ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Ένα ανεξάρτητο νοσταλγικό παρελθόν, που περιμένει τον επισκέπτη γεμάτο μυστήριο, σοφία και επιβλητικότητα!
Το ταξίδι στην Αίγυπτο είναι μία μοναδική πολιτιστική εμπειρία, που μας αποκαλύπτει, μέσα από τα μεγαλόπρεπα μνημεία και την εξαιρετική γεωγραφική θέση της χώρας έναν από τους πιο ιδιόρρυθμους πολιτισμούς  που δημιούργησε ποτέ ο άνθρωπος.

8 ημέρες / 1.150€

(3Ν) CAIRO

(3N) CRUISE

(1N) CAIRO-ALEXANDRIA

Επέκταση

(1N)  ASWAN

8 ημέρες / 980€

(2Ν) CAIRO

(5N) HURGADA

8 ημέρες / 850-900€

(6Ν) SHARM EL SHEIKH

ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΚΑΙΡΟ

ΜΟΥΣΕΙΟ – ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ – ΣΦΙΓΓΑ
Πρόγευμα και ξενάγηση της πόλης. Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο με φαραωνικά αριστουργήματα χιλιάδων χρόνων, τις Πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου, την επιβλητική Σφίγγα, καθώς και τα εργαστήρια παπύρων και αρωμάτων. Το μεσημέρι φαγητό σε παραδοσιακό εστιατόριο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο.

ΚΑΪΡΟ – ΛΟΥΞΟΡ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Πρωινή πτήση για το Λούξορ, στην Άνω Αίγυπτο, το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου.Η επίσκεψη γίνεται στην ανατολική όχθη από τους περίφημους ναούς του Λούξορ, αφιερωμένους στον θεό Αμων-Ρά. Συνεχίζοντας στο Καρνάκ, θα θαυμάσουμε τους ναούς του Άμωνα, της Μούτ και του Χόνσου, τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και την θεία καθαρτήρια λίμνη. Έπειτα πέρασμα εγκάρσια του Νείλου προς την δυτική όχθη, στην Κοιλάδα των Βασιλέων και στον ναό της Χατσεψούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ. Γεύμα και δείπνο με παραδοσιακές λιχουδιές στο κρουαζιερόπλοιο.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ – ΕΣΝΑ – ΕΝΤΦΟΥ
Ανεβαίνοντας στο Νείλο, θα γοητευτείτε από την εξωτική ομορφιά του ποταμού. Περνώντας από το «κλειδί του Νείλου», το φράγμα της Έσνας, θα φτάσουμε στο Εντφού, με τον ναό του Ώρου, του ηλιακού γερακιού, όπου γινόταν κάθε χρόνο η τελετή της «Ένωσης με τον δίσκο» των Φαραώ. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ – ΚΟΜΟΜΠΟ
Μπαίνοντας στην Νουβία, οι αμμώδεις ακτές διαδέχονται απο το κλιμακωτό πράσινο της καλλιεργημένης γης. Ο ναός του Κομόμπο, του θεού κροκοδείλου Σομπέκ και του θεού-γερακιού Χαρσέρις, θα σας θυμίσει φευγαλέα την Ακρόπολη. Μία ακόμη ημέρα με νόστιμα φαγητά(γεύμα, δείπνο), καλή παρέα, και πολύ κέφι στο κρουαζιερόπλοιο.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ – ΑΣΣΟΥΑΝ
Το γραφικό Ασσουάν μας υποδέχεται. Εντυπωσιακό και το  παλιό φράγμα, επίσκεψη στα αρχαία ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο. Ύστερα με πλοιάρια, θα πλεύσουμε στο περίφημο νησί της Φίλα, στο ξακουστό ναό της Ίσιδας. Εντυπωσιακό επίσης το Μέγα Φράγμα των 3,5 χλμ. και η δεύτερη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στον κόσμο.

Δυνατότητα ολοήμερης εκδρομής στο ABU SIMBEL Έπειτα, πτήση για Κάιρο, όπου  και  διανυκτέρευση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Πρόγευμα και ελεύθερη ημέρα ή προαιρετική εκδρομή στην Αλεξάνδρεια. Τ
α θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ, η περίφημη βιβλιοθήκη ,οι κήποι της Μοντάζας, το Κορνίς, το σπίτι του Αλεξανδρινού ποιητή μας Καβάφη, και το Ορθόδοξο Πατριαρχείο. Επιστροφή στο Κάιρο και διανυκτέρευση.

ΧΡ. ΚΑΪΡΟ – ΠΑΖΑΡΙ ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ
Πρόγευμα και χριστιανική περιήγηση στο Παλαιό Κάιρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο φημισμένο ανατολίτικο παζάρι Χάν-ελ-Χαλίλι. Το βράδυ σας προτείνουμε μία βραδυά με την τύχη σας  σ’ ένα από τα πολυτελή καζίνο .Διανυκτέρευση.

ΚΑΪΡΟ- ΑΘΗΝΑ /ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προσαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Οι επισκέψεις που γίνονται στα αρχαία μνημεία καταλήγουν πάντοτε να γοητεύουν και τον πιο απροετοίμαστο ταξιδιώτη.

Τα σύμβολα που χαρακτηρίζουν την Αίγυπτο είναι οι Πυραμίδες (μνημειακές κατασκευές που χρησιμοποιήθηκαν σαν τάφοι ηγεμόνων και επιφανών ανδρών) και το φράγμα του Ασσουάν δημιούργημα του Νάσερ καταλυτικό για την κατάργηση των σιτοδειών (πατροπαράδοτες επτά πληγές τις Αιγυπτιακής ιστορίας) διευρύνοντας έτσι την καλλιεργούμενη έκταση.

Οι κυριότεροι σταθμοί είναι φυσικά το Κάιρο, η μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής (15.000.000) με τους 1000 μιναρέδες. Το Αιγυπτιακό μουσείο από τα πλουσιότερα και επιβλητικότερα σε εκθέματα μουσεία της γης.

Η ακρόπολη του Saladin το ισχυρότερο Kάστρο των πρώτων Ισλαμικών χρόνων με το τζαμί του Μωχάμετ Αλί (γεννημένος στην Καβάλα) ένα από τα παλαιότερα στον Ισλαμισμό Το τζαμί Πανεπιστήμιο του AL AZHAR (το αρχαιότερο στον Ισλαμικό κόσμο). Και βεβαίως οι πυραμίδες και η Σφίγγα της ΓΚΙΖΑΣ (του ΧΕΟΠΑ ΧΕΦΡΗΝΟΥ, ΜΥΚΕΡΙΝΟΥ 2600π.Χ). Το ανεπανάληπτο παζάρι ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ η πυραμίδα του ΖΟΣΕΡ στη ΣΑΚΚΑΡΑ, ο πανύψηλος πύργος του Καΐρου (187μ.ύψος). Το κοπτικό μουσείο με σημαντικά μνημεία Χριστιανικής εποχής όπως η εκκλησία ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και η εκκλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

Η νυχτερινή ζωή με τα αμέτρητα καζίνα στα ξενοδοχεία και τα νυχτερινά κέντρα που προσφέρουν τον φημισμένο χορό της κοιλιάς.

Εκείνα όμως που αποτελούν έκπληξη για τον ταξιδιώτη είναι τα παραθαλάσσια θέρετρα στην Ερυθρά θάλασσα. Με το σλόγκαν «ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» ελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες. Ξεχωρίζουμε την ΧΟΥΡΓΑΝΤΑ που άρχισε να αναπτύσσεται στην δεκαετία του 1970 και έφθασε σήμερα να θεωρείται από τα πιο γνωστά κέντρα στον κόσμο.

Ιδανικότερο μέρος για ιστιοπλοΐα, με πλούσιο βυθό σε κοράλλια και έγχρωμα πανέμορφα ψάρια. Ιδανικός τόπος για καταδύσεις και το ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΙΧ (SHARM EL SHEIKH) παγκοσμίως γνωστό παραθεριστικό κέντρο, φημισμένο για τον καταπληκτικό υποθαλάσσιο πλούτο και τις ωραίες-ατελείωτες παραλίες που βρίσκεται στο Ν.Α τμήμα της χερσονήσου του ΣΙΝΑ και σε απόσταση 3 ωρών από το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης (επιβλητική τοποθεσία στη θέση της «καιόμενης Βάτου» του Μωυσή). Η μεταξύ των 2 κέντρων απόσταση καλύπτεται θαλάσσια σε 1 ½ ώρα.

Αξίζει η επίσκεψη αν σκεφτεί κανείς ότι είναι τα μοναδικά μέρη στη γη όπου οι μεγαλύτερες και πιο γνωστές αλυσίδες ξενοδοχείων (Marriott, Sheraton, Hilton, Intercontinental, Sofitel, Oberoi, Carilton Ritz, Melia, Moevenpick, Ibero) έχουν εγκαταστήσει εδώ τις ομορφότερες μονάδες της γης. Οι κυριότεροι σταθμοί είναι οι αρχαιολογικές τοποθεσίες κατά μήκος της κοιλάδας του Νείλου το LUXOR ή «Οι εκατόπυλες Θήβες» όπως τις ονόμασε ο Όμηρος. Το μεγαλύτερο υπαίθριο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο 676χιλ. Νότια του Καΐρου.

Η πόλη της Σέτη, του ΡΑΜΣΗ της Χατσεπσούτ και του Τούθμοση . Οι τεράστιοι ναοί της Καρνάκ και του Λούξορ και το εντυπωσιακό μουσείο των Θηβών στη δυτική όχθη του Νείλου, οι τάφοι της κοιλάδας των βασιλέων, των βασιλισσών, με τις θαυμάσιες χρωματιστές τοιχογραφίες και παραστάσεις, οι κολοσσοί του ΜΕΜΝΟΝΟΣ κα. Θαυμάσια πάντα στο Λούξορ τα νυκτερινά θεάματα «ήχος και φως».Πλέοντας τον Νείλο με πολυτελή κρουαζιερόπλοια 5*LUX δίδεται ο συνδυασμός επίσκεψης στους ναούς. ΕΣΝΑ, ΕΝΤΦΟΥ, ΚΟΜΟΜΠΟ, με κατάληξη στο ΑΣΣΟΥΑΝ.
Ταυτόχρονος χαλάρωση με όλες τις παροχές 5 αστέρων, με πλήρη διατροφή, και βύθισμα της σκέψης στις ζωογόνες όχθες του Νείλου.
Αξίζει η επίσκεψη στο όμορφο ΑΣΣΟΥΑΝ, πόλη στα β. Σύνορα της Νουβίας με την υδάτινη βλάστηση, τα ομώνυμα φράγματα, που ρυθμίζουν την ζωηφόρα ροή του Νείλου, τα αρχαιολογικά μνημεία, το νησί ΦΙΛΑΙ και το νησί ΕΛΕΦΑΝΤΙΝΗ – και νοτιότερα οι δύο ναοί του ΑΜΠΟΥ-ΣΙΜΠΕΛ οι οποίοι τεμαχίστηκαν και ξανασυναρμολογήθηκαν υπό την αιγίδα της UNESCO επειδή η στάθμη του νερού της λίμνης ΝΑΣΕΡ τα σκέπασε.