ΓΥΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

ΙΣΠΑΝΙΑ

Εντονη θρησκευτική πίστη και αβρότητα: αυτό ήταν το πρόσωπο της παλιάς Ισπανίας.
Η «Ισπανιδάδ» είναι πρώτα απ όλα μία οικουμενική ιδέα, μία αποστολή.
Μία άλλη Ισπανία γεννήθηκε μετά τον θάνατο του Φράνκο και την αποκατάσταση της  δημοκρατίας.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο πορτογαλλικός χαρακτήρας: Mία αντίθεση ανάμεσα στην περιπέτεια και την παράδοση, στην ανθρωπιά και στη σκληρότητα, το αμάλγαμα απο ονειροπόλα μελαγχολία, και  έξυπνη φαυλότητα.
Απεικονίζεται  στα “fado”και την εκπρόσωπό τους ΑMALIA  RODRIGUEZ
H ακρινή γή της  δυτικής Ευρώπης και η πρώτη  άκρη του νέου  κόσμου.

 

8 ημέρες / 880€

(2Ν) ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

(1Ν) ΓΡΑΝΑΔΑ

(2Ν) ΣΕΒΙΛΛΗ

(2Ν) ΤΟΛΕΔΟ

Επέκταση Πορτογαλλία     

(3N)  ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

ΓΥΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ 8 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Αθήνα / Θεσσαλονίκη – Βαρκελώνη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βαρκελώνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

Βαρκελώνη
Θα δούμε τον καθεδρικό ναό, το μνημείο του Χριστόφορου Κολόμβου, το λιμάνι, το ανάκτορο Ντζενεραλιντάτ, την πανέμορφη εκκλησία Σακράδα Φαμίλια (Αγία οικογένεια του Αντόνιο Γκάουντι) και το Πουέμπλο Εσπανιόλ, αρχιτεκτονική μικρογραφία της Ισπανίας. Συνεχίζουμε για το λόφο Μοντζούικ, από όπου θα έχουμε πανοραμική θέα στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης με τους κήπους, τα εντυπωσιακά κτίρια, καθώς επίσης και της μοντέρνας πόλης. Χρόνος ελεύθερος. Προαιρετική διασκέδαση, διαν/ση.

Βαλένθια – Γρανάδα
Κάνοντας μία στάση στην Βαλένθια φθάνουμε στη Γρανάδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

Γρανάδα – Σεβίλλη
Θα δούμε το σύμβολο της Γρανάδας, το περίφημο Μαυριτανικό ανάκτορο της Αλάμπρα, «Κόκκινο φρούριο», το οποίο χρειάστηκε 250 χρόνια για να κατασκευασθεί. Θα περιηγηθούμε στον πύργο της Δικαιοσύνης, στην αίθουσα των πρεσβευτών, στις αυλές των Μύρτων και των Λεόντων, στον καθεδρικό ναό με την πρωτότυπη διακόσμηση και θα τελειώσουμε με τους περίφημους Μαυριτανικούς κήπους του Χενεραλίφε, που μέχρι σήμερα αρδεύονται από τις Αιγυπτιακές εγκαταστάσεις του 13ου αι. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, την πανέμορφη Σεβίλλη, την πόλη του φλαμέγκο, της καστανιέτας και της κιθάρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

Σεβίλλη
Θα επισκεφθούμε τον πιο όμορφο και πλούσιο καθεδρικό ναό της Ισπανίας, το μεγαλύτερο κτίσμα γοτθικού ρυθμού, με πολύτιμους θησαυρούς και αξιόλογους πίνακες ζωγραφικής. Θα δούμε το καμπαναριό Ζιρλάντα και το ανάκτορο Αλκαζάρ. Περιπλανηθείτε στην αρχοντική συνοικία Σάντα Κρούζ με τα στενά δρομάκια γεμάτα λουλούδια και τα γραφικά της ασβεστωμένα σπίτια. Προαιρετική κρουαζιέρα στον Γκουαδαλκιβίρ. Διαν/ση.

Κόρντοβα – Τολέδο – Μαδρίτη
Στην «μεσαιωνική» Κόρντοβα θα θαυμάσουμε την περίφημη Μεθκίτα, με τις 850 κολόνες (το συγκλονιστικότερο δημιούργημα των Αράβων), και θα δούμε το μοναδικό φαινόμενο συνύπαρξης εκκλησίας και τζαμιού. Συνεχίζουμε για την μόνη πόλη που διατηρεί το μεσαιωνικό της χρώμα ατόφιο, την πόλη του Ελ Γκρέκο, το Τολέδο. Στην παλιά πρωτεύουσα θα επισκεφθούμε το σπίτι μουσείο του μεγάλου καλλιτέχνη, το εκκλησάκι Σαν Τομέ με το αριστούργημα «η ταφή του κόμη Οργκάθ», τον καθεδρικό ναό και την συναγωγή. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

Μαδρίτη
Η γνωριμία μας με την πόλη αρχίζει από την καρδιά της, την Πουέρτα ντελ Σολ και την Πλάθα Μαγιόρ. Συνεχίζουμε για το παλάθιο Ρεάλ, με τα 2.000 δωμάτια, τους αμύθητους θησαυρούς και θα καταλήξουμε στο ξακουστό μουσείο Πράδο, όπου θα δούμε έργα των Γκόγια, Βελάσκουεθ, Μουρίλο και του γνωστού μας Ελ Γκρέκο. Χρόνος ελεύθερος, διαν/ση

Μαδρίτη – Θεσσαλονίκη / Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Θεσ/νίκη.

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

*  Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ

1η μέρα: Αθήνα / Θεσσαλονίκη – Μαδρίτη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία και πτήση για την Μαδρίτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

2η μέρα: Μαδρίτη

Η γνωριμία μας με την πόλη αρχίζει από την καρδιά της, την Πουέρτα ντελ Σολ και την Πλάθα Μαγιόρ. Συνεχίζουμε για το παλάθιο Ρεάλ, με τα 2.000 δωμάτια, τους αμύθητους θησαυρούς και θα καταλήξουμε στο ξακουστό μουσείο Πράδο, όπου θα δούμε έργα των Γκόγια, Βελάσκουεθ, Μουρίλο και του Ελ Γκρέκο. Συνεχίζουμε για την μόνη πόλη που διατηρεί το μεσαιωνικό της χρώμα ατόφιο, την πόλη του Ελ Γκρέκο, το Τολέδο. Στην παλιά πρωτεύουσα θα επισκεφθούμε το σπίτι μουσείο του μεγάλου καλλιτέχνη, το εκκλησάκι Σαν Τομέ με το αριστούργημα «η ταφή του κόμη Οργκάθ», τον καθεδρικό ναό και την συναγωγή. Προαιρετική διασκέδαση, διαν/ση.

3η μέρα: Μαδρίτη – Γρανάδα – Σεβίλλη

Θα δούμε το σύμβολο της Γρανάδας, το περίφημο Μαυριτανικό ανάκτορο της Αλάμπρα, «Κόκκινο φρούριο», το οποίο χρειάστηκε 250 χρόνια για να κατασκευασθεί. Θα περιηγηθούμε στον πύργο της Δικαιοσύνης, στην αίθουσα των πρεσβευτών, στις αυλές των Μύρτων και των Λεόντων, στον καθεδρικό ναό με την πρωτότυπη διακόσμηση και θα τελειώσουμε με τους περίφημους Μαυριτανικούς κήπους του Χενεραλίφε, που μέχρι σήμερα αρδεύονται από τις Αιγυπτιακές εγκαταστάσεις του 13ου αι. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας την πανέμορφη Σεβίλλη, την πόλη του φλαμέγκο, της καστανιέτας και της κιθάρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

4η μέρα: Σεβίλλη

Θα επισκεφθούμε τον πιο όμορφο και πλούσιο καθεδρικό ναό της Ισπανίας, το μεγαλύτερο κτίσμα γοτθικού ρυθμού, με πολύτιμους θησαυρούς και αξιόλογους πίνακες ζωγραφικής. Θα δούμε το καμπαναριό Ζιρλάντα και το ανάκτορο Αλκαζάρ. Περιπλανηθείτε στην αρχοντική συνοικία Σάντα Κρούζ με τα στενά δρομάκια γεμάτα λουλούδια και τα γραφικά της ασβεστωμένα σπίτια. Προαιρετική κρουαζιέρα στον Γκουαδαλκιβίρ. Διαν/ση.

5η μέρα: Σεβίλλη – Λισσαβώνα

Αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, την Λισσαβώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της Αλφάμα και ανεβείτε στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου απ΄ όπου θα έχετε μία πανοραμική θέα της πόλης. Διαν/ση.

6η μέρα: Λισσαβώνα

Θα δούμε τον πύργο του Μπελέμ που χτίστηκε για την επιστροφή του Βάσκο ντε Γκάμα από τις Ινδίες, το μνημείο των Πορτογάλων εξερευνητών, το μοναστήρι του Αγίου Ιερώνυμου, το ναυτικό μουσείο με τις θαυμάσιες καραβέλες και θα καταλήξουμε στην πλατεία Ρόσσιο για καφέ. Συνεχίζουμε για το μοναδικό στον κόσμο μουσείο των βασιλικών αμαξών, το ωκεανογραφικό μουσείο και καταλήγουμε σε ένα τροπικό κήπο με δέντρα και φυτά από την ζούγκλα του Αμαζονίου. Προαιρετική διασκέδαση σε ένα από τα περίφημα Φάτος, διαν/ση.

7η μέρα: Λισσαβώνα – Θασσαλονίκη / Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Θεσσαλονίκη /Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διαν/σεις σε καμπίνες δίκλινες εσωτερικές με ιδιαίτερο λουτροκαμπινέ.
 • Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια αυστηρά επιλεγμένων ξενοδοχείων (κεντρικών κατά κανόνα) της κατηγορίας που αναφέρεται στο πρόγραμμα .
 • Πλούσια προγράμματα ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ από έμπειρους τοπικούς ξεναγούς και συνοδούς.
 • Υπηρεσίες των έμπειρων ΑΡΧΗΓΩΝ – ΣΥΝΟΔΩΝ.
 • Πλούσια πρωινά στα ξενοδοχεία (κατά κανόνα μπουφέ) και γεύματα όπως αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα.
 • Διόδια αυτοκινητόδρομων – τούνελ και ατομικούς φόρους διέλευσης από τα κράτη στις οδικές μεταφορές.
 •  Ασφάλιση INTERAMERICAN AS για αστική και επαγγελματική ευθύνη του γραφείου απέναντι στους ταξιδιώτες του.
 • Ταξιδιωτικό τσαντάκι χρήσιμο για το κάθε ταξίδι.
 • Φ.Π.Α. που περιλαμβάνεται στην τιμή των ταξιδιών.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Επιπλέον γεύματα, ποτά, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, τηλεφωνήματα, φιλοδωρήματα, φόροι αεροδρομίων και ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό.