ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

Πλούσια ακτή, η “Ελβετία της κεντρικής Αμερικής”!

Η ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ είναι μια πρόσκληση για εξερεύνηση και μια πρόκληση για τις αισθήσεις!

10 ημέρες / 1.950€

(2Ν) SAN JOSE

(2N) LA FORTUNA  (VOLKAN ARENAL )

(2N)MONTEVERDE

(2N) QUEPOS

 

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

Κόστα Ρίκα

Η ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ, που βρίσκεται ανάμεσα στη Νικαράγουα και τον Παναμά κατέχει στρατηγική θέση και αποτελεί μια βιολογική γέφυρα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Αν και έχει επιφάνεια μόνο 50.000 τ.μ. χιλιόμετρα, εν τούτοις αποτελεί μια μικρογραφία της χλωρίδας και πανίδας όλης της γης.

Τεράστια δάση της βροχής (Rain forests), εκπληκτικές ακτές, τροπικές πεδιάδες ανάμεσα στους δύο ωκεανούς Ατλαντικό προς ανατολικά και Ειρηνικό προς δυτικά, υποτροπικά τοπία προς την ενδοχώρα, ζώνες με ηφαιστειακές κορδιλιέρες, ποταμούς με δυνατότητες για πολλές δραστηριότητες, περιπέτεια και δράση.

Η ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ είναι μια πρόσκληση για εξερεύνηση και μια πρόκληση για τις αισθήσεις! Θεωρείται και αποκαλείται «η Ελβετία της Κεντρικής Αμερικής»-χωρίς ένοπλες δυνάμεις, όπου τα στρατόπεδα έγιναν μουσεία. Είναι μια χώρα «καθαρή και τακτική» με το πιο υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα, τον πιο χαμηλό δείκτη αναλφαβητισμού της κεντρικής Αμερικής και με το πιο υψηλό ποσοστό λευκών 85%, ενώ το υπόλοιπο αποτελείται από νέγρους, μιγάδες και Ίντιος (Ινδιάνους). Οι οποίοι έως και σήμερα διατηρούν αρχαϊκές συνήθειες, στολίζουν το κεφάλι τους με φτερά, βάφουν το πρόσωπό τους και φέρουν στολίδια. Ζουν περιορισμένοι και απομονωμένοι στις σαβάνες και τελούν χριστιανικές τελετές με ειδωλολατρικά στοιχεία.

Η SAN JOSE, πρωτεύουσα της χώρας, βρίσκεται στην κεντρική κοιλάδα σε ένα υψόμετρο 1170 μέτρα. Η ανάπτυξή της οφείλεται στις φυτείες του καφέ κατά τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Χάρη στην προνομιούχα θέση της στο σταυροδρόμι του διισθμικού σιδηροδρόμου που ενώνει το λιμάνι της ΛΙΜΟΝ (επί της Καραϊβικής) και το λιμάνι του ΠΟΥΝΤΑΡΕΝΑΣ (στον Ειρηνικό) με τον παναμερικανικό αυτοκινητόδρομο έχει γίνει μια μοντέρνα πόλη, με γεωμετρική χάραξη και ωραιότατα πάρκα.

Χωροθετικά διακρίνουμε 8 περιοχές:

Η κεντρική κοιλάδα: Είναι η περιοχή που περιβάλλει την πρωτεύουσα. Αξίζει επίσκεψη στις φυτείες του καφέ και την φάρμα με τις πεταλούδες. Ολοήμερη εκδρομή σε μια σειρά ηφαιστείων που πλαισιώνονται από πανέμορφη βλάστηση και θερμές πηγές.

Η περιοχή του Ειρηνικού QUEPOS : Με κλίμα πολύ ζεστό και ξηρό το καλοκαίρι (από Δεκέμβριο έως Απρίλιο), ζεστό και υγρό τον υπόλοιπο καιρό. Ζεστά νερά, μπλε θάλασσες και θαλάσσια εθνικά πάρκα.

Η Βόρεια περιοχή: Με 26°-28° όλο τον χρόνο. Εδώ βρίσκονται το πιο ενεργό ηφαίστειο της Κόστα Ρίκα, LA FORTUNA, το «ΑΡΕΝΑΛ», και τα περίφημα δάση της βροχής στο ΜΟΝΤΕ VERDE, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους η βροχή και η συννεφιά επικρατούν.

Η περιοχή ή ανατολικά της Καραϊβικής: Αξίζει 2 νύχτες με tours για να γνωρίσει κάποιος την τοπική χλωρίδα και πανίδα (τα πράσινα iguanas) που είναι υπό εξαφάνιση συντηρούνται από τους ιθαγενείς ινδιάνους.) Κοραλλιογενείς σχηματισμοί, τεράστια δάση ύψους 30 μέτρων, καταρράκτες, δελφίνια, ειδικοί πίθηκοι και άλλα.

ΜΟΝΤΕΒΕΡΝΤΕ: Η ομώνυμη πόλη απέχει 170 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, Σαν Χοσέ. Θερμοκρασία 17° C μέσο όρο με υγρασία, ενώ οι νύχτες μερικές φορές είναι πολύ κρύες. Περιοχή με άγρια ζωή, ο «χρυσός βάτραχος» είδος υπό εξαφάνιση, 400 είδη πουλιών ανάμεσα στα οποία το «ΚΕΤΣΑΛ» σήμα κατατεθέν της Γουατεμάλας, 490 είδη πεταλούδων, 100 mammals, 2500 είδη φυτών, 200 ποικιλίες φτέρης, τα οποία αποτελούν αντικείμενο ερευνών ειδικών φυσιοδιφών από τις Η.Π.Α.

 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Οι φυσικές καλλονές κάνουν ενδιαφέρουσα την επίσκεψη σ’ αυτή τη μικρή προοδευτική χώρα.

Το κλίμα είναι ήπιο και γλυκό όλο τον χρόνο και η καλύτερη εποχή για επίσκεψη της χώρας είναι η περίοδος μεταξύ Νοεμβρίου και Μαΐου.

Γενικότερα θα λέγαμε ότι το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών και διαμονής δεν είναι χαμηλό.

Η ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ είναι όμως ο …..παράδεισος για τους φυσιολάτρες.