ΠΕΡΟΥ – ΒΟΛΙΒΙΑ

Θεαματικά ερείπια των παλιών ινδιάνικων πόλεων της Αυτοκρατορίας των Ίνκας!

15 ημέρες / 2.900€

(2Ν) LIMA

(2N) PUERTO MALDONADO JUNGLE

(3N) CUZCO

(2N) TITICACA

(1N ) MACHU PICCHU

(3N) LA PAZ

(1N) MERIDA

 

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ LIMA.
Άφιξη, ρεσεψιόν στο αεροδρόμιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο.
Διανυκτέρευση στη Λίμα.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΜΑ + FOUNTAINS
Πρωινό στο ξενοδοχείο. 09.30 π.μ. Περιήγηση στην αποικιακή και σύγχρονη Λίμα, συμπεριλαμβανομένων των πιο σημαντικών αποικιακών εκκλησιών και αρχοντικών, όπως το κυβερνητικό παλάτι, η πλατεία Plaza Mayor, ο δήμος της Λίμα, ο καθεδρικός ναός και το μοναστήρι του Σαν Φρανσίσκο, πολύτιμοι λίθοι αποικιακής αρχιτεκτονικής από τον 16ο αιώνα. Συνεχίζει μια επίσκεψη στα σύγχρονα προάστια του San Isidro, όπου θα επισκεφθεί την Huaca Huallamarca, την πυραμίδα pre-inca adobe και ολοκληρώσαμε την επίσκεψή σας στο Central Park της περιοχής Miraflores και στο πάρκο αγάπης και απολαμβάνοντας μια υπέροχη θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό. 17.30 μ.μ. εκδρομή στο «Μαγικό Κύκλωμα Νερού» το μεγαλύτερο συγκρότημα πηγών νερού στον κόσμο, πιστοποιημένο από την Guinness World Records. Εδώ θα απολαύσετε μια υπέροχη επίδειξη νερού, φωτός, μουσικής και εικόνων που παρουσιάζονται στο Reserve Park, μια από τις πιο όμορφες αστικές περιοχές της ΛΙΜΑΣ 20.30 μ.μ. Επιστρέψτε στο ξενοδοχείο σας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση στη Λίμα.

LIMA – PUERTO MALDONADO / MONKEY ISLAND & CAIMAN SEARCH
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση σας προς Puerto Maldonado.
12,58 μ.μ. Άφιξη στο Puerto Maldonado.
Υποδοχή στο αεροδρόμιο και μεταφορά στο λιμάνι όπου θα πάρουμε το σκάφος. Εγκατάσταση στα αντίστοιχα δωμάτια.
Μετά από μια σύντομη ανάπαυση, θα κάνετε μια εισαγωγική πεζοπορία στο πυκνό τροπικό δάσος, με καθοδήγηση από έναν ειδικό. Θα δείτε μια ποικιλία από δέντρα, την ίδια στιγμή μπορείτε να παρατηρήσετε ορισμένα είδη άγριων ζώων, όπως τοκάν, orioles, παπαγάλοι, μαϊμούδες, φίδια, πεταλούδες κ.λπ. Θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε τη μαγεία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου Εθνικό καταφύγιο Ταμποπάτα.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα, θα επισκεφθούμε το “Monkey Island”, που βρίσκεται μπροστά από το καταφύγιο μας απέναντι από τον ποταμό Madre de Dios. Σε αυτό το μέρος υπάρχουν διαφορετικά είδη πιθήκων, όπως καφέ capuchin, σκίουρος πίθηκος, λευκό capuchin…μετά τη δραστηριότητα θα επιστρέψουμε στο κατάλυμα.
Τη νύχτα, πηγαίνουμε για αναζήτηση caiman που είναι γενικά στις όχθες του ποταμού Madre de Dios.
Επιστροφή στο κατάλυμα και δείπνο.
Διανυκτέρευση στο Lodge – Puerto Maldonado.

PUERTO MALDONADO – CUSCO
Πτήση σας προς Cuzcο. Άφιξη στο Κούσκο, ρεσεψιόν και μεταφορά στο ξενοδοχείο.
Υπόλοιπο της ημέρας, ελεύθερος χρόνος για προσωπικές δραστηριότητες ή για να γνωρίσετε την πόλη μόνοι σας.
Διανυκτέρευση στο Cuzco.

CITY TOUR CUZCO
Μετά το πρωινό, ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη, επισκέπτοντας αξιοθέατα όπως η πλατεία Plaza de Armas, ο καθεδρικός ναός, η Koricancha και μετά θα επισκεφθούμε τα τέσσερα ερείπια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση 15 λεπτά: Sacsayhuaman, Qenqo, Puca Pucara και Tambomachay, επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Διανυκτέρευση στο Cuzco.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ sacred valley
Ολοήμερη εκδρομή στην Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας, μέσα από Calca, Lamay, Indian Pisaq Market. Περιελαμβάνει μεσημεριανό γεύμα σε ένα τουριστικό εστιατόριο στην Urubamba. Το απόγευμα, θα επισκεφθούμε το φρούριο Ollantaytambo.Με Expedition Train αναχωρήση για Machu Picchu, άφιξη και μεταφορά με τα πόδια στο ξενοδοχείο.
Διανυκτέρευση στο Aguas Calientes και ετοιμασία για την επόμενη μέρα: επισκεφθείτε τον Μάτσου Πίτσου.

MACHU PICCHU CITADEL
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά με τα πόδια στο σταθμό των λεωφορείων και αναχώρηση με λεωφορείο στην ακρόπολη του Inca του Μάτσου Πίτσου, είσοδος, ξενάγηση , φωτογραφίσεις ..
Επιστροφή στο Aguas Calientes. Γεύμα σε τουριστικό εστιατόριο.
16.20 μμ Το Expedition Train αναχωρεί στο Ollantaytambo.
20:05 μμ. Άφιξη στο Ollantaytambo και επιστροφή στο Cuzco και μεταφορά στο ξενοδοχείο.
Διανυκτέρευση στο Cuzco.

CUSCO – JULIACA (PUNO).

Mεταβείτε στο σταθμό λεωφορείων και πάρετε το κανονικό λεωφορείο από το Κούσκο προς τη Τζουλιάκα.
13:30 μμ Άφιξη στην πόλη της Juliaca, ρεσεψιόν και μεταφορά από το σταθμό λεωφορείων της Juliaca στο ξενοδοχείο. Στο δρόμο, θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Κέντρο Σιλουστάνι. Θα δείτε στο πραγματικό του μέγεθος την ομορφιά της χλωρίδας και της πανίδας του Altiplano, μάρτυρας της άνθησης των αρχαίων πολιτισμών.
Μετα μεσημβριας. Άφιξη στο Puno και μεταφορά στο ξενοδοχείο σας.(σε ξυλόπηκτες καλύβες μεσα στη λίμνη )
Διανυκτέρευση στο Puno.

PUNO: UROS AND TAQUILE ISLAND

Πρωινό στο ξενοδοχείο σας.Μετά το πρωινό, μεταβείτε στην προβλήτα για να επιβιβαστείτε στο πλοίο με προορισμό τα πλωτά νησιά των Ινδιάνων , Uros. Αυτά τα νησιά χτίζονται από τους κατοίκους με βάση το totora, ένα υδρόβιο φυτό που είναι μέρος της καθημερινής ζωής των ντόπιων, καθώς με αυτό χτίζουν τα σπίτια, τις σχεδίες και τα χειροτεχνήματά τους.
Αργότερα θα επισκεφθούμε το νησί Taquile, που βρίσκεται 35 χλμ ανατολικά του Puno, όπου μπορείτε να εκτιμήσετε τα έθιμα των κατοίκων του νησιού σε συνεχή επαφή με τη φύση, που ξεχωρίζουν για τις χειροτεχνίες και τα τυπικά ρούχα τους. Θα δούμε τα έθιμά τους, τα οποία παραμένουν αμετάβλητα. μπορείτε να δείτε την καθημερινή δουλειά των νησιωτών.
Υπάρχουν δύο δυνατότητες να ανεβείτε στο χωριό: η πρώτη είναι για άτομα που τους αρέσει να κάνουν σωματική προσπάθεια, πρέπει να ανεβείτε στο νησί με 533 βήματα για να φτάσετε στην καμάρα της εισόδου και να κατεβείτε στην πλατεία Mayor. το δεύτερο βρίσκεται σε μια πλαγιά με ήπια κλίση που οδηγεί στο χωριό, διαρκεί περίπου 1 ώρα δρόμου.
16:00 μ.μ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

10η

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ PUNO γιά LIMA
Πρωινό στο ξενοδοχείο.Μεταφορά από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο της Juliaca. Βοήθεια μέχρι την αντίστοιχη επιβίβαση.
21,29 μ.μ. Άφιξη, ρεσεψιόν στο αεροδρόμιο της Λίμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο.
Διανυκτέρευση στη Λίμα.

11η

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

Κατεβάστε το έντυπο της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

Περού
Χώρες των Άνδεων

Η μεγαλοπρεπής τέχνη των ανακτόρων και των ναών της εποχής της αποικιοκρατίας των Ισπανών «Κονκισταδόρες», τα εντυπωσιακά σκηνικά του Ανδικού συγκροτήματος με τα ερημικά ανεμοδαρμένα υψίπεδα, τις πυκνοκατοικημένες κοιλάδες, τους παγετώνες των ψηλών κορυφών, τη λεωφόρο των «ηφαιστείων»(καταστροφικοί σεισμοί πλήττουν τη χώρα), καθώς και τις πηγές του Αμαζονίου με τα δάση και τους ποταμούς της, είναι όλα αυτά στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα του Περού.

Απόγονοι των Ίνκας οι σημερινοί κάτοικοι- Ινδιάνοι των Άνδεων τυλιγμένοι στις ξεθωριασμένες κάπες τους και με τα ψηλά καπέλα τους οι γυναίκες (αχώριστο στοιχείο της ενδυμασίας που δεν αποχωρίζονται ούτε στο σπίτι τους), μιλούν ελάχιστα, απαντούν μονολεκτικά, στη γλώσσα τους την «κέτσουα», έχουν ακόμα στα μάτια ένα παντοτινό φόβο, μια αιώνια δυσπιστία. Για να επιζήσουν στη βία των «κονκισταδόρων» των Ισπανών κατακτητών αναγκάστηκαν να κρύψουν την ψυχή τους- πολλοί θεωρούν ότι είναι οκνηροί, μοιρολάτρες, αποφασισμένοι να αυτοκαταστραφούν.

Συνεχίζουν όπως στο χθες να ζουν στις γαίες των προγόνων σε απρόσιτες τοποθεσίες, που μόνο αυτοί επιζούν σε εργασίες στα ορυχεία σε 4.000 μέτρα ύψος με καλλιέργειες πατάτας σε στενές-στεγνές λωρίδες υψιπέδων σε καλύβες από λάσπη. Εργασίες τρομερά κοπιαστικές ένεκα και του υψομέτρου το οποίο καλώς το αντιλαμβάνονται οι τουρίστες στο ΚΟΥΖΚΟ, όπου στα ξενοδοχεία υπάρχουν πάντοτε οξυγόνο και καρδιοτονωτικά. Ωστόσο, οι πρόγονοι αυτού του λαού ήταν έξυπνοι, πολιτισμένοι, δραστήριοι, μεγάλος λαός οι Ίνκας. Η χρονολογία της παρουσίας τους ανάγεται στη σφαίρα των θρύλων.

Με πρωτεύουσα και αφετηρία το ΚΟΥΖΚΟ («ομφαλός» στην ΚΕΤΣΟΥΑ), οι ηγεμόνες των ΙΝΚΑΣ δημιούργησαν μια αυτοκρατορία από τη σημερινή Κολομβία έως το κέντρο της Χιλής σε ένα μέτωπο 4.000 χιλιομέτρων. Η μέγιστη ακμή περί τα μέσα του 15ου μ.Χ αιώνα. Δρόμοι λιθόστρωτοι, κυκλώπειοι διέσχιζαν όλη την αυτοκρατορία ακόμη και σε ύψος 5.000 μέτρων και προσέγγιζαν επιβλητικές πόλεις φτιαγμένες από τεράστιους πέτρινους όγκους, λειασμένους και στερευμένους χωρίς παρεμβολή ασβέστη ή λάσπης.

Έχτιζαν πόλεις και οχυρά χρησιμοποιώντας μνημειώδεις τεχνικές. Η αρχιτεκτονική ήταν η τέχνη τους, τα μαθηματικά το πάθος τους. Οι Ίνκας δεν γνώριζαν άλογα. Τα άλογα του FRANCISCO PISARO τούς τρομοκράτησαν περισσότερο από τα κανόνια όταν το 1530 με λίγες εκατοντάδες «Κένταυρους» κατέκτησε ολόκληρη την ανδεοκρατία και μετέφερε την έδρα από το ΚΟΥΖΚΟ στην ΛΙΜΑ (πόλη των Φώτων).
Σήμερα είναι μια πόλη χαρούμενη, ζωηρή, φιλόξενη με επιβλητικά μνημεία και μέγαρα. Στον καθεδρικό ναό της φυλάσσεται η μούμια του Φραντσίσκο Πισάρο σε κρυστάλλινη θήκη και οι Ινδιάνοι προσκυνούν την σωρό του, ένα γεγονός ανεξήγητο, ένα μυστήριο αδιαπέραστο. Ο κατακτητής ακόμα και μουμιοποιημένος προκαλεί το φόβο και σήμερα στους Περουβιανούς Ινδιάνους.

Οι Ίνκα

Ο Ίνκα ήταν ο απόλυτος μονάρχης, θείας καταγωγής, κυβερνούσε μια περουβιανή φυλή και από τον 13ο αιώνα άρχισε τη βαθμιαία κατάληψη των εδαφών των κεντρικών Άνδεων. Ο Ίνκα ζούσε με αφάνταστη μεγαλοπρέπεια. Τα υφάσματα των ρούχων του ήταν πολύτιμα και τα σχέδιά τους ζωηρά. Ήταν γεμάτος κοσμήματα, στο κεφάλι του είχε ένα τουρμπάνι διάφορων χρωμάτων, το «λιαουτούρ» και μια κόκκινη φούντα που ήταν σημάδι της εξουσίας του. Πάνω από το τουρμπάνι ήταν στερεωμένος ένας χρυσός δίσκος με την εικόνα του ήλιου και στολισμένος με δύο φτερά «κορεουκένκε»-πουλιού που θεωρούνταν ιερό και συμβολικό. Πάνω από τον χιτώνα είχε ένα μεγάλο μανδύα, τα ρούχα του ήταν γεμάτα πολύτιμες πέτρες και δυο χρυσά ελάσματα στους ώμους παρίσταναν το κεφάλι του πούμα. Στα πόδια του φορούσαν σανδάλια στολισμένα με χρυσάφι.

Ο Ίνκα ταξίδευε στην εκτεταμένη και τραχιά αυτοκρατορία του, στους δρόμους που είχε κατασκευάσει για να κρατά ενωμένο το έδαφός του και που σε πολλά μέρη υπάρχουν ακόμα. Μεταφερόταν σε ειδικά φορεία στολισμένα με πολύτιμα πετράδια και περνούσε πάνω από επικίνδυνες γέφυρες. Ο γάμος στην αυτοκρατορία ήταν πολύ σπουδαίος και μόνο ο παντρεμένος γινόταν «ρούνα», δηλαδή πλήρης άνθρωπος, άξιος να ασκεί τα πολιτικά του δικαιώματα και να αναλαμβάνει δημόσια αξιώματα. Η τελετή του γάμου γινόταν στην κυριότερη πλατεία της χώρας όπου συγκεντρώνονταν οι νέοι και νέες που ήταν σε θέση να παντρευτούν. Ο Ίνκα παντρευόταν την αδερφή του και ο γιος της αδερφής ήταν ο κληρονόμος του θρόνου. Όταν πέθαινε το σώμα του βαλσαμωνόταν και μεταφερόταν στο μεγάλο ναό του Ήλιου, στην Κούζκο.

ΟΙ «ΝΤΙΑΜΠΛΑΔΑΣ» ΤΗΣ ΟΡΟΥΡΟ

Μέσω της «Ντιαμπλάδα» ο βολιβιανός λαός θέλει να εκφράσει το δράμα των κοινοτήτων των ορυχείων : στα ορυχεία δεν λάμπει ο ήλιος, δεν ζει η μητέρα-γη, το ορυχείο είναι ένα βασίλειο κόλασης που οι μονάρχες του είναι ο Αουάρι και η σύζυγός του. Ο άργυρος είναι δημιουργία του Αουάρι. Όταν ο άνθρωπος τρύπησε τα βουνά για να πάρει τα μέταλλα, προκάλεσε την οργή του Σατανά, που ονομαζόταν Σαντιάγο. Είναι αλήθεια πως στη βάση της τελετής βρίσκεται η ανάγκη και η ανάγκη του Ινδιάνου να ξεδώσει στη φιέστα. Η «Ντιαμπλάδα» είναι μια μάχη ανάμεσα στην κόλαση και στον παράδεισο, ο σατανάς απέναντι στο πύρινο σπαθί του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Αρχίζει η «Ντιαμπλάδα» και οι δρόμοι της Ορούρο γεμίζουν μάσκες και κοστούμια, φρικτές μάσκες, δημιουργήματα της πλούσιας φαντασίας των κατασκευαστών. Η πομπή αρχίζει και την αποτελούν αγγελικά πρόσωπα, λευκοί χιτώνες, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ. Το πλήθος για μια μέρα έχει αποβάλλει όλους τους φόβους του, είναι ήδη γνωστή η έκβαση του «ιερού πολέμου» και απολαμβάνει τη δύναμή του. Κάθε άγγελος πρέπει να νικήσει εφτά διαβόλους, ένα-ένα τα αμαρτήματα πεθαίνουν στη σκόνη της πλατείας.

Βολιβία (Bolivia)

Η Βολιβία είναι μια χώρα βυθισμένη σ’ έναν βαθύ ύπνο, τον ύπνο της φτώχειας και της αθλιότητας, η χώρα της σιωπής, μιας παράξενης αφύσικης σιωπής- είναι κλεισμένη στο κέλυφος ενός μυστηριώδους παρελθόντος, νοσταλγοί μιας κατάστασης που δεν μπορεί πια να επαναληφθεί.

Μόνο ένας ουτοπιστής σαν τον «Τσε Γκεβάρα» μπορούσε να τρέφει αυταπάτες ότι θα άναβε τη σπίθα της εξέγερσης. Είχε πιστέψει ότι θα αποκτούσαν ξανά το θάρρος, που επέδειξαν στα τέλη του 18ου αιώνα την εποχή της εξέγερσης του Ινδιάνου Τούπακ-Αμάρου– οι «τουπαμάροι» πήραν το όνομά του σε ανάμνησή του.

Οι μικρόσωμοι, νευρώδεις, υπομονετικοί άνθρωποι του υψιπέδου ζουν σε βραχώδεις εκτάσεις, όπου κάθε μέτρο γης πρέπει να κερδιθεί από το βουνό. Θάβουν κάτω από την πόρτα της καλύβας αποστεωμένα νεκρά έμβρυα λάμα που εξευμενίζουν τα πνεύματα. Είναι χριστιανοί αλλά λατρεύουν τη θεά της γονιμότητας Όταν ξεσπούν καταιγίδες, φοβούνται τους κεραυνούς και πιστεύουν ότι ρίχνονται από την κορυφή του Ιλιμάνι. Όταν πέφτει η νύχτα, οι ψυχρές μοβ σκιές των βουνών δίνουν στο τοπίο μια μυστήρια όψη. Μονάχα οι Ινδιάνοι είναι συνηθισμένοι να ζουν όχι μόνο τόσο ψηλά, αλλά και στη μοναξιά αυτή.

Η ΛΑ ΠΑΖ, πρωτεύουσα, είναι η υψηλότερη πόλη στον κόσμο, μια πόλη που μοιάζει με φωλιά κόνδορα, σε 4000 μέτρα που περιβάλλεται από αιώνια χιονισμένα βουνά. Το υψόμετρο «κόβει» την ανάσα, εξουδετερώνει κάθε ενεργητικότητα. Ο λιγοστός όμως αέρας που μπαίνει στους πνεύμονες είναι ο λιγότερο μολυσμένος αέρας του κόσμου. Υπάρχουν χωριά ακόμη ψηλότερα. Οι Ινδιάνοι των Άνδεων έχουν μεγάλη αποχή πνευμόνων και όγκο αίματος πολύ πιο ανεπτυγμένο από το φυσιολογικό.
Πρόσωπα σκαμμένα και καμένα από τον ήλιο και τον άνεμο. Οι Ινδιάνοι πολεμούν το κακό των βουνών μασώντας φύλλα κόκας. Χωρίς τα φυλλαράκια της κόκας που διώχνουν την πείνα και την κούραση η ζωή των Ινδιάνων θα ήταν αδύνατη.
Η κόκα δίνει χρώμα στα κίτρινα πρόσωπα.

Ο ιθαγενής των Άνδεων ζει σε έναν τελείως δικό του κόσμο, κατοικημένο από πνεύματα που επεμβαίνουν σε κάθε ενέργεια της ζωής του ανθρώπου.
Μπροστά στα θαύματα της φύσης, μπροστά στην απεραντοσύνη των λιμνών ή στην επιβλητικότητα των βουνών που υψώνονται με τις χιονισμένες κορυφές τους πάνω από τα 6000 μέτρα, ο Ινδιάνος δεν δοκιμάζει ωραία συναισθήματα. Νιώθει σαν να συνθλίβεται από την πολύ βαριά αυτή φύση και ικετεύει τα πνεύματα να μην του κάνουν κακό, «να μην του κλέψουν την ψυχή». Η επίκληση αυτή προσαρμόζεται σε κάθε πράξη της ζωής του και ο Ινδιάνος την επαναλαμβάνει μπροστά στο άγαλμα του αγίου-προστάτη, μπροστά στη λίμνη Τιτιτάκα και στα βουνά. Στην μυθολογική κορυφή βρίσκεται πάντα η Πάτσα – Μάμα, η μητέρα-γη, γενναιόδωρο σύμβολο της ζωής, της γονιμότητας. Ο χριστιανισμός δεν την νίκησε, δεν μπορεί να την εξαλείψει σε μια αγροτική κοινωνία με μικρή πολιτιστική ανάπτυξη.