ΑΛΓΕΡΙΑ

Εύφορες κοιλάδες και πεδιάδες, που διαρρέονται από πολλούς ποταμούς και χειμάρρους. σειρά από οροπέδια με απέραντες ερήμους και πολλές αλμυρές λίμνες!

ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ

Αναχώρηση από Αθήνα / Θεσσαλονίκη για  Γκαμπορόνε . Η ξενάγησή  θα αρχίσει από το αεροδρόμιο αφού η πρώτη εικόνα με την άφιξη του ταξιδιώτη  στην  πρωτεύουσα της Μποτσουάνας θα σας συνεπάρει. Μετέπειτα θα πάμε στο ξενοδοχείο μας για  τακτοποίηση των πραγμάτων και ξεκούραση. Θα συνεχίσουμε το απόγευμα με λεωφορείο την ξενάγηση στη πόλη ΓΚΑΜΠΟΡΟΝΕ για 4 ωρες, με τον ξεναγό μας που θα μας δείξει τα υπέροχα αξιοθέατα. Κάποια από αυτά είναι: The Three Dikgosi Monument , το κέντρο Εικαστικών Τεχνών Thapong καθώς επίσης οι μεγάλες αγορές με handcraft , εποχιακά φρούτα κλπ

ΓΚΑΜΠΟΡΟΝΕ – MAOYN 

Μεταφορά προς το αεροδρόμιο του Γκαμπορόνε και απο ‘κει πτήση για το βορρά, το εκπληκτικό Μάουν. Φτάνοντας στο Μάουν και αφού έχουμε τακτοποιηθεί στο ξενοδοχείο μας θα συνεχίσουμε την ξενάγηση με ολονύκτια κρουαζιέρα στην περίφημη λίμνη Chanoga .

ΜΑΟΥΝ- ΓΚΑΝΤΖΙ

Αφήνουμε το υπέροχο Μαουν και μεταφερόμαστε προς το αεροδρόμιο του  για την πρωινή πτήση για την πόλη του Γκάντζι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση . Στην συνέχεια ολονυχτία ξενάγηση στην υπεροχή πόλη του Γκάντζι.

ΜΑΜΟΥΝΟ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑΣ  – ΓΟΥΊΝΤΧΟΕΚ ΝΑΜΙΜΠΙΑΣ

Περιήγηση και ξενάγηση στις άγριες φυλές Himba, Herero με τα ιδιαίτερα χωριά . Μετέπειτα κατευθυνόμαστε οδικώς από Μποτσουάνα προς Ναμίμπια με τον οδηγό μας στα σύνορα που μας παραλαμβάνει και συνεχίζουμε το ταξίδι μας με τον ξεναγό της Ναμίμπιας όπου και μας πηγαίνει  στην πρωτεύουσα το ΓΟΥΙΝΤΧΟΕΚ την πιο αρχέγονη χώρα της αφρικανικής ηπείρου που γεωλογικά ανήκει στη …Νότια Αμερική! Από αυτή αποσπάστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, όταν η Πανγαία ήταν η μοναδική ήπειρος του πλανήτη μας και επικολλήθηκε στην Αφρικανική Ήπειρο. Κατά τη διάρκεια της απογευματινής μας ξενάγησης θα περιηγηθούμε στην πόλη με τα παλιά γερμανικά μέγαρα και θα απολαύσουμε τον κεντρικό της πεζόδρομο με τα όμορφα καταστήματα και τους μικροπωλητές και θα φωτογραφήσουμε τους δώδεκα αληθινούς μετεωρίτες στην πλατεία Δικαστηρίου.

ΓΟΥΙΝΤΧΟΕΚ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ETOSHA

Σήμερα αφήνουμε την πρωτεύουσα και κατευθυνόμαστε προς τον Βορρά της χώρας. Η πρώτη μας στάση είναι η πολύχρωμη αγορά της Οκαχάντζα με τα τοπικά της χειροτεχνήματα και ντόπιους μικροπωλητές. Μετά αφήνοντας πίσω μας τις Δυτικές Παρυφές της ερήμου Καλαχάρι που αποτελεί και το Ανατολικό σύνορο με την Μποτσουάνα κατευθυνόμαστε στο εθνικό πάρκο Etosha, ένα από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα ολόκληρης της Αφρικής.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ETOSHA

Oλοκληρη η μέρα μας είναι αφιερωμένη στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ETOSHA ένας από τους σημαντικότερους τόπους συνάθροισης άγριων ζώων της Νοτίου Αφρικής, ελέφαντες, ρινόκεροι, καμηλοπαρδάλεις, αντιλόπες διαφόρων ειδών, ζέβρες αλλά και λιοντάρια αποτελούν συνηθισμένο θέαμα για τους επισκέπτες του πάρκου. Κορυφαίο σημείο ο αλμυρός νερόλακκος σχεδόν 130 χλμ. μήκος και 70 πλάτος που αποτελεί τόπο συνάθροισης των άγριων ζώων σε αναζήτηση νερού. Μια μέρα εντυπωσιακή, γεμάτη συγκινήσεις και πολλές πολλές φωτογραφίες.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ETOSHA – ΝΤΑΜΑΡΑΛΑΝΤ

Η περιοχή που θα διασχίσουμε σήμερα αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για την ημινομαδική φυλή των HIMBA  , που ζουν ακόμη σύμφωνα με τις πατροπαράδοτες κληρονομημένες τους συνήθειες, ανέγγιχτοι από το πέρασμα του χρόνου και ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Γυναίκες και άνδρες, λυγερόκορμοι και το ίδιο εντυπωσιακοί. Κυκλοφορούν ημίγυμνοι, με κατσικίσια δέρματα τυλιγμένα γύρω από τη μέση τους και περίτεχνες κομμώσεις. Ιδιαίτερα φιλάρεσκοι στολίζουν το περήφανο κορμί τους με καλαίσθητες συνθέσεις χαντρών, κογχυλιών, δερμάτων, χαλκού, σιδήρου κι ελεφαντόδοντο. Εμείς θα επισκεφθούμε ένα από τα χωριά τους, θα φωτογραφηθούμε μαζί τους και θα μάθουμε για τις συνήθειες τους. Τελικός μας προορισμός σήμερα η περιοχή της Νταμάραλαντ.

ΝΤΑΜΑΡΑΛΑΝΤ

Η ΝΤΑΜΑΡΑΛΑΝΤ δεν είναι τίποτε άλλο από ατέλειωτα τοπία λάβας! 280 εκατομμύρια χρόνια γεωλογικής ιστορίας ξετυλίγονται μπροστά μας σε ένα τοπίο απόκοσμο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο πάνω στη γη. Κομμάτια γρανίτη εναλλάσσονται με απολιθωμένα δέντρα και ακακίες στις ξερές όχθες των χειμάρρων. Βραχογραφίες που υποδηλώνουν την παρουσία ανθρώπων στο αφιλόξενο τοπίο και το φυτό Βελβίτσια, υπερ- αιωνόβιο και αινιγματικό θα μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Ένα είναι σίγουρο, η σημερινή μέρα θα χαραχτεί ανεξίτηλα στο νου σας! Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που η περιοχή αποτελεί μνημείο της UNESCO.  

Κατεβάστε τα έντυπα της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες / εισοδοι.

*Στη High Season (Χριστούγεννα, Ιούλιος, Αύγουστος) οι τιμές έχουν αναλογική αύξηση!

Για τον προορισμό

ΑΛΓΕΡΙΑ

Το όνομα Αλγερία προέρχεται από το όνομα της πόλης Αλγέρι, που με τη σειρά του προέρχεται από τη αραβική λέξη al-jazā’ir, που σημαίνει νησιά. και που αναφέρεται στα τέσσερα νησιά τα οποία βρίσκονταν στις ακτές της πόλης, μέχρι που ενσωματώθηκαν στη στεριά το 1525.  Εχει αρκετά βουνά, γνωστά με την ονομασία «Όρη της Ακτής». Ανάμεσά τους εκτείνονται εύφορες κοιλάδες και πεδιάδες, που διαρρέονται από πολλούς ποταμούς και χειμάρρους. σειρά από οροπέδια με απέραντες ερήμους και ασήμαντη βλάστηση. Έχει και πολλές αλμυρές λίμνες . Η νότια Αλγερία είναι η περιοχή της απέραντης αμμώδους και πετρώδους ερήμου, και του ορεινού όγκου του Αχαγκάρ ή Χογκάρ με ψηλότερη κορυφή το όρος Ταχάτ των 3.003 μ. και τα όρη Χογκάρ Ατζέρ, το ανατολικό τμήμα του ορεινού όγκου, με τις περίφημες βραχογραφίες της Παλαιολιθικής και των μετέπειτα εποχών. 

Υπάρχουν επίσης αρκετές οάσεις στους πολλούς «ουιντιάν», όπως για παράδειγμα η Τουγκούρτ η Ντζανέτ. Με έκταση 2.381.741 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Αλγερία είναι η δέκατη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο και η μεγαλύτερη στην Αφρική και στον αραβικό κόσμο, ενώ είναι και η μεγαλύτερη μεσογειακή χώρα. Καθώς είναι μια χώρα τεράστια σε έκταση, η Αλγερία χαρακτηρίζεται από την ποικιλία και την εναλλαγή τοπίων και αναγλύφου. Στα βόρεια βρέχεται από τη Μεσόγειο, ανατολικά συνορεύει με την Τυνησία και τη Λιβύη, νότια με τον Νίγηρα, το Μάλι και τη Μαυριτανία και βορειοδυτικά με το Μαρόκο. Πρωτεύουσα είναι το Αλγέρι, άλλες μεγάλες πόλεις το Οράν, η Κωνσταντίνη, η Ανάμπα (πρώην Μπον), το Σετίφ, το Σιντί Μπελ Αμπές.

 

Η Αλγερία κατοικήθηκε από τους Βερβέρους (Berber) τουλάχιστον από το 10000 π.Χ. Μετά το 10000 π.Χ., οι Καρχηδόνιοι είχαν σημαντική επιρροή πάνω τους, ιδρύοντας αποικίες κατά μήκος των ακτών. Βασίλεια των Βερβέρων άρχισαν να αναδύονται, με πιο ξεχωριστό το βασίλειο της Νουμιδίας, και άδραξαν την ευκαιρία που τους προσέφεραν οι Καρχηδονιακοί Πόλεμοι για να ανεξαρτητοποιηθούν από την Καρχηδόνα, αλλά σύντομα υποτάχτηκαν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το 200 π.Χ. Στις 24 Μαρτίου του 2009 η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει αποζημιώσεις σε πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό, όπως επίσης και σε κατοίκους που παρουσίασαν προβλήματα υγείας συνεπεία των πυρηνικών δοκιμών της χώρας, αρχικά στην Αλγερία και στη συνέχεια στη Γαλλική Πολυνησία εντός 30 ετών.