ΙΤΑΛΙΑ

Μορφολογικός κατακερματισμός και  εθνική ενότητα.
Εθνολογική ιστορία με αινίγματα.
Μία  χώρα  με χίλιες  δυό ιδιομορφίες, μία ανθρώπινη ζεστασιά,
μία  αίσθηση του «θεάτρου»  και της  ζωής  στην πλατεία.
Δεν υπάρχει ο μέσος ιταλός αλλά πολλοί  τύποι ιταλών.

 

ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
7 ημέρες / 630€

(1N) MILANO

(2N) VENETIA

(1N) ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

(2N) ROMA SI

ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ – ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ
10 ημέρες / 630€

(1Ν) ΠΛΟΙΟ

(2Ν) ROMA

(1Ν) ΦΛΟΡΕΝΤΙΑ, NIKAIA

(2N) BENETIA

(1N ) ΠΛΟΙΟ

ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Μιλάνο – Κόμο – Λουγκάνο – Μιλάνο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, το Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Θα επισκεφθούμε τις όμορφες λίμνες Κόμο και Λουγκάνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

Μιλάνο – Βερόνα – Βενετία
Θα θαυμάσουμε τον υπέροχο καθεδρικό ναό, την στοά Βιτόριο Εμμανουέλε, το θέατρο της Σκάλας και το κάστρο Σφόρτσα. Στην Βερόνα θα επισκεφθούμε το σπίτι του Ρωμαίου και τη επισκεφθούμε το σπίτι του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας, τους τάφους τους και την αρένα. Συνεχίζουμε για Βενετία. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής στο Μέστρε, διανυκτέρευση.

Βενετία
Στην Βενετία, στην “πόλη των Δόγηδων”, που είναι κτισμένη πάνω σε 119 νησιά, τα οποία περιτριγυρίζονται από γραφικά κανάλια και ενώνονται με μικρές γέφυρες, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, την ομώνυμη εκκλησία, το μεγαλοπρεπές καμπαναριό, τον πύργο των Μαυριτανών, το παλάτι των Δόγηδων και τη γέφυρα των Στεναγμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Βενετία – Φλωρεντία
Στην πόλη των Μεδίκων και της Αναγέννησης, την Φλωρεντία, θα επισκεφθούμε τον πανέμορφο καθεδρικό ναό της Παναγίας των λουλουδιών με τον τρούλο του Μπρουνελέσκι, το καμπαναριό του Τζιόττο, το βαπτιστήριο, την πιάτσα Σινιορίνας, το παλάτσο Βέκκιο και το Πόντε Βέκκιο. Στο Πάνθεον των Φλωρεντιανών θα δούμε τους τάφους του Μακιαβέλι, του Μιχαήλ Άγγελου, του Γαλιλαίου κ.α. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής, διανυκτέρευση.

Φλωρεντία – Πίζα – Ρώμη
Αναχώρηση για την περίφημη Πίζα. Στην πανέμορφη “πλατεία των θαυμάτων” θα μας εντυπωσιάσει ο καθεδρικός ναός, το βαπτιστήριο και ο φημισμένος κεκλιμένος πύργος της. Συνεχίζουμε για την αιώνια πόλη, την Ρώμη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

Ρώμη – Βατικανό
Στην πόλη-σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει τον κάθε επισκέπτη θα δούμε: τις κατακόμβες, το Αυρηλιανό τείχος, το Βατικανό, την βασιλική του Αγίου Πέτρου, την πιάτσα Βενέτσια με το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, τον λόφο του Καπιτωλίου, τις Ρωμαϊκές αγορές, τις φυλακές των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, την στήλη του Τραιανού, το τεράστιο Κολοσσαίο, την αψίδα του Κων/νου, τον λόφο Παλατίνο, τον Τίβερη ποταμό, το νησί Τιβερίνα, το κάστρο του Αγίου Αγγέλου και την Φοντάνα ντι Τρέβι. Το βράδυ θα επισκεφθούμε προαιρετικά μία από τις Μπαρόκ πλατείες της πόλης, διανυκτέρευση.

Ρώμη
Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

*  Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ- ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ

1η μέρα: Αθήνα / Θεσ/νίκη – Ηγουμενίτσα

Αναχώρηση το πρωί από Θεσ/νίκη και περνώντας από Λάρισα, Καλαμπάκα, Ιωάννινα, κάνοντας στάσεις για καφέ και φαγητό, φτάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για την Ιταλία. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

2η μέρα: Μπάρι – Πομπηία – Ρώμη

Άφιξη στο Μπάρι ή στο Πρίντεζι. Θα επισκεφτούμε την Πομπηία για να θαυμάσουμε τον αρχαίο ναότου Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, την Πύλη του Νέρωνα, την εκπληκτική αρχαία αγορά, τις κατοικίες των αρχόντων με τοιχογραφίες. Σ’ αυτήν την πόλη υπάρχουν πολλά που μπορούμε να θαυμάσουμε. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Ρώμη – Βατικανό

Είναι μια πόλη που γοητεύει τους πάντες. Μια πόλη γεμάτη αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν στον επισκέπτη. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με τις κατακόμβες, το Αυρηλιανό τείχος, το Βατικανό, την βασιλική του Αγίου Πέτρου, την πιάτσα Βενέτσια, τις φυλακές των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, το τεράστιο και εντυπωσιακό Κολοσσαίο, τον Τίβερη ποταμό και την Φοντάνα ντι Τρέβι. Μια μέρα πλούσια σε ξεναγήσεις. Μια μέρα πλούσια σε ξεναγήσεις.

4η μέρα: Ρώμη – Φλωρεντία

Σήμερα θα επισκεφτούμε την Φλωρεντία, μια πανέμορφη πόλη. Εκεί θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό με τον τρούλο Μπρουνελέσκι, το βαπτιστήριο, την πιάτσα Σινιορίας, το παλάτσο Βέκκιο και το Πόντε Βέκκιο. Στο Πάνθεο των Φλωρεντιανών θα δούμε τους τάφους του Μιχαήλ Άγγελου, του Γαλιλαίου. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Φλωρεντία – Πίζα – Νίκαια

Αναχώρηση για την περιβόητη και περίφημη Πίζα. Στην «πλατεία των θαυμάτων» θα εντυπωσιαστούμε από τον καθεδρικό ναό, το βαπτιστήριο και τον πύργο της. Κατά τη διαδρομή μας για την Νίκαια, επισκεφτόμαστε τη Γένοβα, Ιταλογαλλική Ριβιέρα. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

6η μέρα: Μόντε Κάρλο – Κάννες – Νίκαια

Στην παλιά πόλη θα θαυμάσουμε την Ορθόδοξη Ρωσική εκκλησία και το κάστρο. Στο γνωστό Μόντε Κάρλο, θα επισκεφτούμε το Ωκεανογραφικό μουσείο του Κουστώ, το ενυδρείο και το διάσημο καζίνο. Το απόγευμα θα πάμε στο γνωστό κινηματογραφικό παραθεριστικό κέντρο, τις Κάννες.

7η μέρα: Νίκαια – Μιλάνο – Βενετία

Σήμερα θα επισκεφτούμε το Μιλάνο και εκεί θα θαυμάσουμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό, την στοά Βιτόριο Εμμανουέλε, το θέατρο της Σκάλας και το κάστρο Σφόρτσα. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Βενετία. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

8η μέρα: Βενετία

Από το πρωί θα αρχίσει η ξενάγησή μας στην ρομαντική αυτή πόλη. Είναι χτισμένη πάνω σε 119 νησιά. Θα επισκεφτούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου, την ομώνυμη εκκλησία, τον πύργο των Μαυριτανών και τη γνωστή γέφυρα των Στεναγμών. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για τη βόλτα σας στα δρομάκια της Βενετίας.

9η μέρα: Βενετία – Μινιατούρα – Αγ. Μαρίνος – Ανκόνα

Στο Ρίμινι θα δούμε μια εκπληκτική μικρογραφία της Ιταλίας με τα αξιοθέατά της. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το Σαν Μαρίνο, την αρχαιότερη δημοκρατία της Ιταλίας. Από την Ανκόνα θα πάρουμε το πλοίο για την Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

10η μέρα: Ηγουμενίτσα – Θεσ/νίκη/Αθήνα

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φτάνουμε στην Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  1. Αεροπορικό εισιτήριο.
  2. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*sup
  3. Πρωινό
  4. Περιηγήσεις του προγράμματος.
  5. Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο.
  6. Αρχηγό-συνοδό του γραφείου.
  7. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Οι φόροι αεροδρομίων,οι είσοδοι αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, προαιρετικές εκδηλώσεις και ότι δεν αναφέρεται σαν παροχή.