ΜΑΛΤΑ

Από την αρχαία ελληνική ονομασία “ΜΕΛΙΤΗ“,
η πιο πολυπολιτισμική χώρα της  Ευρώπης, απόλυτα νησιωτική,
με πολλούς κατακτητές ανά τους  αιώνες που άφησαν το στίγμα τους  με μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς

6 ημέρες / 380€

(5Ν) VALETA -Μ΄DINA – GOZO

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

*  Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΛΤΑ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για Μάλτα. Άφιξη στη Μάλτα και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πρωτεύουσα του νησιού Βαλέτα. Στην ξενάγηση – περίπατος θα δούμε τους κρεμαστούς κήπους Μπαράκα, την πανοραμική θέα των φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των ιστορικών πόλεων. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, την παλιά κατοικία των Μαγίστρων (σημερινό κοινοβούλιο και προεδρικό μέγαρο). Παρακολούθηση οπτικοακουστικού προγράμματος. Ελεύθερος χρόνος για τα πρώτα ψώνια. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ περιήγηση στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού όπου θα θαυμάσουμε τα φωταγωγημένα τείχη της πόλης. Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ VALLETTA

Πρωινό και στη συνέχεια ξενάγηση στην περίφανη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Βαλέττα. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριορίστη ομορφιά. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλης εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, από όπου θα δούμε την παροναμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος και διανυχτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ MOSTA ΚΑΙ MDINA

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την ξενάγηση στο κέντρο του νησιού, με πρώτη επίσκεψη στο Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στη Μόστα. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψη στη σιωπηλή πολιτεία Μ’δίνα, που είναΙ οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού, θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια για να δούμε τα κυριότερα σημεία της πόλης. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την αριστοκρατική κοινότητα του Attard και τους περίφημους κήπους του Αγίου Αντωνίου και το Προεδρικό μέγαρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ GOZO

Μετά το πρωινό ξεκινούμε για την ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό νησάκι Gozo. Για να φτάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσα του Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλαιά πόλη, τη σπηλιά όπου κατοικούσε η νύμφη Καλυψώ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

Μετά το πρωινό μας, θα γνωρίσουμε τις καταπληκτικές περιοχές των 3 πόλεων (The three cities) ένα μοναδικό σύμπλεγμα αρχιτεκτονικών κατασκευών κάστρων, κατοικιών και σημαντικών κτιρίων, κτισμένα σε μια συγκλοντιστική θέση στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour).

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία ψώνια (η παράδοση δωματίων γίνεται το βράδυ). Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

– Αεροπορικά εισιτήρια, Θεσσαλονίκη – Μάλτα – Θεσσαλονίκη με απ’ ευθείας πτήση  – Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας (6 διανυκτερεύσεις και επιπλέον για όλη τη διάρκεια της τελευταίας μέρας). – Ημιδιατροφή σε ανοικτό μπουφέ ή πρωινό σύμφωνα με την επιλογή σας – Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο – Ξενάγηση στη Βαλέτα. – Παρακολούθηση οπτικο – ακουστικού προγράμματος στη Βαλέτα με προσφορά καφέ. – Βραδινή περιήγηση στη Βαλέτα. Έλληνα ξεναγό. – Τις υπηρεσίες του αντιπροσώπου μας. – ταξιδιωτική ασφάλιση. – Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης. – Χάρτες, έντυπα – Φ.Π.Α.