ΑΓΓΛΙΑ – ΣΚΩΤΙΑ

Ένα κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.
Η αρχή της ατομικής ελευθερίας   «magna carta».
Η  σιωπηλη αίσθηση καθήκοντος του  αγγλικού λαού.
Μία παράξενη «βρετανική» αντίληψη για την ισότητα.

 

5 ημέρες / 590€

(4Ν) ΛΟΝΔΙΝΟ

Κατεβάστε το έντυπο της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

*  Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

1η μέρα: Αθήνα / Θεσσαλονίκη – Λονδίνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας, το Λονδίνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

2η μέρα: Λονδίνο

Θα δούμε: το Hyde Park, την αψίδα της Marble Arch, το κομψό Mayfair, το Piccadilly Circus με το άγαλμα του Έρωτα, την πλατεία Trafalgar με την δεσπόζουσα Στήλη του Νέλσωνα, την Whitehall με την αλλαγή φρουράς (Horse Guards Parrade), την Downing Street επίσημη κατοικία των πρωθυπουργών από το 1731, το επιβλητικό Κοινοβούλιο (House of Parliament), το ρολόι του Big Ben, που μέχρι σήμερα κουρδίζεται με το χέρι, την ιστορική μονή του Westminster Αbbey, όπου για περισσότερα από 900 χρόνια στέφονται και θάβονται οι Άγγλοι Βασιλιάδες, το παλάτι του Λάμπεθ και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Επόμενος σταθμός μας το επιβλητικό κτίριο των Λουντς και οι δύο περίφημες γέφυρες του Λονδίνου, η μοντέρνα (London Bridge) και η μαγευτική γέφυρα (Tower Bridge) με το πασίγνωστο πύργο του Λονδίνου. Τελειώνουμε με τα επιβλητικά ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση, διαν/ση.

3η μέρα: Οξφόρδη – Stratford

Εκδρομή στην γνωστή Πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Σύντομη περιήγηση. Συνεχίζουμε μέσα από μικρά παραδοσιακά χωριά και αγροικίες για να καταλήξουμε στο πανέμορφο Stratford την γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Θα επισκεφθούμε το σπίτι που γεννήθηκε ο Σαίξπηρ και το μεσαιωνικό κάστρο του Γουόργουικ του 14ου αι. Επιστροφή στο Λονδίνο. Το βράδυ μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια θεατρική παράσταση ή μιούζικαλ, διαν/ση.

4η μέρα: Λονδίνο

Προαιρετική κρουαζιέρα στον Τάμεση. Στο Greenwich θα θαυμάσουμε το γνωστό πλοίο Κάττυ Σαρκ και θα δούμε το φημισμένο αστεροσκοπείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Περιπλανηθείτε στην Oxford Street, επισκεφθείτε την αριστοκρατική περιοχή Knightbridge, με το μεγαλύτερο κατάστημα της Ευρώπης το Harrods και την Kensington High Street. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στις παραδοσιακές παμπ του Λονδίνου. Διαν/ση.

5η μέρα: Λονδίνο – Αθήνα / Θεσσαλονίκη Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Θεσ/νίκη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικό εισιτήριο
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο Α κατηγορίας (4*)
  • Πρωινό.
  • Περιηγήσεις του προγράμματος
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Επιπλέον γεύματα, ποτά, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, τηλεφωνήματα, φιλοδωρήματα, φόροι αεροδρομίων και ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό.