ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

Προσκυνηματική Εκδρομή
Άγιοι Τόποι 7 ημέρες

Iεροσόλυμα  :  H βασιλεύουσα πόλη, τόπος προσκυνήματος  για 4 θρησκείες  με εύθραυστες ισορροπίες .

7 ημέρες / 590€

(6Ν) ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

με προσκυνηματικές εκδρομές καθημερινά

Πτήση προς Τελ Αβίβ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών /θεσσαλονίκης και πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση, για να επισκεφθούμε το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος στην Λύδδα, στο οποίο υπάρχει και ο τάφος του αγίου. Μετά από απόσταση μιας ώρας περίπου θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας (Shepherd’s House 4 αστέρων), στο Χωριό των Ποιμένων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ιερουσαλήμ
Πρωινό και αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, ξενάγηση στο Πατριαρχείο μας και συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο τον Γ΄. Στην παλιά πόλη θα επισκεφθούμε τους Αγίους Θεοδώρους, την Μεγάλη Παναγία, τον Τίμιο Πρόδρομο, την Σαντινάγια, τον Άγιο Ευθύμιο, τον Άγιο Παντελεήμονα. Συνεχίζουμε το σημερινό μας προσκύνημα, διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου/στάσεις του Ιησού πριν τον Φρικτό Γολγοθά/άφιξη στο Πραιτώριο (φυλακή του Χριστού). Μετάβαση στο Λιθόστρωτο και στον Οίκο Ιωακείμ και Άννης. Από την πύλη των Λεόντων θα κατεβούμε στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας, την Εκκλησία του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου καθώς και τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Σινά – Μονή Αγίας Αικατερίνης
Νωρίς το πρωί επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Περνάμε από την Νεκρά θάλασσα (στάση) και βαδίζοντας κατά μήκος της, φθάνουμε στην συνοριακή πόλη Εϊλάτ, στον κόλπο της Ακαμπας, δίπλα στην Ερυθρά θάλασσα. Διέλευση συνόρων Εϊλάτ και Τάμπας. Η διαδρομή μας είναι μοναδική σε ομορφιά στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουΐνους. Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης, η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρων. Τακτοποίηση στους ξενώνες και στη συνέχεια θα συναντηθούμε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, όπου εκεί οι Σιναΐτες Πατέρες θα μας ξεναγήσουν και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της «φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου», το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε στο μουσείο της Μονής σπάνιες εικόνες εγκαυστικής τέχνης και εκκλησιαστικά κειμήλια. Δείπνο, διανυκτέρευση. Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις 10 εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα.

Μονή Αγίας Αικατερίνης
Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα με το Ισραήλ. Προαιρετική επίσκεψη στο μοναδικό στον κόσμο υποθαλάσσιο ενυδρείο του Εϊλάτ στην Ερυθρά θάλασσα. Διέλευση των συνόρων και με διάφορες στάσεις (Νεκρά θάλασσα), άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ιερουσαλήμ – Βηθλεέμ
Πρωινό και μετάβαση στην πόλη των Ιεροσολύμων για την παρακολούθηση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας. Μετά το πέρας της ακολουθίας θα μεταβούμε στην Αγία Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι αγ. Ιωάννου του Θεολόγου). Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη και στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Βηθλεέμ, όπου εκεί θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Αναχώρηση για την Ι. Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων, επίσκεψη στη συνέχεια με τοπικά ταξί στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ιεριχώ – Ιορδάνης ποταμός – Σαμάρεια
Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο για να μεταβούμε στη Βηθανία, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδελφών του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Χοζεβά στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Σειρά έχει η Ιεριχώ, στην οποία θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, τη Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος και την Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Σήμερα επίσης θα επισκεφθούμε το πραγματικό μέρος όπου έγινε η Βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό απέναντι από την Ιορδανία, θα γίνει Αγιασμός και συμβολική-προαιρετική «βάπτιση των προσκυνητών». Αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας για να προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, εντός του οποίου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το σκήνωμα του Αγ. Φιλούμενου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Γαλιλαία – Τιβεριάδα
(αγρυπνία στο Θαβώρ για την εορτή της Μεταμορφώσεως – Αγία Νεφέλη) Αναχώρηση, μετά το πρωινό μας, για την Ναζαρέτ, όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε προς την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον». Ακολούθως προαιρετικό γεύμα στη λίμνη Γεννησαρέτ και προαιρετική προσκυνηματική βόλτα με πλοιάριο μέσα στην λίμνη. Επίσκεψη της Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας, διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθείς, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Θα ολοκληρώσουμε τη σημερινή προσκυνηματική μας ημέρα με την μετάβαση στην Ι. Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, όπου θα παρακολουθήσουμε την αγρυπνία για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα μας και θα έχουμε τη δυνατότητα να παραβρεθούμε στο θαύμα της Αγίας Νεφέλης. Μετά το πέρας της ακολουθίας θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας, για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση.

Ιερουσαλήμ – Πτήση επιστροφής
Πρωινό και αφού φορτώσουμε τα πράγματά μας για την επιστροφή στο λεωφορείο, θα πάμε στην κοντινή Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων. Επιβίβαση στο λεωφορείο για να μεταβούμε στην πόλη των Ιεροσολύμων και συγκεκριμένα στο όρος των Ελαιών, όπου εκεί έγινε η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μας μετά την Ανάστασή Του στους μαθητές (Μικρή Γαλιλαία), καθώς και η Ανάληψή Του στους ουρανούς. Στη συνέχεια θα πάμε στην παλιά πόλη για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο και για λίγη ώρα ελεύθερο χρόνο για τις τελευταίας αγορές. Αφού αποχαιρετίσουμε την Αγία Πόλη παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Σύμφωνα με τον κανονισμό πρέπει να είμαστε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ τρεις (3) ώρες πριν την πτήση.

Κατεβάστε το έντυπο της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις ΠΡΙΒΕ, ξενοδοχεία 4* και 5* με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προσαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο. Άφιξη στο ΤΕΛ ΑΒΙΒ.Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στην περιοχή της Βηθλεέμ, σε απόσταση περίπου μιας ώρας από την Λύδδα. Τακτοποίηση, δείπνο, ξεκούραση.

2η ημέρα ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη των Ιεροσολύμων και συγκεκριμένα για τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου θα μεταβούμε για να προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας και στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Γ΄. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, και στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Θα ολοκληρώσουμε το σημερινό μας προσκύνημα στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Aγ. Ιωάννου του Θεολόγου). Επιστροφή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα Ιεριχώ – Ιορδάνης ποταμός – Σαμάρεια

Πρωινό και αναχώρηση για την Βηθανία, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου και των αδελφών αυτού Μάρθας και Μαρίας. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Αναχωρούμε έπειτα για την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, και ακολουθεί η πόλη Ιεριχώ, στην οποία θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 12€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Θα τελειώσουμε σήμερα με την περιοχή της Σαμάρειας, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα (μετέπειτα Αγία Φωτεινή). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα Βηθλεέμ – Ιερουσαλήμ

Αφού προγευματίσουμε, θα πάμε στην κοντινή Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων. Θα αναχωρήσουμε έπειτα για την Βηθλεέμ, για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Αναχώρηση για την Ι. Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων, μετάβαση έπειτα με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη κοινοβιακή μονή, του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Αφού ολοκληρώσουμε με τα προσκυνήματα της Βηθλεέμ, θα μεταβούμε στην πόλη των Ιεροσολύμων, για να να επισκεφθούμε τα μοναστήρια της παλιάς πόλης, τον τίμιο Πρόδρομο, την Μεγάλη Παναγία, τους Αγίους Θεοδώρους, την Σεϊδανάγια, τον Άγιο Ευθύμιο κ.ά. Χρόνος ελεύθερος μέσα στην παλιά πόλη για περιήγηση μέσα στα στενά σοκάκια και στην αγορά για ψώνια. Ακολούθως θα μεταβούμε στο όρος των Ελαιών, όπου εκεί έγινε η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μας μετά την Ανάστασή Του στους μαθητές (Μικρή Γαλιλαία), καθώς και η Ανάληψή Του στους ουρανούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα Ιερουσαλήμ / Νεκρά Θάλασσα

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη των Ιεροσολύμων, όπου θα παρακολουθήσουμε την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Ακολουθίας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για μια χαλαρωτική εκδρομή στη Νεκρά Θάλασσα, εκεί όπου βρίσκονται «καταποντισμένα» τα Σόδομα και Γόμορρα, σύμφωνα με την Παλιά Διαθήκη. Στη Νεκρά Θάλασσα το κολύμπι ασκεί ιδιαίτερα χαλαρωτική επίδραση, ενώ τόσο η πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, μαύρη λάσπη, όσο και οι θερμές θειούχες πηγές κατά μήκος των ακτών χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία πολλών ασθενειών του δέρματος και αρθριτικών παθήσεων. Θα έχουμε ακόμη τη δυνατότητα να αγοράσουμε και διάφορα προϊόντα της Νεκράς Θάλασσας από τα καταστήματα που υπάρχουν εκεί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα Γαλιλαία – Τιβεριάδα

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην πόλη της Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκαισκεφνε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα Γιάφα (αρχ. Ιόππη) – Τελ Αβίβ – Πτήση επιστροφής

Πρόγευμα, μετάβαση στην παλιά πόλη και συγκεκριμένα για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Αναχωρούμε για το Τελ Αβίβ Προηγουμένως θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Αρχαγγέλων στην όμορφη Γιάφα και θα κάνουμε μία βόλτα στην παραθαλάσσια ιστορική πόλη και αρχαίο λιμάνι της Παλαιστίνης στην ανατολική Μεσόγειο . Θα συνεχίσουμε με το πέρασμά μας από την πόλη του Τελ Αβίβ, την πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ουσιαστικά οι δύο πόλεις έχουν συγχωνευθεί από το 1948 και αποτελούν μία με το όνομα Τελ Αβίβ-Γιάφα. Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19.15μ.μ. η ώρα, άφιξη στην Αθήνα στις 21.15μ.μ.. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 22.15 μ.μ. η ώρα και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 23.10 μ.μ. η ώρα.

Περιλαμβάνονται

· Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή · Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλέεμ. · Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού · Ημιδιατροφή καθημερινά · Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί · Μετάβαση στον Άγιο Σάββα · Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου · Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ · Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων · Ασφάλεια αστικής Ευθύνης · ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό Σημειώσεις: Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο. Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.