ΒΕΛΓΙΟ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΒΕΛΓΙΟ

Απο  τον παλαιολιθικό άνθρωπο του  Spy  στους μοντέρνους ευρωκράτες.
Η δραματική  συμβίωση ανάμεσα σε Βαλλόνους και Φλαμανδούς.
Μία παλιά συνταγματική παράδοση.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Oι Ολλανδοί: ένας λαός προορισμένος απο αιώνες σ’ ένα αδιάκοπο αγώνα με τη θάλασσα.
Η χώρα της τουλίπας και των βιομηχανικών συγκροτημάτων.
Οι  “πρόβος“ του  1966  με το προκλητικό  σλόγκαν:  «απαγορεύεται η απαγόρευση».

 

6 ημέρες / 620€

(3Ν) ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

(2Ν) ΑMSΤΕRDAM

ΒΕΛΓΙΟ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ 6 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Αθήνα -Θεσσαλονίκη – Βρυξέλλες
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βρυξέλλες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

Βρυξέλλες
Στην έδρα της Κοινής αγοράς, τις Βρυξέλλες, θα δούμε την βουλή, τα πολυτελή βασιλικά ανάκτορα, το συγκρότημα των κτιρίων της Ευρωπαϊκής κοινότητας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ με τα εκθαμβωτικά βιτρώ και το μέγαρο των δικαστηρίων. Στην Γκραν Πλας με τα χρυσοστόλιστα κτίρια θα δούμε το δημαρχείο, το Μάνεκεν Πις (σήμα κατατεθέν της πόλης) και το Ατόμιουμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

Γάνδη – Μπρίζ – Βατερλώ – Βρυξέλλες
Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Φλάνδρα. Πρώτος σταθμός μας η Γάνδη με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, τα σπίτια των συντεχνιών του Μεσαίωνα, το καμπαναριό με τις 52 καμπάνες και το κάστρο Γράβεστην με το πιο πλούσιο μουσείο της Ιεράς Εξέτασης. Συνεχίζουμε για την «Βενετία του Βορρά», την Μπριζ με τα όμορφα γαλήνια κανάλια της. Μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης είναι τα μεσαιωνικά τείχη με τους πυργίσκους, το παλάτι και ο καθεδρικός ναός της Παναγίας έργο του Μικελάντζελο. Εδώ ακόμη και σήμερα δουλεύουν εκείνες τις αιθέριες φλαμανδικές δαντέλες. Αφού θαυμάσουμε το μνημείο της ιστορικής μάχης στο Βατερλό, θα επιστρέψουμε στις Βρυξέλλες. διαν/ση.

Ρότερνταμ – Άμστερνταμ
Στο Ρότερνταμ, το πρώτο λιμάνι της Ευρώπης πάνω στον Ρήνο, θα θαυμάσουμε τον πύργο της Euromast με το γυάλινο ασανσέρ. Στην Χάγη, την πρωτεύουσα των λουλουδιών, θα δούμε τα θερινά ανάκτορα των βασιλέων, το Διεθνές Δικαστήριο, το ιστορικό σπίτι των ιπποτών που έζησε ο φιλόσοφος Σπινόζα και την Μαντούρονταμ, την μαγευτική μικρογραφία της χώρας. Νωρίς το απόγευμα φθάνουμε στο Άμστερνταμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,
χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

Άμστερνταμ
Το Άμστερνταμ είναι μία ολοζώντανη πόλη, χτισμένη κυριολεκτικά πάνω στο νερό, με κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ολόδροσα πάρκα και δενδροστοιχίες, καλλίγραμμους πλακόστρωτους δρομίσκους και φυσικά αναρίθμητα κανάλια. Ποικίλα και πολλά τα αξιοθέατα, όπως το σπίτι μουσείο του Ρέμπραντ, η πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα, το σπίτι της Άννας Φράνκ, ο καθεδρικός ναός, η συναγωγή και το εργοστάσιο επεξεργασίας διαμαντιών. Χρόνος ελεύθερος. Αν το βράδυ θελήσετε κάτι το διαφορετικό και πικάντικο, να είστε σίγουροι ότι το Άμστερνταμ θα σας το προσφέρει. Διαν/ση.

Άμστερνταμ – Θεσσαλονίκη-Αθήνα
Χρόνος ελεύθερος, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση
επιστροφής.

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

*  Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα: Αθήνα / Θεσσαλονίκη – Ηγουμενίτσα

Αναχώρηση το πρωί από το γραφείο μας. Περνώντας από Τέμπη – Λάρισα – Καλαμπάκα – Ιωάννινα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα, από όπου θα πάρουμε το πλοίο για Ιταλία. Διαν/ση στο πλοίο.

2η μέρα: Ανκόνα – Λουκέρνη

Άφιξη στην Ανκώνα. Περνώντας έξω από τις πόλεις Πάρμα, Μιλάνο και την πανέμορφη λίμνη Κόμο φθάνουμε σε μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης, την Λουκέρνη. Το πιο σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή γέφυρα Κάπελμπρικε που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφικής σε ξύλο, κρεμασμένους στα τριγωνικά δοκάρια που στηρίζουν την στέγη της γέφυρας. Εντυπωσιακή η παλιά Λουκέρνη με τα σπίτια του 17ου αιώνα με ζωγραφισμένες προσόψεις και οικόσημα, με τις χαριτωμένες σιδερένιες επιγραφές των μαγαζιών με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια πλατειούλες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

3η μέρα: Στρασβούργο – Λουξεμβούργο – Βρυξέλες

Θα πάμε στην έδρα της Κοινής αγοράς, τις Βρυξέλλες, μετά από μια σύντομη περιήγηση στο Στρασβούργο και στο μεγάλο Δουκάτο, το Λουξεμβούργο.

4η μέρα: Βρυξέλλες

Θα δούμε την βουλή, τα πολυτελή βασιλικά ανάκτορα, το συγκρότημα των κτιρίων της Ευρωπαϊκής κοινότητας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ με τα εκθαμβωτικά βιτρώ και το μέγαρο των δικαστηρίων. Στην Γκραν Πλας με τα χρυσοστόλιστα κτίρια θα δούμε το δημαρχείο, το Μάνεκεν Πις (σήμα κατατεθέν της πόλης) και το Ατόμιουμ. Χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

5η μέρα: Γάνδη – Μπρίζ – Βατερλώ – Βρυξέλλες

Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Φλάνδρα. Πρώτος σταθμός μας η Γάνδη με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, τα σπίτια των συντεχνιών του Μεσαίωνα, το καμπαναριό με τις 52 καμπάνες και το κάστρο Γράβεστιν με το πιο πλούσιο μουσείο της Ιεράς Εξέτασης. Συνεχίζουμε για την «Βενετία του Βορρά», την Μπριζ με τα όμορφα γαλήνια κανάλια της. Μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης είναι τα μεσαιωνικά τείχη με τους πυργίσκους, το παλάτι και ο καθεδρικός ναός της Παναγίας έργο του Μικελάντζελο. Εδώ ακόμη και σήμερα δουλεύουν εκείνες τις αιθέριες φλαμανδικές δαντέλες. Αφού θαυμάσουμε το μνημείο της ιστορικής μάχης στο Βατερλώ, θα επιστρέψουμε στις Βρυξέλλες, διαν/ση.

6η μέρα: Ρότερνταμ – Άμστερνταμ

Στο Ρότερνταμ, το πρώτο λιμάνι της Ευρώπης πάνω στον Ρήνο, θα θαυμάσουμε τον πύργο της Euromast με το γυάλινο ασανσέρ. Στην Χάγη, την πρωτεύουσα των λουλουδιών, θα δούμε τα θερινά ανάκτορα των βασιλέων, το Διεθνές Δικαστήριο, το ιστορικό σπίτι των ιπποτών που έζησε ο φιλόσοφος Σπινόζα και την Μαντούρονταμ, την μαγευτική μικρογραφία της χώρας. Νωρίς το απόγευμα φθάνουμε στο Άμστερνταμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

7η μέρα: Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι μία ολοζώντανη πόλη, χτισμένη κυριολεκτικά πάνω στο νερό, με κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ολόδροσα πάρκα και δενδροστοιχίες, καλλίγραμμους πλακόστρωτους δρομίσκους και φυσικά αναρίθμητα κανάλια. Ποικίλα και πολλά τα αξιοθέατα, όπως το σπίτι μουσείο του Ρέμπραντ, η πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα, το σπίτι της Αννας Φράνκ, ο καθεδρικός ναός, η συναγωγή και το εργοστάσιο επεξεργασίας διαμαντιών. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη στην αγορά της πόλης. Αν το βράδυ θελήσετε κάτι το διαφορετικό και πικάντικο, να είστε σίγουροι ότι το Άμστερνταμ θα σας το προσφέρει. Διαν/ση.

8η μέρα: Άμστερνταμ – Μόναχο

Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή για φαγητό και καφέ φθάνουμε στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

9η μέρα: Μόναχο – Βενετία

Στο Μόναχο θα δούμε τα υπέροχα κτίρια νεοκλασικού ρυθμού, την επιβλητική Όπερα, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό και το Ολυμπιακό χωριό. Αναχώρηση για την Βενετία. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής του Μέστρε, διαν/ση.

10η μέρα: Βενετία – Ηγουμενίτσα

Στην «πόλη των Δόγηδων», που είναι κτισμένη πάνω σε 119 νησιά, τα οποία περιτριγυρίζονται από γραφικά κανάλια και ενώνονται με μικρές γέφυρες, θα θαυμάσουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, την ομώνυμη εκκλησία, το μεγαλοπρεπές καμπαναριό, τον πύργο των Μαυριτανών, το παλάτι των Δόγηδων και τη γέφυρα των Στεναγμών. Μεταφορά στο λιμάνι από όπου θα πάρουμε το πλοίο για Ηγουμενίτσα. Διαν/ση στο πλοίο.

11η μέρα: Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη / Αθήνα

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικό εισιτήριο
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία Α και Β κατηγ. (3* και 4*)
  • Ημιδιατροφή
  • Περιηγήσεις του προγράμματος
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Τους φόρους αεροδρομίων, τα επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι δεν αναφέρεται σαν παροχή.