SRI LANKA – MALVIDES

Αναμνήσεις που αντέχουν στο χρόνο!

10 ημέρες / 1.650€

(2Ν) ΣΙΓΚΙΡΙΓΙΑ

(1N) KAΝΤΙ

(1N) NUWARA  ELIYA

(2N) BERUWELA-BENTOTA

(1N) ΚΟΛΟΜΠΟ

Επέκταση MALDIVES

(3N) / +600€

1η-2η

Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Κολόμπο – Ντάμπουλα ή Χαμπαράνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Ονειρεμένες παραλίες, φυτείες τσαγιού, υπέροχοι άνθρωποι και αιώνιο καλοκαίρι. Άφιξη στο Κολόμπο την επόμενη μέρα και στη συνέχεια αναχώρηση για την Ντάμπουλα ή την Χαμπαράνα. Στη διαδρομή επίσκεψη στο ορφανοτροφείο ελεφάντων στην Πιναβέλα , το οποίο ιδρύθηκε το 1975 ξεκινώντας με 7 ορφανούς ελέφαντες ενώ σήμερα φθάνουν τους 88 . Άφιξη και εγκατάσταση ,δείπνο στο ξενοδοχείο.

: Ντάμπουλα ή Χαμπαράνα – Πολοναρούβα – Μινερίγια–Ντάμπουλα ή Χαμπαράνα

Αναχώρηση για τη Πολοναρούβα την 2η πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα που χτίστηκε τον 11ο αι. και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Εδώ βρίσκονται  τα ερείπια του Βασιλικού Παλατιού, το Gal Viharaya με 4 καταπληκτικά αγάλματα του Βούδα σμιλευμένα από πέτρα, την αίθουσα ακροατηρίου, το άγαλμα του βασιλιά Parakramabahu και την Parakrama Samudraya, μια λίμνη που κατασκεύασε ο βασιλιάς Parakramabahu. Συνεχίζετι η ξενάγηση σε πολλά μνημεία λατρείας όπως ο ναός του Shiva και τα ερείπια του παλιού ναού του Ιερού δοντιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Το απόγευμα αναχώρηση με τζιπ 4χ4 για το εθνικό πάρκο Μινερίγια , ενα μικρό σχετικά πάρκο αλλά πολύ περιεκτικό,  με λευκούς ελέφαντες, πολλά είδη πουλιών , ερπετών, αμφίβιων , ψαριών και πεταλούδων , σε μία έκταση 8.889 εκτάρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

Ντάμπουλα ή Χαμπαράνα – Σιγκιρίγια – Ματάλε – Κάντυ

Η διαδρομή  είναι μαγευτική. Βουδιστές με τα κίτρινα ράσα τους και τα αραιά τους γένια προσεύχονται στους Ναούς και κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Κούληδες κουβαλούν ρύζι και τσάι και ευωδιάζει ο τόπος. Ξενάγηση στο παλάτι του βασιλιά Κασσάρα όπου υπάρχουν τοιχογραφίες του 5ου αιώνα και είναι από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα στον κόσμο. Φορέστε ρούχα και παπούτσια άνετα για να απολαύσετε όλες τις χαρές αυτής της επαφής μας με τον ενδιαφέροντα βράχο και επίσκεψη στον πιο εντυπωσιακό ναό σε σπήλαιο της Σρι Λάνκα που βρίσκεται στην Ντάμπουλα και χτίστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ από τον βασιλιά Walagambahu. Το συγκρότημα των 5 σπηλιών με τις τοιχογραφίες στους τοίχους και τις οροφές που καλύπτουν 2.000 τετραγωνικά μέτρα, είναι ο μεγαλύτερος χώρος με τοιχογραφίες που βρέθηκε στον κόσμο. Περιέχουν πάνω από 150 φιγούρες του Βούδα, με μεγαλύτερο το άγαλμα του Βούδα που είναι σκαλισμένο σε βράχο και έχει ύψος 14 μέτρα.
Συνέχεια του πολιτιστικού οδοιπορικού μέχρι  την Κάντυ, την τελευταία πρωτεύουσα των Βασιλιάδων της Σρι Λάνκα και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Στη διαδρομή , το φρούριο το 5ου αιώνα στη Σιγκιρίγια που χτίστηκε από τον βασιλιά Kashyapa και αποτελεί περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο «βράχος λιονταριών» είναι μια ακρόπολη ασυνήθιστης ομορφιάς που υψώνεται 200 μέτρα από τη ζούγκλα. Ο βράχος ήταν το φρούριο της 70 εκταρίων ενισχυμένης πόλης. Μια τάφρος και εκτενείς κήποι συμπεριλαμβανομένων των διάσημων υδάτινων κήπων βρίσκονται στη βάση του βράχου. Θαυμαστές οι  διάσημες νωπογραφίες των «θεϊκών κοριτσιών» Sigiriya, οι οποίες απεικονίζονται  σε μια προφυλαγμένη σχισμή του βράχου που προσεγγίζεται από ελικοειδείς σκάλες. Αυτές οι νωπογραφίες είναι χρωματισμένες από φυσικά χρώματα στο βράχο.και έχουν διατηρηθεί αναλοίωτες απο τον χρόνο.
Επίσκεψη στους κήπους μπαχαρικών στο Ματάλε όπου και  σεμινάρια με  συνταγές μαγειρικής. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια δείπνο.

Κάντυ – Νουβάρα Ελίγια

Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης και την ομώνημη λίμνη Kandy που κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Sri Wickrama Rajasinghe το 1798. Επίσκεψη  στο κέντρο τεχνών, το μουσείο πολύτιμων λίθων και στον ναό του λειψάνου του Δοντιού του Βούδα. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Νουβάρα Ελίγια. Στη διαδρομή  αξίζει επίσκεψη σε  μια φυτεία τσαγιού όπου παράγεται το καλύτερο τσάι στον κόσμο.Στο εργοστάσιο τσαγιού θα δούμε τον τρόπο παρασκευής και συσκευασίας, ενώ θα γευτούμε ένα φλιτζάνι αυθεντικό τσάι Κεϋλάνης. Κατεύθυνση προς  την Νουβάρα Ελίγια. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Νουβάρα Ελίγια-Κιτουλγκάλα-Μπερουβέλα

Πρωινό και ξενάγηση πόλης. H πόλη βρίσκεται στα 1800 μ. υψόμετρο, περιβάλλεται από πολλές φυτείες τσαγιού και ήταν το θέρετρο για τις διακοπές των άγγλων ενώ μέχρι και σήμερα η πόλη διατηρεί την ατμόσφαιρα της αποικιοκρατίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Μπερουβέλα με επίσκεψη στη διαδρομή στη Κιτουλγκάλα και τον ποταμό Κελάνι όπου είχε γυριστεί η βραβευμένη ταινία « η γέφυρα του ποταμού Κβάι «. . Στον λόφο πάνω από την πόλη υπάρχει μία προιστορική σπηλιά με απολιθώματα κοχυλιών ενός άγνωστου πολιτισμού. Άφιξη στη Μπερουβέλα ,το παραθαλάσσιο ψαροχώρι , ένα από τα κυριότερα θέρετρα την Μπεντότα και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο , δείπνο ,διανυκτέρευση..

Μπερουβέλα

Μέρα για χαλάρωση και κολύμπι στη μαγευτική παραλία . Δείπνο στο ξενοδοχείο

Μπερουβέλα- Κοσγκόντα – Κολόμπο

Πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για την πρωτεύουσα Κολόμπο. Στη διαδρομή επίσκεψη στο εκκολαπτήριο χελώνων όπου πολλές χελώνες προστατεύονται , γεννούν και μεγαλώνουν. Μέσα σε δύο χρόνια 100.000 νεαρές χελώνες έχουν εκκολαφθεί. Άφιξη στην πόλη του Κολόμπο και η ξενάγηση ξεκινά. Όπως κάθε πρωτεύουσα στις αναπτυσσόμενες χώρες το Κολόμπο αλλάζει πρόσωπο πολύ γρήγορα. Σε μια νύχτα, ουρανοξύστες ξεφυτρώνουν εκεί που πριν βρίσκονταν παλιά κτίρια. Σε μερικά σημεία όμως παραμένει η γοητεία των παλιών κτιρίων. Υπάρχουν ακόμη πολλά Βρετανικά κτίσματα και ένα παλιό ρολόι πύργος 100 ετών. Το εθνικό μουσείο και το υπαίθριο παζάρι Πεττάχ που μπορείτε να κάνετε αγορές Βλέπουμε το κεντρικό παλάτι, τα όμορφα Βουδιστικά τέμπλα, τους κήπους της κανέλλας και το διεθνές κέντρο συνεδρίων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κολόμπο – Αθήνα/ Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής για ΕΛΛΑΔΑ.

Κατεβάστε το έντυπο της εκδρομής

Σρι Λάνκα - Μαλδίβες 10 ημερεσ

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

Sri Lanka

 

Σύμφωνα με την παράδοση ο Αδάμ και η Εύα όταν διώχθηκαν από τον Παράδεισο κατέφυγαν στην KANDY και εκεί στην καινούργια Εδέμ απέκτησαν τους απογόνους τους. Άλλες αναφορές σε μια βιβλική ιστορία λένε ότι από την ΚΕΥΛΑΝΗ έφταναν κάθε τρία χρόνια στο βασιλιά Σολομώντα πλοία γεμάτα χρυσάφι, ασήμι, ελεφαντόδοντα, πιθήκους και παγώνια. Οι σημερινοί κάτοικοι, Σιγκαλέζοι έφταναν τον 6ο αιώνα π.Χ. από τη Βόρεια Ινδία. Οι Ταμίλς πέρασαν το στενό από τη Νότια Ινδία τρεις αιώνες αργότερα.

 

Οι Σριλανκέζοι είναι ανήσυχος λαός. Τους χωρίζουν πολιτικές, θρησκευτικές, γλωσσικές και εθνικές διαφορές. Οι εξεγέρσεις των Ταμίλς που είναι συγκεντρωμένοι στο βόρειο τμήμα του νησιού κοντά στη νότια Ινδία είναι συχνές.
Με την καταπληκτική της ποικιλία πολιτισμού και φυσικού περιβάλλοντος, η Σρι Λάνκα γοητεύει τους επισκέπτες της εδώ και αιώνες. Πόλεις, παλάτια, ξενοδοχεία, πάρκα, μοναστήρια, μνημεία και έργα τέχνης αποτελούν τη σπουδαία κληρονομιά του χαρακτήρα, της φαντασίας, της κουλτούρας, της φιλοσοφίας και της πίστης του λαού αυτής της λαμπρής γης. Ακόμη και σήμερα, υπάρχουν έκδηλα τα σημάδια αυτού του αρχαίου πολιτισμού (η αρχαία Ελληνική Ταμπροπάνη).

Μπορείτε κι εσείς να τα θαυμάσετε, απολαμβάνοντας μια άνετη βόλτα στην καταπράσινη ύπαιθρο, στις ανθισμένες φυτείες ρυζιού, στις εκτάσεις με τους κοκκοφοίνικες, ακόμη και δίπλα στην βαθιά ζούγκλα όπου περιφέρονται λεοπαρδάλεις και ελέφαντες.

Η ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ, φημισμένη στην ιστορία για τους πολύτιμους λίθους, τα καρυκεύματα, τους ελέφαντες, τα μαργαριτάρια και πιο πρόσφατα για το Τσάι Κεϋλάνης, που παράγει, προκαλεί το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών.  Η ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ, μέχρι το 1972 Κεϋλάνη, είναι γνωστή για την εξαγωγή τσαγιού (3η χώρα σε παγκόσμια παραγωγή) και 4η χώρα σε παραγωγή καουτσούκ.

Επίσης παράγει πολλά καρυκεύματα, ημιπολύτιμους λίθους και μαργαριτάρια. Το εθνικό φαγητό είναι το ρύζι με το κάρυ και τα μπαχαρικά σε φούρνο ψημένα σε μπανανόφλουδες. Εθνικό ποτό το αράκ. Ιδιομορφία του νησιού: Εκτός από τις αργία της Κυριακής, υπάρχει αργία σε κάθε πανσέληνο.

Maldives

Λιμναίοι Οικισμοί
Πολυτελείς βίλες σε τυρκουάζ λαγκούνες!

Ίσως το 8ο θαύμα! Εξωτισμός, γαλήνη, χρώμα, ξεκούραση, φοίνικες και γαλαζοπράσινα ήρεμα νερά. Το όνειρο των ανθρώπων που ζουν σε μια διαρκής κίνηση στις μεγάλες πόλεις του δυτικού κόσμου. Σμαραγδένιες θάλασσες, κατάλευκες μαγευτικές αμμουδιές, πυκνή βλάστηση και κοκκοφοίνικες που γέρνουν ως τη θάλασσα, ονειρεμένα με ηλιοβασιλέματα και φεγγαρόλουστα αλησμόνητα βράδια. Όλα αυτά συνθέτουν το όνειρο που λέγεται «ΜΑΛΔΙΒΕΣ». Το ιδιαίτερο γνώρισμα – σήμα κατατεθέν στις ΜΑΛΔΙΒΕΣ είναι ότι κάθε νησάκι έχει και από ένα ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο αποτελείται μόνο από μπανγκαλόου τα οποία είναι κυριολεκτικά «πνιγμένα» στους κοκκοφοίνικες και εξασφαλίζεται έτσι μια απόλυτη ιδιωτικότητα μέχρι το νερό της θάλασσας, αφού το πράσινο αγγίζει κυριολεκτικά το νερό. Εκτός όμως από τα μπανγκαλόου της ξηράς, περιζήτητα είναι και τα waterbungalows. Δηλαδή ξύλινες villes μέσα στο νερό.
Εξάλλου γύρω από κάθε νησάκι υπάρχει ένα φυσικό φράγμα από κοράλλια που κάνουν τα νερά ήρεμα σαν λιμνοθάλασσα με τυρκουάζ χρώμα. Στην πραγματικότητα η άμμος στις ΜΑΛΔΙΒΕΣ προέρχεται από τη συσσώρευση των κόκκων των κοραλλιών, γι’ αυτό και οι ΜΑΛΔΙΒΕΣ έχουν την πιο λευκή αμμουδιά στη γη. Και τα 80 νησιά – ξενοδοχεία είναι ονειρεμένα. Η προτίμηση του καθενός έγκειται στο αν θα είναι περισσότερο luxury ή sportive η παραμονή του. Εντυπωσιακός και ιδιαίτερος είναι ακόμη και ο τρόπος προσπέλασης στα νησιά.

Male …η πρωτεύουσα

Από την πρωτεύουσα-που είναι και το μεγαλύτερο νησί-υπάρχει με πλοιάρια σύνδεση στο διπλανό νησί που είναι επίμηκες και είναι το αεροδρόμιο των Μαλδίβων. Δέχονται τις διεθνείς πτήσεις και τα μικρά υδροπλάνα. Όταν πετάξει κανείς με αυτά τα υδροπλάνα των 10 θέσεων σε χαμηλό ύψος, σαγηνεύεται από το θέαμα: ένα από τα θαύματα της γης.
Τα εκατοντάδες νησάκια, σαν δακτυλιδόπετρες τυρκουάζ σε μπλε φόντο, σε διάφορα μεγέθη και σε διάφορες φάσεις σχηματισμού. Μικρές αμμώδεις εκτάσεις έτοιμες να ξεπηδήσουν από τα πράσινα νερά ή νησάκια 10 τ.μ. με 1 κοκκοφοίνικα και η απέραντη αμμουδιά ή πυκνή με φοινικόδενδρα γη. Ένα ατέλειωτο παιχνίδισμα των νερών με τα κοράλλια! Το υψηλό κόστος συντήρησης αφαλάτωσης του νερού, της υπόγειας καλωδίωσης παροχής ηλεκτρισμού καθιστούν τις Μαλδίβες ένα από τα πιο ακριβά μέρη της γης. Το όνειρο όμως γίνεται πραγματικότητα με όχι πολλά χρήματα αν συνδυαστούν έξυπνα οι Μαλδίβες με τη γειτονική Σρι Λάνκα, η οποία όμως και από μόνη της αποτελεί έναν αυτοτελή προορισμό. Ας σημειώσουμε ότι το Κολόμπο, η πρωτεύουσα της ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ, απέχει μόλις 1 ώρα από το MALE και συνδέονται με καθημερινές πτήσεις.