ΑΛΓΕΡΙΑ

Εύφορες κοιλάδες και πεδιάδες, που διαρρέονται από πολλούς ποταμούς και χειμάρρους. σειρά από οροπέδια με απέραντες ερήμους και πολλές αλμυρές λίμνες!

8 ημέρες / 1.700€

(1N) ΑΛΓΕΡΙ

(1N) ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝΗ

(2N) ΓΚΑΡΝΤΑΙΑ

(2N) ΤΖΑΝΕΤ

(1N) ΑΛΓΕΡΙ

 

 

 

ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΛΓΕΡΙΑ

Αναχώρηση απο το αεροδρόμιο Aθήνας / Θεσσαλονίκης και πτήση για το Alger μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η ξενάγησή  θα αρχίσει από το αεροδρόμιο αφού η πρώτη εικόνα με την άφιξη του ταξιδιώτη  στην  πρωτεύουσα της Algeria θα σας συνεπάρει. Μετέπειτα θα πάμε στο ξενοδοχείο για  τακτοποίηση των πραγμάτων, ξεκούραση και  διανυκτέρευση.

ΑΛΓΕΡΙ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ

Μεταφορά προς το αεροδρόμιο του Alger και απο ‘κει πτήση για βοριοανατολικά, στην εκπληκτικη Κωνσταντίνη, την ξακουστή πόλη που είναι κτισμένη σε βραχώδες οροπέδιο με πληθώρα γέφυρες που περνούν πάνω απο τον ποταμό Ρούμελ  . Φτάνοντας στο Constantine και αφού έχουμε τακτοποιηθεί στο ξενοδοχείο μας θα συνεχίσουμε την ξενάγηση στην αγορά και σε πολλά αξιοθέατα όπως το περίφημο Μοnument aux morts  .

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ – ΓΚΑΡΝΤΑΙΑ

Αφήνουμε το υπέροχο Constantine  και μεταφερόμαστε προς το αεροδρόμιο του  για την πρωινή πτήση για την πόλη Ghardaia είναι μέρος μιας πενταπόλεως, μια πόλη ανάμεσα σε τέσσερες άλλες, χτισμένες πριν από περίπου χίλια χρόνια στην μυστηριακή, απόκοσμη κοιλάδα του Μζαμπ  (M’Zab), Θα περιπλανηθούμε στον λαβύρινθο των γραφικών σοκακιών της πόλης  τα λευκά, ροζ, κόκκινα σπίτια.  Θα επισκεφθούμε το Tέμενος Σίντι-Μπραχίμ (SidiBrahim) και θα γνωρίσουμε Βερβέρους και Τουαρέγκ στις αγορές του Μζαμπ παζαρεύοντας τις πραμάτειες τους. Δείπνο και διανυκτέρευση σε παραδοσιακό ξενοδοχείο. 

ΓΚΑΡΝΤΑΙΑ 

Μετά από ένα παραδοσιακό πρωινό, περιήγηση και ξενάγηση σε κάποιες απο τις πεντάπολεις. Θα περιδιαβούμε στις πανομοιότυπες αυτές ‘’μικρές ακροπόλεις’’ που έχουν το δικό τους τζαμί με μιναρέδες που λειτουργούσαν ως πύργοι παρακολούθησης και τα σπίτια χτισμένα γύρω από το τζαμί σε ομόκεντρους κύκλους και περιτριγυρισμένα από ψηλά τείχη που δίδουν την αίσθηση φρουρίου σε κάθε χωριό και σε μικρές οάσεις . Μετέπειτα κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για Τζανετ με ενδιάμεσο σταθμό το Aλγέρι και συνεχίζουμε το ταξίδι μας κατά τη διάρκεια της απογευματινής μας ξενάγησης θα περιηγηθούμε στην πόλη  Τιπαζα μια απο τις σημαντικότερες πόλεις απο τη αρχαία Ιστορία εως και σήμερα , θα δούμε αρχαιολογικά ευρήματα, την Βασιλική του Αγίου Κρισπίνου , το Βασιλικό Μαυσωλείο της Μαυριτανίας κλπ και μετα απευθείας αεροδρόμιο για Djanet . Φτάνοντας πηγαίνουμε για δείπνο και διανυκτεύρεση στο ξενοδοχείο.

ΤΖΑΝΕΤ

Σήμερα θα αφιερώσουμε όλη την ημέρα μας στην πολυπόθητη Τζανετ ξεκινώντας με περιήγηση, ξεναγηση  στην πολύχρωμη αγορά της Djanet με τα τοπικά της χειροτεχνήματα και τα κοσμήματα απο ημιπολύτιμους λίθους απο ντόπιους μικροπωλητές.  Είναι μια πόλη-όαση της ερήμου της νοτιοανατολικής Αλγερίας, σε κοντινή απόσταση απο το Νίγηρα και τη Λιβύη, που ιδρύθηκε το Μεσαίωνα από τους Τουαρέγκ (Tuareg). Βρίσκεται στο μέσον του Πολιτιστικού Πάρκο Τασσίλι ν’ Αζέρ που περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου Tassilin’Ajjer και έχει καταχωρηθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Κληρονομιά.  Πηγαίνουμε για δείπνο και διανυκτεύρεση στο ξενοδοχείο.

ΤΖΑΝΕΤ 

Μετά από ένα παραδοσιακό πρωινό, αναχωρούμε με αυτοκίνητα 4×4 για το Εθνικό Πάρκο Τασσίλι ν’ Αζέρ (Tassilin’Ajjer), ξεκινώντας της περιπλάνησή μας στα σπλάχνα του, για να απολαύσουμε την απόκοσμη ομορφιά του! Συνεχίζουμε απολαμβάνοντας την ομορφιά των αμμόλοφων  με κατεύθυνση την Όαση, κατευθυνόμαστε στις περίφημες βραχογραφίες της Παλαιολιθικής και των μετέπειτα εποχών, μετά θα προχωρήσουμε προς το αχανές οροπέδιο με τους ωχρούς αμμόλοφους , όπου θα κατασκηνώσουμε για δείπνο, καθώς δεν θα παραλείψουμε  το γνωστό τσαί τη Σαχάρας  με τους Τουαρεγκ  .  Μια μέρα εντυπωσιακή, γεμάτη συγκινήσεις και πολλές πολλές φωτογραφίες. Πρωτού μας πιάσει η νύχτα στην έρημο επιστροφή στο ξενοδοχείο και μετέπειτα στο αεροδρόμιο για Aλγέρι.

ΤΖΑΝΕΤ – ΑΛΓΕΡΙ

Τελευταία μας ημέρα στην εξωτική Αλγερία και η σημερινή μας ξενάγηση στο πανέμορφο κοσμοπολίτικο  Aλγέρι ξεκινάει με περιήγηση στα σοκάκια της Κάσμπα (Kasbah) με τα παλαιά κτίσματα και τις αγορές της, Το παλάτι του Μουσταφά Πασά  (DarMustaphaPacha) και τα τεμένη Κετσαουά  Ketchaoua Mosquer  (KetchaouaMosque) και Καμπίρ Djamaa_el_Kebir (GrandmosqueelKabir). Θα σεργιανίσουμε στην πλατεία του Εμίρη Αμπντελκαντέρ (EmirAbdelkader) με το άγαλμα του Emir Abdelkasder , του θρησκευτικού και στρατιωτικού ηγέτη που πολέμησε κατά της γαλλικής εισβολής στην Αλγερία στα μέσα του 19ου αιώνα. Το βραδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

ΑΛΓΕΡΙ 

Επιστρεψαμε  μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Ένα είναι σιγουρο  Η Algeria ένα μοναδικό ταξίδι αποστολή, στις πιο κρυφές ονειρεμένες γωνιές της…ναι είναι σίγουρο!, αυτο το ταξίδι θα χαραχτεί ανεξίτηλα στο νου σας! 

Κατεβάστε τα έντυπα της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες / εισοδοι.

*Στη High Season (Χριστούγεννα, Ιούλιος, Αύγουστος) οι τιμές έχουν αναλογική αύξηση!

Για τον προορισμό

ΑΛΓΕΡΙΑ

Το όνομα Aλγερία προέρχεται από το όνομα της πόλης Αλγέρι, που με τη σειρά του προέρχεται από τη αραβική λέξη al-jazā’ir, που σημαίνει νησιά. και που αναφέρεται στα τέσσερα νησιά τα οποία βρίσκονταν στις ακτές της πόλης, μέχρι που ενσωματώθηκαν στη στεριά το 1525.  Εχει αρκετά βουνά, γνωστά με την ονομασία «Όρη της Ακτής». Ανάμεσά τους εκτείνονται εύφορες κοιλάδες και πεδιάδες, που διαρρέονται από πολλούς ποταμούς και χειμάρρους. σειρά από οροπέδια με απέραντες ερήμους και ασήμαντη βλάστηση. Έχει και πολλές αλμυρές λίμνες . Η νότια Αλγερία είναι η περιοχή της απέραντης αμμώδους και πετρώδους ερήμου, και του ορεινού όγκου του Αχαγκάρ ή Χογκάρ με ψηλότερη κορυφή το όρος Ταχάτ των 3.003 μ. και τα όρη Χογκάρ Ατζέρ ( Αχαγκάρ ) , το ανατολικό τμήμα του ορεινού όγκου, με τις περίφημες βραχογραφίες της Παλαιολιθικής και των μετέπειτα εποχών. 

Υπάρχουν επίσης αρκετές οάσεις στους πολλούς «ουιντιάν», όπως για παράδειγμα η Τουγκούρτ η Τζανετ. Με έκταση 2.381.741 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Αλγερία είναι η δέκατη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο και η μεγαλύτερη στην Αφρική και στον αραβικό κόσμο, ενώ είναι και η μεγαλύτερη μεσογειακή χώρα. Καθώς είναι μια χώρα τεράστια σε έκταση, η Algeria χαρακτηρίζεται από την ποικιλία και την εναλλαγή τοπίων και αναγλύφου. Στα βόρεια βρέχεται από τη Μεσόγειο, ανατολικά συνορεύει με την Τυνησία και τη Λιβύη, νότια με τον Νίγηρα, το Μάλι και τη Μαυριτανία και βορειοδυτικά με το Μαρόκο. Πρωτεύουσα είναι το Αλγέρι, άλλες μεγάλες πόλεις το Οράν, η Κωνσταντίνη, η Ανάμπα (πρώην Μπον), το Σετίφ, το Σιντί Μπελ Αμπές.

 

Η Algeria κατοικήθηκε από τους Βερβέρους (Berber) τουλάχιστον από το 10000 π.Χ. Μετά το 10000 π.Χ., οι Καρχηδόνιοι είχαν σημαντική επιρροή πάνω τους, ιδρύοντας αποικίες κατά μήκος των ακτών. Βασίλεια των Βερβέρων (Βέρβεροι) άρχισαν να αναδύονται, με πιο ξεχωριστό το βασίλειο της Νουμιδίας, και άδραξαν την ευκαιρία που τους προσέφεραν οι Καρχηδονιακοί Πόλεμοι για να ανεξαρτητοποιηθούν από την Καρχηδόνα, αλλά σύντομα υποτάχτηκαν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το 200 π.Χ. Στις 24 Μαρτίου του 2009 η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει αποζημιώσεις σε πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό, όπως επίσης και σε κατοίκους που παρουσίασαν προβλήματα υγείας συνεπεία των πυρηνικών δοκιμών της χώρας, αρχικά στην Αλγερία και στη συνέχεια στη Γαλλική Πολυνησία εντός 30 ετών.