ΜΠΟΥΤΑΝ – ΝΑΓΚΑΛΑΝΤ

Μπουτάν: Η χώρα του Βροντερού Δράκου (Βασίλειο Ιμαλαίων)

Eκεί ο χρόνος έχει σταματήσει. Η φύση, οι άνθρωποι και ο πολιτισμός τους παραμένουν αναλλοίωτα και εντυπωσιάζουν με την αυθεντικότητά τους. Μύθοι και Θρύλοι. Παραδοσιακές τελετές στην απομακρυσμένη Nagaland (Ανατολική Ινδία) .

13 ημέρες / 2.900€

(1Ν) THIMPHU 

(2N) PUNAKHA

(2N) PARO

(1N) KAZIRANGA

(3N) KOHIMA

(1N) KΙQWEMA

ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΠΟΥΤΑΝ

Αναχώρηση από Αθήνα/Θεσσαλονίκη μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Πάρο , Bhutan. Πολλές ώρες πτήση αλλά ο προορισμός αξίζει. 

ΘΙΜΦΟΥ

Προσγείωση στη «Ντρουκ Γιουλ», τη «Χώρα του Βροντερού Δράκου». Οδικώς στην πρωτεύουσα του Mπουτάν Θίμφου   βλέποντας στη διαδρομή κάποια υπέροχα τα αξιοθέατα όπως είναι το Memorial Chorten. Μετά το μεσημεριανό γεύμα οδηγούμαστε στο Ινστιτούτο Παραδοσιακής Ιατρικής όπου παρασκευάζονται φάρμακα σύμφωνα με τις αρχαίες πρακτικές και στη Λουνγκτενζάμπα για να παρατηρήσουμε τους βασιλικούς ασημουργούς και το εργοστάσιο χαρτοποιίας του Μπουτάν στη δουλειά. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν μια επίσκεψη στο Tashichho Dzong , την έδρα της εθνικής κυβέρνησης και του Κεντρικού Μοναστηριακού Σώματος, συμπεριλαμβανομένης της θερινής κατοικίας του Je Khenpo (Αρχιηγούμενος του Μπουτάν). Οδηγούμε στο Simtokha Dzong , το παλαιότερο Dzong του Μπουτάν που χτίστηκε από τον Shabdrung το 1627 και, τέλος, επισκεφθείτε το Εμπορικό Χειροτεχνίας και στη συνέχεια αγοράζουμε αναμνηστικά απο τα καταστήματα του Thimphu . Στη συνέχεια  διανυκτεύρηση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 

ΘΙΜΦΟΥ – ΠΟΥΝΑΚΧΑ

Μετά το πρωινό, οδικώς στην Phunakha . Η διαδρομή καθηλωτική μέχρι τέλους ,θα επισκεφθούμε το Chime Lhakhang, ο Ναός είναι επίσης γνωστός ως «ο Ναός της Γονιμότητας». Μεσημεριανό στο Punakha. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, επισκεφθούμε την Punakha Dzong που χτίστηκε το 1637 από τον Shabdrung Ngawang Namgyal και βρίσκεται μεταξύ Pho Chu (Αρσενικός ποταμός) και Mo Chu (Γυναικείος ποταμός). Για πολλά χρόνια μέχρι την εποχή του δεύτερου βασιλιά, χρησίμευε ως έδρα της Κυβέρνησης. Η κατασκευή του Dzong είχε προβλεφθεί από τον Guru Rimpoche, ο οποίος προέβλεψε, «…ένα άτομο που ονομάζεται Namgyal θα φτάσει σε έναν λόφο που μοιάζει με ελέφαντα».  Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

ΠΟΥΝΑΚΧΑ

Υπήρχε ένα μικρότερο κτίριο εδώ που ονομάζεται Dzong Chu (Μικρό Dzong) που στέγαζε ένα άγαλμα του Βούδα. Λέγεται ότι ο Shabdrung διέταξε τον αρχιτέκτονα Zowe Palep να κοιμηθεί μπροστά στο άγαλμα, ενώ ο Palep κοιμόταν, ο Shabdrung τον πήγε στα όνειρά του στο Zangtopelri και του έδειξε το παλάτι του Guru Rimpoche. Από το όραμά του, ο αρχιτέκτονας συνέλαβε το σχέδιο για το νέο Dzong, το οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, δεν ήταν ποτέ αφοσιωμένο στο χαρτί. Το Dzong ονομάστηκε Druk Pungthang Dechen Phodrang (Παλάτι της Μεγάλης Ευτυχίας). Εδώ σώζονται τα πολεμικά υλικά που καταλήφθηκαν κατά τη μάχη με τους Θιβετιανούς. Η Punakha εξακολουθεί να είναι η χειμερινή κατοικία του Je-Khenpo και ο βασιλιάς Jigme Dorji Wangchuk συγκάλεσε τη νέα εθνική συνέλευση εδώ το 1952. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. 

 

ΠΟΥΝΑΚΧΑ – ΠΑΡΟ

Αναχώρηση προς Paro από την Phunakha. Μετά το τσάι, θα πάμε μέχρι τα ερείπια του Drukgyal Dzong, 16 χιλιόμετρα πάνω στην κοιλάδα που χτίστηκε το 1647 από τον σπουδαίο Shabdrung Ngawang Namgyal, πατέρα και ενοποιητή του μεσαιωνικού Μπουτάν, το dzong καταστράφηκε από τυχαία πυρκαγιά και έμεινε σε ερείπια ως υποβλητική υπενθύμιση του μεγάλες νίκες χτίστηκε για να μνημονεύει. Θα εξερευνήστε τις επάλξεις και σε μια καθαρή μέρα ζήσουμε μια αξέχαστη θέα στο όρος Jhomolhari (7.314 m). Στο δρόμο της επιστροφής, θα επισκεφθούμε το Kichu Lhakhang, που χτίστηκε το 659 μ.Χ. από τον βασιλιά του Θιβέτ Srongsen Gampo. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

ΠΑΡΟ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ TAKTSANG MONASTERY

Εκδρομή στο Paro στο Μοναστήρι Taktsang: Μια πολύ ξεχωριστή μέρα, με εκδρομή για να δείτε το εντυπωσιακό μοναστήρι  Τaktsang  (Τίγρης Φωλιά) – Μετά το πρωινό μια σύντομη διαδρομή μας οδηγεί στο Satsam Chorten, από εκεί 2 ώρες βόλτα με άλογα μέχρι το σημείο θέασης του μοναστηριού. Το μονοπάτι σκαρφαλώνει μέσα από ένα όμορφο πευκοδάσος, πολλά από τα δέντρα στολισμένα με ισπανικά βρύα και ένα περιστασιακό άλσος με σημαίες προσευχής που κυματίζουν. Σταματάμε για ξεκούραση και ελαφριά αναψυκτικά στο Taktsang Jakhang (καφετέρια) και μετά περπατάμε σε μικρή απόσταση μέχρι να δούμε, καθαρά και φαινομενικά προσβάσιμο, το μοναστήρι Taktsang. Το κύριο Lhakhang χτίστηκε γύρω από το σπήλαιο διαλογισμού του Guru Rimpoche το 1684 από το Penlop του Paro Gyaltse Tenzin Rabgay, αυτό το απίστευτο μοναστήρι προσκολλάται στην άκρη ενός απότομου βράχου που βυθίζεται 900 μέτρα στην κοιλάδα κάτω. Ο θρύλος λέει ότι ο γκουρού Παντμασαμπάβα, ο ταντρικός μύστης που έφερε τον Βουδισμό στο Μπουτάν, πέταξε εδώ στην πλάτη μιας ιπτάμενης τίγρης, του Ντόρτζι Ντρόλο, που λέγεται ότι ήταν η αγαπημένη του σύζυγος. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, επισκεφθείτε το Ta Dzong (χτίστηκε το 1656 και ανακαινίστηκε το 1968), ένα αρχαίο παρατηρητήριο, το οποίο σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο. Κάτω από το μουσείο βρίσκεται το Paro Rimpung Dzong (κυριολεκτικά σημαίνει «Σωρός από κοσμήματα», που χτίστηκε το 1646 από τον Shabdrung Ngawang Namgyal, το κέντρο της πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας σε αυτήν την κοιλάδα. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια θα φτάσετε στη βάση του dzong και σε παραδοσιακή πρόβολη, σκεπαστή γέφυρα Το βράδυ οδήγηση στο Thimphu Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

ΠΑΡΟ – ΠΟΥΝΤΣΟΛΙΝΓΚ

Μια χώρα βαθιά θρησκευόμενων ανθρώπων που αρχίζουν με την αυγή και τελειώνουν με τη δύση τις προσφορές στους θεούς. Η νυχτερινή ζωή είναι άγνωστη, το αλκοόλ ημιαπαγορευμένο, οι κάτοικοι διασκεδάζουν με περιπάτους, πικνίκ στην υπέροχη φύση και επισκέψεις στους ναούς. Δείχνουν ευτυχισμένοι και λατρεύουν τον βασιλιά θεό. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή της υπέροχη κοιλάδας, ενώ περνώντας από τα χωριά θα παρακολουθήσουμε τον τρόπο ζωής των κατοίκων. Διασχίζοντας το Phuentsoling αφήνουμε το μυστηριακό βασίλειο του Μπουτάν. 

ΚΑΖΙΡΑΓΚΑ ,ΑΣΣΑΜ, ΝΑΓΚΑΛΑΝΤ

Καλώς ήρθατε στη Βορειοανατολική Ινδία.  Με τελικό προορισμό μας το Εθνικό Πάρκο Καζιράνγκα (Kaziranga National Park), Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO που βρίσκεται στη νότια όχθη του ποταμού Βραχμαπούτρα ,περίπου 5ωρες οδήγησης .  Εκεί κατοικεί το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού του παγκοσμίου φήμης Ινδικού ρινόκερου, του μονόκερου ρινόκερου (One Horned Rhino). Κανείς δεν μπορεί ποτέ να είναι σίγουρος για το τι θα συναντήσει στο Πάρκο: ρινόκεροι, ασιατικοί νεροβούβαλοι, ελέφαντες, βασιλική τίγρη της Βεγγάλης, μπαρασίνγκα και πάνω από 400 είδη πτηνών.Με την άφιξή μας κάνουμε check in στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Kaziranga.

KΑΖΙΡΑΓΚΑ – ΚΟΧΙΜΑ 

Μετά το πρωινό,  περιήγηση μας στο Εθνικό Πάρκο Καζιράνγκα βλέποντας την μαγεία της ανατολής του ήλιου στα πυκνά δάση του Εθνικού Πάρκου Kaziranga νωρίς το πρωί καθώς πηγαίνουμε για το Gypsy Safari. Κατά τη διάρκεια του σαφάρι θα δούμε αγέλες από ινδικούς ελέφαντες και ινδικούς ρινόκερους και μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση θα εντοπίσουμε τον διάσημο στον κόσμο Μονοκέρατο ρινόκερο και άλλα είδη άγριας ζωής. Επιστροφή στο θέρετρο, ξεκινήστε το ταξίδι προς Nagaland. Εξερευνήστε τον Καθεδρικό Πολέμου Kohima και την τοπική αγορά της Kohima. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Kohima.

10η

ΚΟΝΟΜΑ – ΤΖΟΥΛΕΚΕ 

Νωρίς το πρωί μετά το πρωινό,, αναχώρηση για το πρώτο καταπράσινο χωριό της Ασίας Khonoma Village και Dzuleke Village. Το Khonoma Green Village είναι μοναδικό στο είδος του στην Ινδία. Το χωριό είναι το σπίτι της φυλής Angami που εγκατέλειψαν το κυνήγι και ασχολούνται μόνο με τη γεωργία (jhum or shift agriculture) για να βγάλουν τα προς το ζην. Θα περάσουμε τον αξιαγάπητο χρόνο μας και θα παρατηρήσουμε την καθημερινή ζωή των ανθρώπων σε αυτό το όμορφο χωριό και μετά επιστροφή στο Kohima το βράδυ.

11η

ΚΟΧΙΜΑ – ΤΣΑΧΑΜΑ – ΚΙΓΟΥΕΜΑ

Μετά το πρωινό, εξερεύνηση το γαλήνιο χωριό Jakhama και το χωριό Kigwema εκεί θα γνωρίσουμε τους πλούσιους πολιτισμούς των Nagas της Nagaland .Υπάρχει και το ξακουστό φεστιβάλ Χορνμπίλ (Hornbill),προς τιμή και σεβασμό στο ινδικό Hornbill, το μεγάλο και πολύχρωμο δασικό πουλί, που εμφανίζεται στη λαογραφία των περισσότερων φυλών του κράτους και ασπάζεται το πνεύμα της ενότητας στην ποικιλομορφία. Όλες οι φυλές της Ναγκαλάνδης συμμετέχουν σε αυτό το φεστιβάλ, θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στο φεστιβάλ, για να πάρουμε μαζί μας τις τελευταίες εμπειρίες και εικόνες αυτής της υπέροχης γιορτής των παραδόσεων, εθίμων και πολιτισμών αυτής της μακρινής γωνιάς της Ινδικής Υποειπείρου! Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Kiqwema .

12η

ΚΙΓΟΥΕΜΑ -ΝΤΙΜΑΠΟΥΡ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Μετά το υπέροχο πρωινό,  προς το αεροδρόμιο Dimapur μέσα από τα καταπράσινα βουνά του Nagaland για την αναχώρηση μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού Καλκούτα, Δέλχι .

13η

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
μέσω ενδιάμεσου σταθμού αναχωρούμε απο τη Ντόχα . Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη .Μετά από αρκετές ώρες πτήση η επιστροφή στην Ελλάδα θα συνοδεύεται  απο  αξέχαστες αναμνήσεις και εντυπώσεις μετά από ένα πολυήμερο ταξίδι.

 

Κατεβάστε το έντυπο της εκδρομής

BHUTAN NAGALAND 13 ημερεσ

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες / εισοδοι.

Για τον προορισμό

Μπουτάν

Βασίλειο των Ιμαλαϊων

Το ΜΠΟΥΤΑΝ άνοιξε τις πύλες του το 1974 «ΝΤΡΟΥΚ –ΓΙΟΥΛ» (η χώρα του Βροντερού Δράκου). Έγινε γνωστή στην Ελλάδα με τον «Μικρό Βούδα» του Μπερτολούτσι. Τα μεγαλόπρεπα βουνά, τα πυκνά δάση, οι ταπεινοί κάτοικοι, οι παραδόσεις, η μυστήρια θρησκεία της, συνηγορούν πως πρόκειται για μία αληθινή «ΣΑΓΚΡΙ ΛΑ» ένας ολότελα διαφορετικός κόσμος.

Κάτοικοι αγνοί, φιλόξενοι αλλά και υπερήφανοι που η χώρα τους ποτέ δεν αποικιοκρατήθηκε. Σε διαρκή αναζήτηση μίας δικής τους πολιτικής και οικονομικής αυτονομίας. Μία απομόνωση ευεργετική για τον τουρισμό που χίμηξε για να γνωρίσει τις μεσαιωνικές πόλεις του,να πεζοπορήσει στους αμέτρητους λόφους του,να αναζητήσει τίγρεις στους τροπικούς δρυμούς, να μελετήσει την κουλτούρα του να δει από κοντά τα απρόσιτα Ιμαλάια,ή να κατέβει με φουσκωτό τα φουσκωμένα ποτάμια του.

Στοιχεία Ταξιδιού

Πανάκριβος προορισμός με κρατικά ελεγχόμενο κοστολόγιο εκδρομών με απώτερο στόχο την ελαχιστοποίηση των τουριστών στο Μπουτάν. Αποτρεπτικό ταξίδι λόγω του υψηλού κόστους της εκδρομής. Η καλύτερη εποχή γι’ αυτό το ταξίδι είναι κυρίως το φθινόπωρο, όταν οι θερμοκρασίες είναι καλές και ευνοϊκές για τους ταξιδιώτες. Η μονοπωλιακή τιμολογιακή πολιτική τoυ ΜΠΟΥΤΑΝ κάνουν το κόστος του ταξιδιού εξαιρετικά υψηλό. Απαιτείται βίζα.