ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ

Η ομορφιά της, είναι πρωτίστως η φύση της…

Περίεργα ζώα, έντομα και πουλιά και εξίσου παράξενα δένδρα και φυτά που δεν υπάρχουν σε άλλα μέρη της γης, δείγματα θαυμαστής προσαρμογής σε ένα κομμάτι που αποσπάστηκε από την Αφρική πριν εκατομμύρια χρόνια!

12 ημέρες / 2.250€

(1Ν) TANANARIVO

(1N) ANTSIRBE

(1N) FIONA

(2N) RANOHIRA

(1N) TULEAR

(2N) FORT DAUPHIN -BERENTY

Eπέκταση

(3N) REUNION ISLAND

1η-2η

Αναχώρηση από Ευρώπη μέσω Παρισιού ή Ρώμης ή άλλης πρωτεύουσας και άφιξη στην πρωτεύουσα ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ (ή ΤΑΝΑ χαϊδευτικά) χτισμένη σε ανισοϋψή επίπεδα γύρω από την Λίμνη Ανοσύ με γραφική Άνω πόλη και «ΡΟΒΑ», συγκρότημα Παλατιών και μαυσωλείων περιτοιχισμένων στην κορυφή του λόφου

Οδικώς ξεκινάμε για την ΑΝΤΣΙΠΑΜΠΕ. Ευχάριστο κλίμα με θερμές λουτροθεραπευτικές πηγές. Η πόλη με τα περισσότερα «πους-πούς», τα τρίτροχα ποδήλατα για τις μεταφορές. (Διανυκτέρευση)

Συνεχίζουμενοτιότερα, περνάμε την AM BOSITRA για αγορές ξυλογλύπτων και ανάμεσα από απότομους λόφους με δάση πεύκων και ευκαλύπτων φθάνουμε στην FIANARANTSOA ή (FIANA) κτισμένη σε λόφους με αμπέλια και ορυζώνες ,πνευματικό κέντρο της ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ.

Η σημερινή διαδρομή είναι μεγάλη αλλά και χορταστική σε εικόνες . Προσπερνώντας τους γιγάντιους βραχώδεις σχηματισμούς της ANTRIAMANITRA φθάνουμε στο ΑΜΠΑΒΑΛΑΟ που φτιάχνουν το χειροποίητο χαρτί «ανταιμόρο».

Ο δρόμος κατηφορίζει περνώντας από χωριά της φυλής «ΜΠΑΡΑ» κτισμένα από κατακόκκινη λάσπη. Γραφικοί όπως σε άλλα μέρη οι τάφοι τους. Άφιξη στη PANOXIPA στις παρυφές του εθνικού πάρκου ISALO.

ΤοISALO είναι αληθινά εξώκοσμο. Πετρώματα με αιχμηρές διαβρώσεις, βράχια λειασμένα από τους ανέμους, γιγάντιες φωλιές τερμιτών ,περίεργα γηγενή φυτά, αλλόκοτα πέτρινασχήματα. Εντυπωσιακή είναι η έλλειψη θορύβων-Απόλυτη σιωπή-Βαθιά ησυχία.

Οδικώς συνεχίζουμε για την TULEAR από όπου επιστρέφουμε αεροπορικώς για την ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ και πτήση για: τη REUNION ή MAURITIUS ή SEYCHELLES 2-3 νύχτες ώστε να συμπληρωθεί ένα πρόγραμμα περιήγησης και ξεκούρασης.

Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα για επιμήκυνση του ταξιδιού στη Μαδαγασκάρη.

Από TULEAR για το ΦΟΡ ΝΤΩΦΕΝ στο Ν. Άκρο του νησιού, παλαιότερη και καλά προσανατολισμένη πόλη. Εκδρομή στον κόλπο της ΑΓΙΑΣ ΛΟΥΚΙΑΣ όπου πρωτοεγκαταστάθηκαν οι Γάλλοι.

80χιλ. δυτικά ευρίσκεται το Καταφύγιο ΜΠΕΡΕΝΤΥ, (2600 στρέμματα). Στα δάση ζουν εκατοντάδες λεμούριοι, θορυβώδες φρουτονυχτερίδες με άνοιγμα φτερών 1 μέτρο, πολλές ποικιλίες πουλιών, χρυσαλλίδες, νυκτόβια θηλαστικά, αρθρόποδα κατάτην νυχτερινή εξόρμηση. Περίεργα «δέντρα των ταξιδιών» φραγκοσυκιές σπάνιο είδος φοίνικα κ.α.

10η

Άλλη μία εξόρμηση στη ΜΠΕΑΛΟΚΑ με τα σπανιότερα πουλιά της γης. Πτήση επιστροφής στην πρωτεύουσα. Τελευταίες αγορές. Διανυκτέρευση.

11η

Πτήση επιστροφής. Ολοκλήρωση της εικόνας τηςΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ.

Κατεβάστε το έντυπο της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις ΠΡΙΒΕ, ξενοδοχεία 4* και 5* με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προσαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

Μαδαγασκάρη

O επίγειος παράδεισος που μαγε Μεγάλο νησί, το 4ο στον κόσμο, που από ψηλά μοιάζει με κόκκινη παρένθεση στην απεραντοσύνη του Ινδικού ωκεανού, η ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ είναι απείρως ωραιότερη από όσο την φανταζόμαστε.

 Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η Μαδαγασκάρη είναι μία χώρα που την ξέχασε ο χρόνος!

Το άλλο ενδιαφέρον είναι οι κάτοικοί της. Απόγονοι παλαιοϊνδο- νησιακών εθνοτήτων έχουν συνδέσει τη ζωή τους με ταμπού (FANDU), προλήψεις, δεισιδαιμονίες. Πιστεύουν στη δύναμη των νεκρών προγόνων. Μοναδικές γιορτές κατά την περιοδική εκταφή των νεκρών τους.

Ακόμα αρχαιότεροι οι Ουαλίμπα ή αλλιώς Πυγμαίοι.

Το προφίλ του ταξιδιού:

Στην έκταση που καλύπτει τη ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ είναι σίγουρα το πλησιέστερο μέχρι στιγμής ταξίδι σ’ αυτή τη χώρα.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε δύο εσωτερικές πτήσεις-κλειδιά, οι χερσαίες μετακινήσεις είναι με μικρολεωφορεία και τα ξενοδοχεία ανάμεσα στα καλύτερα διαθέσιμα.

Ορισμένες διαδρομές στο νότο είναι πολύωρες λόγω της κατάστασης των δρόμων.

Πότε να πάτε

Για τις περιοχές που καλύπτει το ταξίδι μια καλύτερη γενικά εποχή είναι το διάστημα από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο.

Οι περισσότερες βροχές πέφτουν από το Δεκέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο που είναι και οι ζεστότεροι μήνες.