ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Τοπία και σκηνές ζωής μακρινές μέσα στο χρόνο.
Η προαιώνια πάλη ενανρίον του  “agelong oppressor”: “του προαιώνιου δυνάστη”.
Ενας λαός εκδηλωτικός, περήφανος για την χώρα του και τις παλιές παραδόσεις του.

6 ημέρες / 690€

(1Ν) LIMERICK

(1N) ΚORK

(3N) ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Eπέκταση  Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ:  (1Ν) GALWAY ,(1NBELFAST  +300€

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

*  Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

Ένα ονειρεμένο, πλήρες οδοιπορικό γνωριμίας με τη χώρα των παλιών θρύλων, το Σμαραγδένιο νησί των Κελτών. Η άγρια ομορφιά της Ιρλανδέζικης φύσης, οι εκπληκτικές ακτές, οι ζωντανές πόλεις, τα μεσαιωνικά κάστρα, η πλούσια μουσική και καλλιτεχνική παράδοση δημιουργούν την εικόνα της πανέμορφης βόρειο – ευρωπαϊκής χώρας.

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΠΕΛΦΑΣΤ (145 χλμ.)

Νωρίς το πρωί συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  και πτήση για την Ιρλανδία διαμέσου ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου και επιβίβαση στο πούλμαν για την μεταφορά στο γνωστό μας Μπέλφαστ. Καθ’ οδόν επίσκεψη στο Μονόστερμπόϊς με τους εντυπωσιακούς κελτικούς σταυρούς. Εγκατάσταση στο 4 αστέρων ξενοδοχείο μας. Στην απογευματινή μας περιήγηση πρώτη γνωριμία με τα αξιοθέατα και μνημεία της ιστορικής πρωτεύουσας της Βόρειας Ιρλανδίας.

2η ημέρα: ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΓΚΑΛΓΟΥΕΪ (320 χλμ.)

Σήμερα θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας, ξεκινώντας με μια επίσκεψη στο παραθαλάσσιο Callickfergus, με το ξακουστό ρομαντικό κάστρο του και τον περίφημο Διάδρομο των Γιγάντων, μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο από 40000 βασιλικές κολώνες πάνω στην ακτή. Στη συνέχεια ακολουθώντας μια υπέροχη διαδρομή μέσα από καταπράσινα λιβάδια και μικρά γραφικά χωριά, φτάνουμε αργά το απόγευμα στην πόλη Γκάλγουέϊ χτισμένη πανοραμικά στην όχθη του ομώνυμου κόλπου. Διανυκτέρευση στο 3 αστέρων ξενοδοχείο μας στην περιοχή.

3η ημέρα: ΒΡΑΧΟΙ ΤΟΥ ΜΟΧΕΝ – ΛΙΜΕΡΙΝΚ (185 χλμ.)

Το πρωί αναχώρηση και παίρνοντας νότια κατεύθυνση θα περάσουμε τις περιοχές του Μπούρρεν με τους προϊστορικούς χώρους του και άφιξη στις ακτές του Μόχεν, γνωστές από τις πολλές ταινίες που γυρίστηκαν εκεί. Πάνω από τα βράχια του Μόχεν θα ατενίσουμε τον Ατλαντικό και θα βγάλουμε μοναδικές φωτογραφίες. Επίσκεψη στο Κάστρο Βunratty και στο ωραίο λαογραφικό πάρκο. Θα καταλήξουμε στην πόλη Λίμερινκ χτισμένη στο ανατολικό άκρο ενός μεγάλου φιόρδ που δημιουργεί εκεί ο Ατλαντικός. Στην περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ των άλλων το εντυπωσιακό κάστρο του Βασιλιά Ιωάννη, το Παλάτι του Επισκόπου, τον μεσαιωνικό καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαίρης, το Δημαρχείο κ.α. διανυκτέρευση στο 3 αστέρων ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: ΡΙΝΓΚ ΟΒ ΚΕΡΡΙ – ΚΙΛΛΑΡΝΕΊ – ΚΟΡΚ (345 χλμ.)

Στο σημερινό μας οδοιπορικό θα γνωρίσουμε, αρχικά, την περίφημη «περιοχή της ιρλανδέζικης αγελάδας» (ρίνγκ οβ κέρρυ) μια από τις ωραιότερες και τουριστικότερες της ιρλανδέζικης ενδοχώρας, θα περάσουμε στη συνέχεια από το Εθνικό Πάρκο του Κιλλάρνεϊ, από τη λίμνη Λοχ Λιν και θα καταλήξουμε στη σπουδαιότερη και ομορφότερη πόλη της νότιας Ιρλανδίας, το Κορκ. Περιήγηση στα αξιοθέατα και μνημεία της γραφικής πόλης, χτισμένης πανοραμικά στο βόρειο άκρο του ομώνυμου φιόρδ και στα κανάλια του μεγάλου ποταμού Λι. Διανυκτέρευση στο 4 αστέρων ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: ΚΑΣΕΛ – ΔΟΥΒΛΙΝΟ (370χλμ.)

Το πρωί αναχώρηση για το Δουβλίνο. Πρώτη μας στάση στο Κάσελ, με επίσκεψη στον περίφημο Βράχο του και τον αρχαίο, ιστορικό καθεδρικό ναό του. Εγκατάσταση στο 4 αστέρων ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για την πρώτη μας γνωριμία με την αριστοκρατική, παραθαλάσσια πρωτεύουσα με τις πολλές και όμορφες γέφυρες πάνω από τον ποταμό Λίφεϊ. Για το βράδυ συνιστούμε επίσκεψη σε μερικές από τις διάσημες παμπ της πόλης και να δοκιμάσετε τις ιρλανδέζικες μπύρες, πράγματα για τα οποία φημίζεται παγκόσμια το Δουβλίνο.

6η ημέρα: ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Η πρωινή μας ξενάγηση θα ξεκινήσει από την ξακουστή γέφυρα Χάππενυ, το ιστορικό Τρίνιτι Κόλετζ, το μεγαλοπρεπή καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου, το Πανεπιστήμιο, το Κάστρο του Δουβλίνου και το λιμάνι. Το απόγευμα ελεύθερο για να περπατήσετε στους εμπορικούς δρόμους της πόλης ή να επισκεφτείτε διάφορα μουσεία.

7η ημέρα: ΔΟΥΒΛΙΝΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το πρωί αναχώρηση απο το Δουβλίνο και την Ιρλανδία, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα / Θεσσαλονίκη διαμέσου ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διαν/σεις σε καμπίνες δίκλινες εσωτερικές με ιδιαίτερο λουτροκαμπινέ.
 • Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια αυστηρά επιλεγμένων ξενοδοχείων (κεντρικών κατά κανόνα) της κατηγορίας που αναφέρεται στο πρόγραμμα .
 • Πλούσια προγράμματα ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ από έμπειρους τοπικούς ξεναγούς και συνοδούς.
 • Υπηρεσίες των έμπειρων ΑΡΧΗΓΩΝ – ΣΥΝΟΔΩΝ.
 • Πλούσια πρωινά στα ξενοδοχεία (κατά κανόνα μπουφέ) και γεύματα όπως αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα.
 • Διόδια αυτοκινητόδρομων – τούνελ και ατομικούς φόρους διέλευσης από τα κράτη στις οδικές μεταφορές.
 •  Ασφάλιση INTERAMERICAN AS για αστική και επαγγελματική ευθύνη του γραφείου απέναντι στους ταξιδιώτες του.
 • Ταξιδιωτικό τσαντάκι χρήσιμο για το κάθε ταξίδι.
 • Φ.Π.Α. που περιλαμβάνεται στην τιμή των ταξιδιών.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Επιπλέον γεύματα, ποτά, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, τηλεφωνήματα, φιλοδωρήματα, φόροι αεροδρομίων και ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό.