ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ

Νορβηγία

Η “ φωλιά των Βίκινγκς”, μία θάλασσα πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου,
μία πανέμορφη χώρα με τα ελικοειδή φιόρδς.

Σουηδία

Η χώρα που  η ουτοπία  έγινε χειροπιαστή πραγματικότητα.
Οι μακρινές νύκτες, η ελευθερία μέσα απο τα σπόρ, η αγάπη για τους παλιούς μύθους αναβιώνει πάντοτε στη σουηδική ψυχή

Φιλανδία ή Σουόμι

Στα σύνορα του πολικού κύκλου με σήμα την σάουνα (ένας σπιτικός ναός).
Τα “μπλέ μάτια “με τα  “χρυσαφένια μαλλιά “ και η χειραφέτηση της  γυναίκας.

 

7 ημέρες / 1.150€

(2Ν) ΟΣΛΟ

(2Ν) ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

(1Ν) KROYAZIERA

(1N) ΕΛΣΙΝΚΙ

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

*  Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

1η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΟΣΛΟ

Το πρωί συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Νορβηγία διαμέσου ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Όσλο και μεταφορά-τακτοποίηση στο κεντρικό 4*αστέρων ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για  την πρώτη μας γνωριμία με την όμορφη νορβηγική πρωτεύουσα, χτισμένη στην άκρη του μεγάλου ομώνυμου φιόρδ και περιτριγυρισμένη από καταπράσινους λόφους. Θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο Κάρλ Γίοχαν, καρδιά της πόλης και μπορούμε να πάρουμε τον καφέ μας σ’ ένα από τα γραφικά καφενεία της γεμάτης κίνηση προκυμαίας του λιμανιού. Δείπνο.

2η ΗΜΕΡΑ: ΟΣΛΟ

Στην πρωινή μας περιήγηση θα γνωρίσουμε τα αξιοθέατα του Όσλο. Στο πάρκο Φρόγκνερ θα μυηθούμε στο συμβολισμό των έργων του εθνικού γλύπτη Βίγκελαντ. Στην παλιά πόλη θα δούμε το σπίτι του Νόμπελ, το βασιλικό Πύργο-Παλάτι, το πρωτότυπης αρχιτεκτονικής Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Θέατρο και τη Βουλή.

Στη χερσόνησο Μπίγκντέι θα επισκεφτούμε το περίφημο «Νορβηγικό χωριό», το μουσείο με τα θρυλικά πλοία των Βίκινγκς και το μουσείο Φραμ, που στεγάζει το ξύλινο παγοθραυστικό το οποίο πριν από ένα αιώνα εξερεύνησε τους δυο Πόλους. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφτείτε σημαντικά μουσεία ή το ωραίο εμπορικό κέντρο της πόλης. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια δίωρη εντυπωσιακή κρουαζιέρα με πλοιάριο στο μεγάλο φιόρδ του Όσλο με τα δεκάδες μικρά και μεγάλα νησιά του. Δείπνο.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

(530 χλμ.) μετά το πρόγευμα αναχώρηση και ύστερα από μια θαυμάσια διαδρομή ανάμεσα από καταπράσινα βουνά, λίμνες και γραφικά χωριά, μπαίνουμε στο σουηδικό έδαφος. Πρώτη μας στάση στην όμορφη πόλη Κάρλσταντ, χτισμένη στη βόρεια άκρη της μεγαλύτερης λίμνης της Σουηδίας. Χρόνος ελεύθερος στο εμπορικό κέντρο και γεύμα στο ρέσταραν. Το απόγευμα άφιξη στη Στοκχόλμη. Εγκατάσταση στο 4 αστέρων ξενοδοχείο μας χρόνος ελεύθερος για να κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία με τη σουηδική πρωτεύουσα.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη σε μια από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε τη «Βενετία του Βορρά», όπως αποκαλούν τη χτισμένη πάνω σε 14 νησιά Στοκχόλμη. Θα επισκεφτούμε το μουσείο Βάσα, το οποίο στεγάζει την πολεμική ναυαρχίδα του Γουσταύου Β’ Αδόλφου, που έμεινε θαμμένη για 3 και πλέον αιώνες στο βυθό του κόλπου της Στοκχόλμης. Θα ανέβουμε στον πύργο Κάκνες, όπου από ύψος 155μ .θ’απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και της γύρω περιοχής.

Στη συνέχεια θα δούμε το μοναδικής αρχιτεκτονικής τέχνης Δημαρχείο πάνω στο νησί του Βασιλιά, το σπίτι της Σουηδικής Κουλτούρας, και θα καταλήξουμε στη Γκάμλα Σταν, για να δούμε τη Μητρόπολη, τη Βουλή και το μεσαιωνικό Βασιλικό Παλάτι με τα 608 δωμάτια. Γεύμα. Απόγευμα ελεύθερο και ευκαιρία να επισκεφτείτε το πλούσιο εμπορικό κέντρο της Νέας Στοκχόλμης με τα τεράστια πολυκαταστήματα. Το βράδυ μπορούμε με τη συνοδεία του αρχηγού να περπατήσουμε στον ωραία στολισμένο δρόμο της Βασίλισσας, που θα μας καταλήξει στο νησί Γκάμλα Σταν, καρδιά της μεσαιωνικής Στοκχόλμης. Σεργιανώντας στα πλακόστρωτα στενοσόκακά της θα γυρίσουμε νοητά αιώνες πίσω, θα ζήσουμε τη μυστηριακή της ατμόσφαιρα και θα γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατά της

5η ΗΜΕΡΑ:ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ-ΟΥΨΑΛΑ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ η σημερινή μέρα ελεύθερη στη Στοκχόλμη. Εμείς σας προτείνουμε να συμμετάσχετε σε οργανωμένη εκδρομή, στη γειτονική, γνωστή μας Ουψάλα, που αναμφίβολα είναι μια από τις ωραιότερες και αριστοκρατικότερες πόλεις της Σουηδίας. Εκεί θα δούμε του Πύργο του Γουσταύου Βάσα, το παγκόσμιο γνωστό Πανεπιστήμιο και θα επισκεφτούμε το μεγαλύτερο και ιστορικότερο καθεδρικό ναό της Σκανδιναβίας.

Χρόνος ελεύθερος στον ωραίο και εμπορικό πεζόδρομο της Ουψάλα και ευκαιρία για συμφέρουσες εκδρομές φίνων σουηδικών κρυστάλλων, ρούχων κ.α. το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι της Στοκχόλμης και επιβίβαση στο πλοίο που θα μας κάνει μια ονειρεμένη κρουαζιέρα στη Βαλτική. Παίρνοντας τον καφέ μας σ’ ένα από τα μπαρ του πολυτελέστατου πλοίου θ’ απολαύσουμε τη μεγαλειώδη έξοδό του από το αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης με τα εκατοντάδες μικρά και μεγάλα νησιά. Μετά το δείπνο στο μπουφέ ρέσταραν του πλοίου μπορείτε να διασκεδάσετε με μουσική και χορό και να δοκιμάσετε την τύχη σας στο Καζίνο του. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ΗΜΕΡΑ:ΕΛΣΙΝΚΙ

το πρωί παίρνοντας το πρωινό σας στο ρέσταραν του πλοίου παρακολουθήστε την εντυπωσιακή είσοδό του στο Αρχιπέλαγος του Ελσίνκι. Αποβίβαση στο λιμάνι Στην ξενάγηση που θα ακολουθήσει θα γνωρίσουμε την «Κόρη της Βαλτικής» ή την «πόλη με τα χίλια πρόσωπα», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν το Ελσίνκι.

Θα δούμε την Ορθόδοξη Μητρόπολη Οουσπένσκι πάνω σε ύψωμα του νησιού Καταγιανόκα, την αριστοκρατική πλατεία της Γερουσίας, στην οποία δεσπόζει ο επιβλητικός καθεδρικός ναός-σύμβολο της πόλης, το νεογοτθικό Μέγαρο των Ιπποτών, το Δημαρχείο, την ωραία λεωφόρο Εσπλανάντι, το νεοκλασικό κτίριο Ατενέουμ που στεγάζει το Μουσείο και την Ακαδημία Καλών Τεχνών, το γρανιτένιο κτίριο της Βουλής, το πασίγνωστο Μέγαρο Φινλάνδια, το Ολυμπιακό Στάδιο, το μνημείο Σιμπέλιους μέσα στο ομώνυμο ωραίο πάρκο και θα καταλήξουμε στη μοναδική στον κόσμο Εκκλησία στο Βράχο. Τακτοποίηση στο κεντρικό 4* αστέρων ξενοδοχείο μας.

Η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη και ευκαιρία να περπατήσετε στην πλατεία του λιμανιού με τη γραφική, υπαίθρια αγορά και να πάρετε τον καφέ σας στο περίφημο Καφέ Καπέλι, που είναι το παλαιότερο καφενείο στο Ελσίνκι. Δείπνο.

7η ΗΜΕΡΑ: ΕΛΣΙΝΚΙ-ΠΟΡΒΟΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το πρωινό μας ελεύθερο στο Ελσίνκι. Σας προτείνουμε μια ωραία εκδρομή στο γειτονικό Πόρβοο, που είναι η παλιότερη και τουριστικότερη κωμόπολη της Φινλανδίας. Αργά το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Θεσσαλονίκη διαμέσου ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διαν/σεις σε καμπίνες δίκλινες εσωτερικές με ιδιαίτερο λουτροκαμπινέ.
 • Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια αυστηρά επιλεγμένων ξενοδοχείων (κεντρικών κατά κανόνα) της κατηγορίας που αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Πλούσια προγράμματα ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ-ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ από έμπειρους τοπικούς ξεναγούς και συνοδούς.
 • Υπηρεσίες των έμπειρων ΑΡΧΗΓΩΝ-ΣΥΝΟΔΩΝ.
 • Πλούσια πρωινά στα ξενοδοχεία(κατά κανόνα μπουφέ) και γεύματα όπως αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα.
 • Διόδια αυτοκινητόδρομων-τούνελ και ατομικούς φόρους διέλευσης από τα κράτη στις οδικές μεταφορές
 • Ασφάλιση INTERAMERICAN για αστική και επαγγελματική ευθύνη του γραφείου απέναντι στους ταξιδιώτες του.
 • Ταξιδιωτικό τσαντάκι χρήσιμο για το κάθε ταξίδι.
 • Φ.Π.Α. που περιλαμβάνεται στην τιμή των ταξιδιών.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Οι φόροι αεροδρομίων και λιμανιών
 • Επιπλέον γεύματα και ποτά
 • Η έκδοση διαβατηρίων
 • Οι είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα
 • Τηλεφωνήματα
 • Τα φιλοδωρήματα
 • Τ’ αχθοφορικά
 • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις-διασκεδάσεις.