ΜΑΛΑΙΣΙΑ

11 ημέρες / 1490€

(2N) KUALA LUMPUR

(2N) TEMAN NEGARA

(4N) LANGKAWI / (4N) PENANG

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

*  Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομιών / βίζες.

Για τον προορισμό

Μαλαισία

Εξωτική μ’ ένα δικό της τρόπο, ένα παράδοξο μείγμα αρχαίων πολιτισμών, μουσουλμάνων και βουδιστών. Η Μαλαισία, άγνωστος πολιτισμός, άγνωστος τρόπος ταξιδιωτών, για τους πολλούς είναι μια από τις πιο σαγηνευτικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μία χώρα με πολλά πρόσωπα. Η μεγαλύτερη έκτασή της καλύπτεται από την πιο παρθένα και αρχέγονη ζούγκλα του κόσμου, ενώ οι δυτικές και ανατολικές ακτές της χερσονήσου κοσμούνται από παραδεισένια νησιά. Ένα ομοσπονδιακό Σουλτανάτο, με πληθυσμό 50% Μαλαίοι, 35% Κινέζους, 10% Ινδούς και 5% ιθαγενείς φυλές, ένα συνονθύλευμα λαών και ένα δυναμικό πρόσωπο μίας χώρας που προβάλλει μια φυσιογνωμία πέρα για πέρα δική της. Ανακαλύψτε τη διαφορετική και γοητευτική κουλτούρα της, τη γευστική κουζίνα της και τον εκπληκτικό υποθαλάσσιο κόσμο της, όσο ακόμα παραμένει αυθεντική.

ΝΤΑΓΙΑΚΟΙ

εκπληκτικό συνήθειες «νεολιθικού» τύπου, έχουν ψηλό ανάστημα και ζωγραφίζουν ολόκληρο το σώμα τους, προσέχοντας όμως τα σχέδια να έχουν περιττό αριθμό σε τρόπο ώστε να κρατούν μακριά τα κακά πνεύματα. Ζουν κατά φυλές με αυστηρή πατριαρχική δομή και ασχολούνται με τον πνευματισμό. Πιστεύουν πραγματικά, σ’ ένα ισχυρό θεό που είναι επικεφαλής μίας πολυάριθμης αυλής από θεότητες και πνεύματα, τα μυστήρια των οποίων είναι γνωστά μόνο στους μάγους και στις προφήτισσες-μάγισσες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ποικιλία της παρουσιάζει η λαογραφία των Νταγιάκων: η μουσική, οι γιορτές και κυρίως οι χοροί, από τους οποίους αξίζει να σημειωθούν ο πένθιμος χορός, που εκτελείται από έναν ηλικιωμένο γύρω από το δέντρο που θα δώσει το ξύλο για φέρετρο, ο ομαδικός ανδρικός χορός, που εκτελείται γύρω από ένα κύκλο από σπαθιά ακουμπισμένα στο έδαφος ή τέλος ο χορός ενός μόνο άντρα με ασπίδα και σπαθιά. Σε όλους τους χορούς τους οι Νταγιάκοι χρησιμοποιούν προσωπεία που δεν έχουν τίποτα το ρεαλιστικό, αλλά είναι φτιαγμένα με στόχο, το αλλόκοτο και το εξωπραγματικό.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Η πρωτεύουσα της Μαλαισίας προβάλλει ένα παράδοξο μείγμα. Πανύψηλοι ουρανοξύστες και πολύχρωμα τζάμια με αψίδες μαυριτανικής αρχιτεκτονικής, φτωχογειτονιές και γειτονιές Κινέζων, γυάλινα κτίρια και μοντέρνα ξενοδοχεία.

Πολυπληθής και ζωντανή μοιάζει σαν να βγαίνει από σελίδες παραμυθιών της Ανατολής. Αξίζει να δείτε: Ξενάγηση πόλης (μισή μέρα).- Την ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ την νύχτα.

ΠΕΝΑΝΓΚ

Ένα παραδεισένιο τοπίο, ένα ανεπανάληπτο θέρετρο διακοπών. Οι παραλίες του Μπατού Φερίγκι και η ιστορική πόλη ΤΖΟΡΤΖΤΑΟΥΝ με τα χαρακτηριστικά σπίτια, τις νυχτερινές αγορές και την αποικιακή αρχιτεκτονική συνθέτουν μια θαυμάσια επιλογή ταξιδιού. Αξίζει να δείτε: – Μία βόλτα στην ιστορική πόλη ΤΖΟΡΤΖΤΑΟΥΝ με τα χαρακτηριστικά σπίτια. – Γενικά το νησί του ΠΕΝΑΝΓΚ συνιστάται για ξεκούραση και για αγορές.

ΛΑΝΓΚΑΟΥΙ

Νησί εξωτικό με μαγευτικές και έρημες παραλίες, γραφικά ψαροχώρια, ένας θαυμάσιος τόπος διακοπών. Λέγεται μάλιστα ότι οι κάτοικοι του είναι λιγότεροι από τα βόδια που ζουν στο νησί! Αξίζει να δείτε: -Τη φιλιππινέζικη και μαλαισιανή αγορά.
-Να κάνετε ιστιοπλοΐα με μαλαισιανή βάρκα ή με σύγχρονα πλοία στα γειτονικά νησιά. Σε ορισμένα μπορείτε να μείνετε για ν’ απολαύσετε τη θάλασσα και να συνεννοηθείτε για την ώρα που θέλετε να έρθει η βάρκα να σας πάρει. -Τους βοτανικούς κήπους.-Να κάνετε το γύρο του νησιού με αυτοκίνητο ή πλοίο.

ΠΑΝΓΚΟΡ

Ένα νησί που δεν το έχει ανακαλύψει ακόμη ο τουρισμός. Τροπικό, εξωτικό με ατελείωτες ζαχαρένιες αμμουδιές, ιδανικός τρόπος για ξεκούραση και χαλάρωση. Ένας παράδεισος για να τον ζήσετε όσο ακόμη είναι καιρός. Το νησί του ΠΑΝΓΚΟΡ βρίσκεται στα βορειοδυτικά της ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ. Αξίζει να δείτε: – Το μουσουλμανικό μαυσωλείο. – Τον ινδικό ναό.
-Το ολλανδέζικο οχυρό.

ΤΑΜΑΝ ΝΕΓΚΑΡΑ

Μία ανεπανάληπτη εμπειρία μέσα στο αρχαιότερο δάσος βροχής του κόσμου, το ΤΑΜΑΝ ΝΕΓΚΑΡΑ. Το δάσος αυτό απλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος την κεντρικής χερσονήσου της ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ και είναι προστατευόμενη περιοχή για εκατοντάδες είδη άγριας φύσης με εξωτικά πουλιά και φυτά. Μέσα σε αυτόν το συναρπαστικό τόπο μπορείτε να ζήσετε στο ομώνυμο θέρετρο μια ή δύο νύχτες σε σαλέ πολύ υψηλού επιπέδου, που βρίσκονται κοντά στους ποταμούς ΤΕΜΠΕΛΙΝΓΚ και ΤΑΧΑΝ.