου του Σύδνεϋ (325μ. ύψος) και την κυκλώπεια γέφυρα του λιμανιού στην κρουαζιέρα που ακολουθεί την ξενάγηση. Απόγευμα ελεύθερο.

Σύδνεϋ
Ολοήμερη εκδρομή στον Εθνικό Δρυμό των Γαλάζιων Βουνών, μια περιοχή με βαθιά φαράγγια, πυκνά δάση ευκαλύπτων και φυσικούς εξώστες που προσφέρουν μεγαλειώδη πανοράματα της περιοχής. Το (προαιρετικό) κατέβασμα των 1000 σκαλοπατιών είναι μια διαφορετική εμπειρία, όπως και το ιδιόμορφο τρένο / τελεφερίκ που θα σας επαναφέρει στην αφετηρία σχεδόν κατακόρυφα…

10η

Σύδνεϋ – Καμπέρρα – Μελβούρνη
Με πρωινό τρένο φτάνουμε στην Καμπέρρα. Αντίθετα με άλλες πρωτεύουσες που χτίστηκαν βάσει σχεδίου, η Καμπέρρα είναι μία πόλη λειτουργική και ανθρώπινη, αντάξια μιας χώρας με το επίπεδο της Αυστραλίας. Το εντυπωσιακό Νέο Κοινοβούλιο και το υποβλητικό Μνημείο των Πεσόντων με το παρακείμενο Στρατιωτικό Μουσείο είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Εκτεταμένη ξενάγηση κι απογευματινή πτήση για τη Μελβούρνη.

11η

Μελβούρνη
Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα της κοσμοπολίτικης Μελβούρνης που καμαρώνει για τις πολιτιστικές επιδόσεις της, τα πάμπολλα πάρκα της και την αρμονική συμβίωση των ετερόκλητης προέλευσης κατοίκων της. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο νησί Φίλιπς για να δούμε από ειδική εξέδρα το σούρουπο την περίφημη “παρέλαση των πιγκουίνων”. Δείπνο με αστακούς και άλλα θαλασσινά κι επιστροφή αργά τη νύχτα στη Μελβούρνη.

12η

Μελβούρνη – Ώκλαντ
Αποχαιρετώντας την Αυστραλία πετάμε το μεσημέρι για το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, μεγαλύτερη πόλη του Βόρειου Νησιού χτισμένη σ’ έναν ισθμό που χωρίζει τον Ειρηνικό από τη θάλασσα της Τασμανίας. Θα τη γνωρίσουμε αύριο.

13η

Ώκλαντ
Στην πρωινή ξενάγηση θα περιέλθουμε τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές του Ώκλαντ, θα περάσουμε την εντυπωσιακή Γέφυρα του Λιμανιού και θα επισκεφθούμε τον “Υποβρύχιο Κόσμο του Κέλλυ Τάρλτον“, ένα εκπληκτικό ενυδρείο με γιγάντια σαλάχια και χταπόδια, τρομερούς καρχαρίες και τροπικά εξωτικά ψάρια. Απόγευμα ελεύθερο.

14η

Ώκλαντ – Ροτορούα
Αγροικίες, φρουτοπερίβολα και λιβάδια με αμέτρητα πρόβατα εναλλάσσονται στην πρωινή μας διαδρομή για τις σπηλιές του Γουαϊτόμο. Τα σκοτεινά κανάλια τους αντιφεγγίζουν το γαλαζωπό φως από αναρίθμητες πυγολαμπίδες που καλύπτουν τα τοιχώματα των σπηλαίων. Συνεχίζουμε για τη Ροτορούα όπου θα περιηγηθούμε την περιοχή Βακαρεβαρέβα με τους πίδακες, τις θερμοπηγές και την έντονη γεωθερμική δραστηριότητα. Θα κλείσουμε την ημέρα με “χάνγκι“, παραδοσιακό δείπνο και χορούς των Μαορί.

15η

Ροτορούα – Κουήνστάουν
Το πρωί θα επισκεφθούμε το τοπικό εκτροφείο πέστροφας και το ΠτηνολογικόΆσυλο όπου θα δούμε και το κίουι, το πουλί-σύμβολο της Νέας Ζηλανδίας που …δεν πετάει. Η περιήγηση της Ροτορούα θα ολοκληρωθεί με επίδειξη για τη νεοζηλανδική προβατοτροφία στο αμφιθέατρο Agrodome. Λίγο μετά το μεσημέρι πετάμε για το Νότιο Νησί και την όμορφη Κουήνστάουν, κορυφαίο παραθεριστικό κέντρο της Νέας Ζηλανδίας.

16η

Κουήνστάουν
Η σημερινή διαδρομή για το Μίλφορντ Σάουντ είναι μια συναρπαστική εναλλαγή από κοιλάδες και βοσκοτόπια, δάση οξιάς, μεγαλειώδη βουνά, κρυστάλλινες λίμνες και τοπία που προκαλούν για φωτογράφηση. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η κρουαζιέρα στο φιόρδ με τις κάθετες δασωμένες πλαγιές, τους αλλεπάλληλους καταρράκτες και την άγρια ομορφιά των τοπίων του. Σύντομη στάση στη γραφική Τε Ανάου κατά την επιστροφή στην Κουήνστάουν.

17η

Κουήνστάουν – Κράιστσερτς
Αναχώρηση με υπεραστικό λεωφορείο για τον Εθνικό Δρυμό Μάουντ Κουκ, καρδιά των Νεοζηλανδικών Άλπεων. Αν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, αξίζει να κάνετε την προαιρετική εκδρομή με μικρά αεροπλάνα στον παγετώνα Τάσμαν, πάνω στα βουνά. Λίγο αργότερα θα συνεχίσουμε για την Κράιστσερτς, μεγαλύτερη πόλη του Νότιου Νησιού και -κατά παράδοση- αφετηρία για εξερευνητικές αποστολές στην Ανταρκτική.

18η

Κράιστσερτς
Ξενάγηση στην Κράιστσερτς, την “πλέον αγγλική πόλη εκτός Αγγλίας”. Ο ήσυχος ποταμός Έιβον που τη διασχίζει πλαισιώνεται από σκιερές δενδροστοιχίες κι η αφθονία πρασίνου υπερτονίζει την αγάπη των κατοίκων της για το περιβάλλον. Η ξενάγηση περιλαμβάνει επίσης το εντυπωσιακό “Κέντρο της Ανταρκτικής” μια ολοζώντανη απεικόνιση της παγωμένης 6ης ηπείρου. Απόγευμα ελεύθερο.

19η

Κράιστσερτς – Σιγκαπούρη
Πρωινό ελεύθερο για αγορές αναμνηστικών ή για τις προετοιμασίες της επιστροφής. Αργά το απόγευμα θα πάρουμε το αεροπλάνο για την Σιγκαπούρη κι ύστερα από τρίωρη παραμονή Transit στο αεροδρόμιο Τσανγκί θα συνεχίσουμε για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

20η

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Ελλάδα.

Κατεβάστε το έντυπο της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις ΠΡΙΒΕ, ξενοδοχεία 4* και 5* με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προσαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

Αυστραλία

Ανακαλύφθηκε από τους Ευρωπαίους μόλις τον 18 αιώνα και όμως σήμερα λειτουργεί με πρότυπα κοινωνικής μέριμνας που έχουν εφαρμοστεί εδώ και έναν αιώνα.

Τουριστικά η Αυστραλία είναι μία ευχάριστη έκπληξη με ανεξάντλητα τοπία, Η πανίδα της, η φύση της, τα τροπικά δάση του Βορρά, οι μεγάλες έρημοι στο κέντρο της, οι εξαιρετικές πόλεις και ο κοραλλιογενής ύφαλός της γοητεύουν τον ανυποψίαστο και συχνά επιφυλακτικό ταξιδιώτη.

Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία είναι πιο όμορφη και πιο “συμμαζεμένη”. Υποτροπικά δάση, κοιλάδες, φανταστικά αλπικά τοπία, ενώ τα λιβάδια της “ασπρίζουν” από αμέτρητα πρόβατα.

Οι κάτοικοί της είναι μανιώδεις φυσιολάτρες, που απολαμβάνουν τις φροντισμένες πόλεις, τις σμαραγδοπράσινες λίμνες, τις χιονισμένες βουνοκορφές, τα μαγευτικά φιόρδ του Νότιου νησιού. Είναι μια αποκάλυψη, που βεβαίως δικαιώθηκε με τις επιλογές πολλαπλών σκηνών από τις σειρές της ταινίας “Ο άρχοντας των Δαχτυλιδιών“.

Στοιχεία Ταξιδιού:
Παρ’ όλο που είναι ο μακρινότερος προορισμός
από την Ελλάδα, αποζημιώνει η ξεκούραστη περιήγηση των δύο χωρών. 10 ημέρες στην Αυστραλία και 7 ημέρες στην Νέα Ζηλανδία.
Οι καλοκαιρινοί μήνες συμπίπτουν με τον χειμώνα της Νέας Ζηλανδίας που δεν είναι πολύ κρύος, έχει χιονοπτώσεις στο Νότιο νησί.
Η περίοδος από τον Οκτώβριο με Μάρτιο είναι γενικά η καλύτερη.