ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Προύσα – Πριγκιπονήσια
5 ημέρες οδικώς

5 ημέρες / 149€

(3Ν) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

(1Ν) ΠΡΟΥΣΑ

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

*  Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

1η μέρα: Θεσσαλονίκη – Κων/πολη

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06.00. Περνώντας από Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξ/πολη, σύνορα Κήπων και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή, φθάνουμε στην Κων/πολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

2η μέρα: Κων/πολη

Στο Φανάρι θα επισκεφθούμε την ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου στην οποία στεγάζεται το Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Συνεχίζουμε για τον Ιππόδρομο, το Μπλε Τζαμί, την θρυλική και χιλιοτραγουδισμένη Αγιά Σοφιά, το Τοπ Καπί και θα καταλήξουμε στο ανάκτορο του Ντολμά Μπαξέ. Το απόγευμα θα πάμε στη μονή Βλαχερνών, όπου για πρώτη φορά ψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος και στη μονή της Χώρας με τα ωραιότερα ψηφιδωτά του κόσμου. Προαιρετική διασκέδαση, διαν/ση.

3η μέρα: Πριγκηπόνησα

Από το Σίρκετζι θα πάρουμε το φέρρυ μπόουτ για την Χάλκη. Επίσκεψη στην θεολογική σχολή. Χρόνος ελεύθερος. Μπορείτε να κάνετε τον γύρο του νησιού με άμαξα. Επιστροφή στην Κων/πολη. Περιπλανηθείτε στην πλούσια αγορά της πόλης, στο Καπαλί Τσαρσί με τα χιλιάδες καταστήματα. Διαν/ση.

4η μέρα: Κων/πολη – Προύσα – Κων/πολη

Περνώντας την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία και κάνοντας μία σύντομη στάση στην Νικομήδεια (Ιζμίτ) φθάνουμε στην παλιά πρωτεύουσα της χώρας, την Προύσα. Θα επισκεφθούμε το μνημείο του Καραγκιόζη και το Ολού τζαμί. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Επιστροφή το βράδυ στην Κων/πολη. Διαν/ση.

5η μέρα: Κων/πολη – Θεσσαλονίκη

Μετά την επίσκεψή μας στο Μπαλουκλί, στο αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής και στους τάφους των Πατριαρχών αναχωρούμε για τα σύνορα Κήπων κάνοντας μία σύντομη στάση στη Ραιδεστό. Αφού περάσουμε τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή, φθάνουμε στην Θεσ/νίκη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

1. Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο. 2. Τη διαμονή σε ξενοδοχείο Α κατηγ. (4*). 3. Πρωινό. 4. Περιηγήσεις του προγράμματος. 5. Αρχηγό-συνοδό του γραφείου. 6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Τα επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, προαιρετικές εκδηλώσεις και ότι δεν αναφέρεται σαν παροχή.