ΚΥΠΡΟΣ

7 ημέρες

Το τρίτο σε μέγεθος νησί της Μεσογείου με προιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων.Το νησί του χαλκού εξ ού και το όνομά της .Νησί της Αφροδίτης και του Αδωνη  χάρις στο  το ήπιο κλίμα της. αποτελεί  πόλο έλξης όλο τον χρόνο

8 ημέρες / 790€

(7Ν)  ΛΕΜΕΣΟΣ

με καθημερινές εξορμήσεις

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις ΠΡΙΒΕ, ξενοδοχεία 4* και 5* με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προσαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

1η ΜΕΡΑ:

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και πετάμε για Λάρνακα. Άφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας. Μεταφορά στην Λεμεσό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ΜΕΡΑ:

Πρόγευμα και εμείς σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην Αγία ΝΑΠΑ και στην Λάρνακα για να θαυμάσετε τις καλύτερες παραλίες της Κύπρου. Επίσκεψη στις Φοινικούδες και στον Άγιο Λάζαρο. Περνώντας από την Πύλα, το μοναδικό μικτό χωριό, φθάνουμε στο σημείο που δολοφονήθηκαν τα δύο παλικάρια από τους Τούρκους. Επίσκεψη στο πιο ακραίο σημείο της ελεύθερης Κύπρου για να δούμε την Νεκρή πόλη της Αμμόχωστου και το υπέροχο Βενετσιάνικο Μοναστήρι στην Αγία Νάπα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. (Τιμή συμμετοχής 12 Λίρες Κύπρου).

3η ΜΕΡΑ:

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για να ξεκουραστείτε ή να ανακαλύψετε καλύτερα την πόλη της Λεμεσού που με την ανεξάντλητη αγορά της έχει πολλά να προσφέρει. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον Ζωολογικό κήπο ή ακόμη το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης με την ενδιαφέρουσα συλλογή Κυπριακών Αντικειμένων του 19ου μ.Χ. αιώνα.

4η ΜΕΡΑ:

Πρόγευμα και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου όπου τα γραφικά χωριουδάκια, οι βυζαντινές εκκλησίες και τα γάργαρα νερά συνθέτουν ένα καταπληκτικό τοπίο. Διασχίζοντας την οροσειρά του Τρόοδος φθάνουμε στην Μονή του Κύκκου όπου στο θρονί της Παναγίας βρίσκεται ο τάφος του Εθνάρχη Μακαρίου. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Λεμεσό.

5η ΜΕΡΑ:

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για μπάνιο στις όμορφες παραλίες της Κύπρου. Το απόγευμα προαιρετική εκδρομή στα Λεύκαρα, ένα γραφικό χωριό περίφημο για τα κεντήματα του, τα γνωστά «λευκαρίτικα» και για τα ασημικά του. Τα Λεύκαρα διατήρησαν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τα ωραία πετρόκτιστα σπίτια. Το αναστηλωμένο σπίτι του Πάτσαλου στεγάζει το Τοπικό Μουσείο Παραδοσιακής Κεντητικής και Αργυροχοΐας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. (Τιμή συμμετοχής 10 Λίρες Κύπρου).

6η ΜΕΡΑ:

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στην μοιρασμένη Κυπριακή πρωτεύουσα, την Λευκωσία με επίσημο ξεναγό. Μια πόλη περιτριγυρισμένη από Βενετσιάνικα τείχη, με την εντός των τειχών παλιά πόλη. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες, το κέντρο Λαϊκής Τέχνης και χειροτεχνίας. Ακολουθώντας την πράσινη γραμμή, φθάνουμε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων από την τούρκικη εισβολή. Επίσκεψη στα φυλακισμένα μνήματα, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γενναίων του αντιαποικιακού αγώνα. Σας προτείνουμε γεύμα στην γραφική «Λαϊκή Γειτονιά» μια συνοικία του 19ου αιώνα. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην πλούσια αγορά της Λευκωσίας, όπου μπορείτε να αγοράσετε όλα τα ευρωπαϊκά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για Λεμεσό.

7η ΜΕΡΑ:

Πρόγευμα και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φθάνουμε στον Πύργο των Ιπποτών στο Κολοσσι. Επόμενος σταθμός μας το Ελληνορωμαϊκό Κούριο με τα λουτρά και το Αρχαίο Θέατρο. Ο δρόμος μετά μας φέρνει στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά την παράδοση μέσα από τους αφρούς των κυμάτων αναδύθηκε η θέα της ομορφιάς και του έρωτα Αφροδίτη. Φθάνουμε στην Πάφο όπου θα ξεναγηθούμε στην έπαυλη του Διονύσου, με τα υπέροχα μωσαϊκά και την στήλη του Απόστολου Παύλου. Το μεσημέρι καταλήγουμε στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου και σας προτείνουμε γεύμα στις γραφικές ταβέρνες με τους παραδοσιακούς ψαρομεζέδες. Επιστροφή στην Λεμεσό.

8η ΜΕΡΑ:

Πρόγευμα και μεταφορά στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας και πετάμε για Θεσσαλονίκη. Άφιξη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νίκη – Λάρνακα – Θεσ/νίκη με κατευθείαν πτήσεις.
 • Παραμονή σε ξενοδοχείο επιλογής σας στην πόλη της Λεμεσού για 7 νύχτες, σε δίκλινα δωμάτια.
 • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία PEFKOS και ΚΑΝΙΚΑ PANTHEON.
 • Πρωινό και ένα δείπνο στο ξενοδοχείο ΑJAX (Ημιδιατροφή).
 • Δαπάνη Επίσημου Ξεναγού στην Κύπρο στην διάρκεια των εκδρομών-ξεναγήσεων.
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τις υπηρεσίες των γραφείων μας στην ΚΥΠΡΟ.
 • Χάρτες, έντυπα της Κύπρου, Φ.Π.Α.
 • Ασφάλιση Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.
 • ΔΩΡΟ: Ταξιδιωτική τσάντα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων για ενήλικες, για παιδιά 2-5 ετών και . για παιδιά 5-12 ετών.
 • Είσοδοι Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων
 • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.