ΝΗΣΙΑ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ

Εξωτισμός και ιστορία είναι τα στοιχεία που της δίνουν μια
ξεχωριστή φυσιογνωμία!

Κάστρα, εκκλησίες, πλακόστρωτα, δρομάκια, μοναστήρια,
φανταστικές παραλίες, βουνά, τροπική βλάστηση, μουσική, κρεολέζικη κουζίνα και πλούσιες αγορές που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

16 ημέρες / 3.950€

(2Ν) ANTIGUA

(2N) DOMINICA

(2N)MARTINIKA

(2N) SANTA LUCIA

(2N) BARBADOS

(2Ν) TORTOLA

(2N) SAN JUAN

ΑΘΗΝΑ-ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ
Πετάμε νωρίς το πρωί από ΑΘΗΝΑ/Θεσσαλονίκηγια ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ όπου και φτάνουμε την ίδια μέρα το απόγευμα, αφού θα έχουμε διανύσει 9300 χιλιόμετρα.

 

ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ
Σήμερα θα αρχίσουν οι ξεναγήσεις μας στην ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ ή ΑΝΤΙΓΚΑ όπως την ονομάζουν οι Βρετανοί, οι οποίοι είχαν αποικίες εκεί. Η ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ ανακαλύφθηκε από τον Κολόμβο το 1493μ.Χ. Εκτός από τις αμέτρητες και υπέροχες αμμουδιές στην ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ υπάρχουν και άλλα πράγματα να δείτε, κυρίως στην πρωτεύουσα του νησιού την «Σαιν Τζωνς», όπου θα μάθουμε και για κάποια ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με αυτό το πανέμορφο νησί.

 

ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ – ΝΤΟΜΙΝΙΚΑ

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για ένα άλλο νησάκι την ΝΤΟΜΙΝΙΚΑ, (που σημαίνει Κυριακή στα Ιταλικά) η οποία χρωστάει το όνομά της στον Χριστόφορο Κολόμβο. Εδώ ζουν και οι τελευταίοι απόγονοι της φυλής ΚΑΡΙΜΠ η οποία κάποτε αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο των νησιών της ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ. Θα επισκεφτούμε τους καταυλισμούς αυτής της φυλής καθώς και την Σμαραγδένια λίμνη, η οποία είναι μια μεγάλη σπηλιά στην μέση του δάσους.

 

ΝΤΟΜΙΝΙΚΑ
Πυκνά άγια δάση καταρράκτες και τροπικές φυτείες θα πλαισιώσουν το δρόμο μας απ’ τις όχθες του ποταμού Λαγιού προς τον Εθνικό Δρυμό Μορν Τρουά Πιτόν. Εκεί θα κάνουμε μία μικρή στάση για γεύμα και θα συνεχίσουμε το δρόμο μας προς την εκπληκτικά όμορφη χερσόνησο Καμπρίτς και έπειτα προς τον κόλπο Πρινς Ρούμπερτ με την απέραντη χρυσή αμμουδιά και τους φοίνικές του.
ουροι κ.α.)

ΝΤΟΜΙΝΙΚΑ – ΜΑΡΤΙΝΙΚΑ
Σήμερα θα πετάξουμε για την ΜΑΡΤΙΝΙΚΑ, ή αλλιώς το Μαργαριτάρι των Αντίλλων, ή ΜΑΝΤΙΝΙΤΑ (=Ανθισμένο νησί) για τους ιθαγενείς. Οι φυσικές ομορφιές του νησιού, το υπέροχο κλίμα του, η κουζίνα του και οι παραδόσεις του σίγουρα θα σας μαγέψουν. Το απόγευμα είναι ελεύθερο ώστε να εξερευνήσετε και μόνοι σας το υπέροχο αυτό νησάκι.

 

ΜΑΡΤΙΝΙΚΑ
Σήμερα θα παραμείνουμε για ακόμη μία διανυκτέρευση σε αυτό το«πολύχρωμο»νησάκι, με τα χρωματιστά σπιτάκια και τα περίτεχνα κάγκελα. Θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα του νησιού της την ΦΟΡ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ, θα θαυμάσουμε την κεντρική της πλατεία, τα αγάλματά της, τα δάση της και θα έχουμε και την ευκαιρία για μία πιο… πανοραμική άποψη της πόλης από την εκκλησία της Ιερής Καρδιάς. Τέλος θα επισκεφτούμε το πιο γραφικό και αντιπροσωπευτικό χωριό αυτού του νησιού το Σεντ Μαρί.

 

ΜΑΡΤΙΝΙΚΑ – ΣΑΙΝΤ ΛΟΥΣΙΑ
Το πρωινό είναι ελεύθερο για αγορές, ή κάποιες προαιρετικές εκδρομές αν θέλετε. Το απόγευμα θα πάρουμε το αεροπλάνο για την ΣΑΙΝΤ ΛΟΥΣΙΑ, η οποία πήρε το όνομά της από τους Ισπανούς, προς τιμήν της Αγίας Λουκίας που μαρτύρησε το 304μ.Χ στην Σικελία. Η ΣΑΙΝΤ ΛΟΥΣΙΑ είναι γνωστή για τους φιλόξενους κατοίκους της, το ηφαίστειο Σουφριέρ, την τροπική του βλάστηση όπως άλλωστε και όλα τα νησιά της ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ, καθώς και τις δίδυμες κορυφές του μικρού και μεγάλου Πιτόν.

 

ΣΑΙΝΤ ΛΟΥΣΙΑ
Σήμερα θα αφιερώσουμε την ξενάγησή μας στην πλούσια χλωρίδα του νησιού. Θα περάσουμε ανάμεσα από πρωτεύουσα Καστρίς και τον«Τυχερό λόφο», μία πραγματικά όμορφη διαδρομή, και θα καταλήξουμε σε ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο της Βιέ Φορ, για φαγητό. Τέλος θα ανηφορήσουμε για το ηφαίστειο Σουφριέρ, το οποίο αν και είναι ενεργό, δεν προβλέπεται να εκραγεί για πολλές χιλιάδες χρόνια ακόμα.

 

ΣΑΙΝΤ ΛΟΥΣΙΑ – ΜΠΑΡΜΠΑΝΤΟΣ
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το νησί ΜΠΑΡΜΠΑΝΤΟΣ το οποίο φημολογείται ότι είναι το πιο όμορφο από τα νησιά της ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ.
Την ονομασία του την πήρε από Πορτογάλο θαλασσοπόρο, ο οποίος φαίνεται να παρομοίασε τους φίκους με τις τριχοειδής ρίζες με γενειάδες! (ΜΠΑΡΜΠΑΝΤΟΣ στα ισπανικά σημαίνει γενειάδα). Γυρίζοντας στο νησί θα δούμε ευδιάκριτα τα σημάδια που έχουν αφήσει οι Βρετανοί στο νησί. Το απόγευμα είναι ελεύθερο.

 

10η

ΜΠΑΡΜΠΑΝΤΟΣ
Η ολοήμερη σήμερα ξενάγηση στο νησί θα ξεκινήσει από την πρωτεύουσα του την ΜΠΡΙΤΖΤΑΟΥΝ, και αφού θα ολοκληρωθεί η περιήγησή μας στα αξιοθέατα αυτής της πόλης όπως το λιμάνι της και τον καθεδρικό ναό του Αγ. Μιχαήλ, θα συνεχίσουμε βόρεια διαπερνώντας την «Πλατινένια Ακτή» και θα φτάσουμε στην «Σπηλιά της θαλάσσιας ανεμώνας». Κατόπιν θα κατευθυνθούμε ανατολικά για να περιηγηθούμε στο κάστρο του πειρατή «Σαμ Λορντ», καθώς επίσης θα επισκεφθούμε και σημεία τα οποία θα μας δώσουν την δυνατότητα για μια πιο πανοραμική άποψη του τοπίου.

11η

ΜΠΑΡΜΠΑΝΤΟΣ – ΤΟΡΤΟΛΑ
Το πρωί θα πετάξουμε για το πιο μεγάλο από τα Βρετανικά παρθένα νησιά, το ΤΟΡΤΟΛΑ. Σε αυτό το νησί καθώς και στα άλλα που το περιβάλλουν θα θαυμάσουμε τα πραγματικά κρυστάλλινα νερά τους, το πράσινό τους, και το υπέροχο ηλιοβασίλεμά τους. Για τους μυημένους στην ιστιοπλοΐα, εδώ είναι το κατάλληλο μέρος να εξασκήσουν το χόμπι τους.

12η

ΤΟΡΤΟΛΑ
Ένα στοιχείο που θα μας συνεπάρει στην σημερινή μας ξενάγηση είναι η εναλλαγή του ορεινού τοπίου με την θάλασσα, μιας που σήμερα θα περιηγηθούμε στο ΣΟΠΕΡΣ, και στις αμμουδιές του ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΛΠΟΥ, αλλά και στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕΪΤΖ.
Επίσης θα επισκεφτούμε το νησί ΜΠΗΦ, όπου και θα σταματήσουμε για να γευματίσουμε, και θα κλείσουμε την ξενάγησή μας με μία μίνι κρουαζιέρα γύρω απο τα νησιά.

 

13η

ΤΟΡΤΟΛΑ – ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το ανατολικότερο από τα νησιά των ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΤΙΛΛΩΝ, το ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ, και πιο συγκεκριμένα, την πρωτεύουσά του το ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ. Ένα από τα πιο ενδιαφέρον πράγματα που θα δούμε στο ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ, είναι η παλιά του πόλη, με το φρούριο ΕΛ ΜΟΡΡΟ. Θα περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια του και στις αποικιακές εκκλησίες του, καθώς επίσης από την απογευματινή ξενάγηση δεν θα μπορούσε να λείπει και η επίσκεψη στο εργοστάσιο ΜΠΑΚΑΡΝΤΙ.

14η

ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ
Η πρωινή μας ξενάγηση θα περιλαμβάνει και βουνό και θάλασσα. Αρχικά θα επισκεφτούμε το δάσος ΕΛ ΓΙΟΥΝΚΕ, στο οποίο υπάρχουν κατά προσέγγιση 250 διαφορετικά είδη δέντρων. Εντύπωση θα μας κάνουν και τα πολλά διαφορετικά είδη πουλιών καθώς και τα εκατομμύρια βατραχάκια που βρίσκουν καταφύγιο σ’ αυτό το δάσος, τα ονομαζόμενα «κόκις». Τέλος θα κάνουμε στάση στη παραλία ΛΟΥΚΙΓΙΟ, όπου μπορούμε και να γευματίσουμε.

15η
16η

ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ
Σήμερα το πρωινό μας είναι ελεύθερο για τις τελευταίες αγορές και τις τελευταίες βόλτες στην πόλη. Το απογευματάκι αναχωρούμε για ΑΘΗΝΑ/Θεσσαλονίκηόπου και φτάνουμε την επόμενη μέρα.

 

Κατεβάστε το έντυπο της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

Νησιά Καραϊβικής (Caribbean)

Κοντά στην αμερικανική ακτή, αλλά ταυτόχρονα μακριά από την καθημερινότητα της γειτονικής ηπείρου, η Καραϊβική ζει στο δικό της ρυθμό.
Κάστρα, εκκλησίες, πλακόστρωτα, δρομάκια, μοναστήρια,
φανταστικές παραλίες, βουνά, τροπική βλάστηση, μουσική, κρεολέζικη κουζίνα και πλούσιες αγορές που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.
Μικρές και Μεγάλες Αντίλλες σε ένα εκρηκτικό μείγμα που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις. Απολαύστε την Κούβα, το Πουέρτο Ρίκο,
τις Μπαχάμες, τα Μπαρμπάντος, είναι σίγουρο ότι θα μαγευτείτε, είναι ένας ονειρεμένος παράδεισος!

Στοιχεία Ταξιδιού

  • Μέρη που θα επισκεφτούμε: Αντίγκουα, Ντομίνικα, Σάντα Λουτσία, Turks and Caicos, Πουέρτο Ρίκο, Μαρτινίκα, Τορτόλα, Μπαρμπάντος.
  • Η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε στα νησιά της ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ είναι από τα μέσα του Απριλίου μέχρι αρχές Ιουλίου. Το Χειμώνα και την Άνοιξη.
  • Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι αρκετά υψηλές, ενώ το Φθινόπωρο, ίσως να ταλαιπωρηθείτε από βροχές ή κυκλώνες.
  • Μία αντηλιακή κρέμα με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητη.