ΣΙΚΕΛΙΑ

Η Κόζα Νόστρα! “δική μας υπόθεση”

 

8 ημέρες / 590€

(1Ν) ΡΕΓΙΟ

(2Ν) ΠΑΛΕΡΜΟ

(2Ν) ΚΑΤΑΝΙΑ

(2Ν) ΠΛΟΙΟ

ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Aθήνα /Θεσσαλονίκη – Ηγουμενίτσα
Αναχώρηση το πρωί από το γραφείο μας. Περνώντας από Τέμπη-Λάρισα-Καλαμπάκα-Ιωάννινα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στην Ηγουμενίτσα, από όπου θα πάρουμε το πλοίο για Ιταλία. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

Μπρίντιζι – Ρήγιο (Ρέτζιο)
Στον Τάραντα, τον πολεμικό ναύσταθμο της Ιταλίας θα δούμε στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης τα περίφημα αγάλματα τα οποία λέγεται ότι κατασκεύασε ο Φειδίας. Συνεχίζουμε για το Ρήγιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση
.

Ρήγιο – Μεσσίνη – Παλέρμο
Με το φέρρυ μπόουτ θα περάσουμε τα στενά της Μεσσίνης (στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης κατά τον Όμηρο) και θα καταλήξουμε στην Μεσσίνη. Μετά από μια σύντομη περιήγηση θα συνεχίσουμε για Τσεφαλού (Κέφαλο), Παλέρμο. Χρόνος ελεύθερος, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Παλέρμο – Μονρεάλε – Παλέρμο
Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, τη Μητρόπολη, το θέατρο Μάσσιμο και το παλάτι των Νορμανδών με την μπαρόκ πρόσοψη. Στο Μονρεάλε, θα θαυμάσουμε τα περίφημα Βυζαντινά μωσαικά. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο Παλέρμο, διανυκτέρευση.

Παλέρμο – Ακράγας – Κατάνια
Διασχίζοντας την Σικελική ύπαιθρο, μετά από μια μαγευτική διαδρομή, φθάνουμε στον Ακράγαντα, για να δούμε ότι απέμεινε από την Μεγάλη Ελλάδα. Στην περίφημη κοιλάδα των ναών θα θαυμάσουμε τον επιβλητικό Δωρικό ναό της Ομόνοιας, την Ελληνορωμαική συνοικία, τον τεράστιο ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του Άτλαντα, τους ναούς της Ήρας, της Δήμητρας, του Ηφαίστου, του Ασκληπειού και των Διόσκουρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη). Συνεχίζουμε για την δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Σικελίας, την μοντέρνα Κατάνια. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής, διανυκτέρευση.

Συρακούσα – Αίτνα – Ταορμίνα – Κατάνια
Στην Συρακούσα, την πόλη που ιδρύθηκε το 734 π.Χ. από τους Κορίνθιους θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό θέατρο, το Ορέκιο του Διονυσίου, το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τις κατακόμβες του Αγίου Ιωάννη και θα δούμε στο νησάκι της Ορτυγίας, τον αρχαίο ιερό ναό του Απόλλωνα, την πλατεία του Δημαρχείου, την πηγή της Αρεθούσης και θα θαυμάσουμε το κάστρο του Μανιάκη. Αναχώρηση για το ηφαίστειο της Αίτνας, ένα από τα μεγαλύτερα ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Στο όμορφο κοσμοπολίτικο θέρετρο ”
Ταυρομένιο θα θαυμάσουμε τους γραφικούς δρόμους με τα μεσαιωνικά κτίρια στο Κόρσο Ουμπέρτο και θα επισκεφθούμε το εξαίρετο Ελληνικό θέατρο. Επιστροφή στην Κατάνια, διανυκτέρευση.

Κατάνια – Τάραντας – Μπρίντιζι
Γοητευμένοι ξεκινάμε για Μεσσίνη, Τάραντα και με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ ή φαγητό, φθάνουμε στο Μπρίντιζι από όπου θα πάρουμε το πλοίο για Ηγουμενίτσα. Διαυκτέρευση στο πλοίο.

Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη /Αθήνα
Άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή για καφέ και φαγητό, άφιξη Θεσσαλονίκη /Αθήνα.

Κατεβάστε τα έντυπα των εκδρομών

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

*  Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

Η Σικελία, μια δεύτερη πατρίδα για εμάς τους Έλληνες!. Στρατηγικό σημείο για τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς, αλλά και ένας τόπος που θυμίζει σε πολλά τον αρχαίο ελληνικό κόσμο.με τους υπέροχους ναούς και τον ανόθευτο χαρακτήρα της

ΑΙΤΝΑ

Η Αίτνα είναι ενεργό ηφαίστειο στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη (ύψος 3.350 μέτρα). Η Αίτνα καλύπτει έκταση 1190 τετραγωνικών χιλιομέτρων με περιφέρεια βάσης 140 χιλιόμετρα, δηλαδή είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τον Βεζούβιο. Είναι από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Αν και οι εκρήξεις του μπορεί να είναι μερικές φορές πολύ καταστροφικές, γενικά δεν θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο και χιλιάδες κάτοικοι ζουν στις πλαγιές του ηφαιστείου και τις γύρω περιοχές. Το γόνιμο έδαφος είναι κατάλληλο για εκτεταμένες γεωργικές δραστηριότητες. Τον Ιούνιο του 2013, η UNESCO ανακοίνωσε την ένταξη της Αίτνας στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Παλέρμο

Στο Παλέρμο, την πρωτεύουσα της Σικελίας, επισκεφθείτε τον τεράστιο Cathedral, καθώς και το Palazzo dei Normanni με την Capella Palatina με τα υπέροχα ψηφιδωτά στον τρούλο. Δείτε ακόμη το Teatro Massimo το μεγαλύτερο θέατρο της Iταλίας, την Piazza Pretoria με την υπέροχη κρήνη με τα γυμνά αγάλματα. Η γνωστότερη εκκλησία του Παλέρμο, η Martorana, συνδυάζει πολλά αρχιτεκτονικά στυλ, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ιστορικές κατακόμβες της πόλης.

Συρακούσες

Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το νησί Ortygia με τα μεσαιωνικά του κτίρια. Δείτε τον Καθεδρικό Ναό, το Αρχαιολογικό Πάρκο με το Ελληνικό Θέατρο, το Ορατόριο του Διονύσου κ.ο.κ. Στο Agrigento θα δείτε την περίφημη κοιλάδα των ναών, όπου βρίσκονται αρχαίοι Ελληνικοί ναοί.

Cefalu

Ο επιβλητικός βράχος (La Rocca), με την πολιτεία της Cefalu στα πόδια του, είναι από τα πιο πολυφωτογραφισμένα «θέματα» από τη Σικελία. Στα 70 χλμ. ανατολικά του Παλέρμο, η Cefalu συναγωνίζεται άνετα την Taormina για τον τίτλο του πιο δημοφιλούς προορισμού στο νησί. Ένα ψαροχώρι (αλλά με ιστορία) κάποτε, εκτινάχθηκε γρήγορα στις προτιμήσεις των επισκεπτών, ενώ έγινε ένα αγαπημένο μέρος για τη νεολαία όλης της Ευρώπης, αφού διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή. Από την άλλη, προσφέρει εικόνες που κόβουν την ανάσα, όπως το βράχο με τα ερείπια του αρχαίου ναού της Diana (Άρτεμις), τη «Σκάλα των Σαρακηνών» και τον συγκλονιστικό καθεδρικό με τους πύργους του. 

Ταορμίνα

Ίσως η γραφικότερη και πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Σικελίας, και άκρως τουριστική, η Taormina έχει κι αυτή… ελληνικό παρελθόν. Είναι η αρχαία ελληνική αποικία Ταυρομένιον και διαθέτει το ομορφότερο αρχαίο θέατρο της Σικελίας. Αλλά δεν έχει μόνο αρχαίες… δόξες. Παραλίες για καρτποστάλ ,καταπράσινοι λόφοι, ρομαντικά σοκάκια γεμάτα πολυτελείς boutiques, κάστρα, ναοί και μνημεία με ιστορία και στο βάθος το επιβλητικό θέαμα τoυ ηφαιστείου της Αίτνας συμπλήρωνουν ένα πανέμορφο σκηνικό. Σήμα κατατεθέν και ο καθεδρικός του 15ου αι., με τη γραφική πλατεία μπροστά του.

Νότο

Περίτεχνα κτίρια, όπως το Palazzo Ducezio, τη μονή της Santa Chiara, τον καθεδρικό ναό San Nicolo, την εκκλησία San Carlo al Corso και πολλά ακόμα παλάτια ευγενών οικογενειών στη Via Cavour βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή. Μετά τις επισκέψεις στα μεγαλοπρεπή κτίρια, μην παραλείψετε και ένα πέρασμα από την Παλιά Αγορά, όπου παλαιότερα υπήρχαν πολλά κρεοπωλεία και αρτοποιεία και τώρα τα περισσότερα έχουν αντικατασταθεί από καταστήματα. 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ

Στο Τράπανι γνωρίστε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου.

Εκδράμετε στο νησί Στρόμπολι, με το ομώνυμο ηφαίστειο.

Περάστε με πλοίο τα στενά της Μεσσήνης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, καραδοκούσαν η Σκύλλα και η Χάρυβδη.

Δοκιμάστε πίτσες και ολόφρεσκα ζυμαρικά. Από τα γλυκά ξεχωρίζει η κασάτα, ένα κέικ με τυρί ρικότα.

Στη Μαρσάλα δοκιμάστε το ομώνυμο κρασί.

Αγοράστε έργα τέχνης από γυαλί και κεραμικά, δαντέλες και ξυλόγλυπτα.