Μπιτάν

Από τους αρχαίους χρόνους αποτελούσε την έξοδο στο αρχιπέλαγος και έπαιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή της επαρχίας

5 ημέρες / 149€

(3Ν) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

(1Ν) ΠΡΟΥΣΑ

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

*  Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομιών / βίζες.

Για τον προορισμό

Το PULAU BINTAN είναι το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους Riau της Ινδονησίας. Η ύπαρξή του έγινε γνωστή από τον Μάρκο Πόλο, κατά την επιστροφή του στην Ιταλία. Τον 18ο αιώνα, το ΜΠΙΝΤΑΝ ήταν η έδρα του σουλτάνου του Johore. Η ιστορία του νησιού είναι μεγάλη και φορτωμένη από τα ίχνη που άφησαν στο πέρασμά τους πολλοί κατακτητές. Οι σουλτάνοι της Μαλαισίας, οι Πορτογάλοι και αργότερα οι Ολλανδοί, οι πειρατές και οι Κινέζοι, όλοι άφησαν τη σφραγίδα τους μέχρι την κήρυξη της οριστικής ανεξαρτησίας του νησιού από τον σουλτάνο του Riau.

Το ΜΠΙΝΤΑΝ βρίσκεται νοτιοανατολικά της κοσμοπολίτικης Σιγκαπούρης. Είναι πολύ κοντά στον Ισημερινό και έχει μέση θερμοκρασία 26°C. Στους 400.000 κατοίκους του, περιλαμβάνονται Μαλαίοι, Μπούγκις, Οράνγκ Λαούτ (τσιγγάνοι της θάλασσας), Κινέζοι, Άραβες και άλλες εθνικές ομάδες. Η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι αλλά υπάρχουν και χριστιανοί, βουδιστές, ινδουιστές. Νόμισμα του νησιού είναι η ρουπία.

Από το Σίρκετζι θα πάρουμε το φέρρυ μπόουτ για την Χάλκη. Επίσκεψη στην θεολογική σχολή. Χρόνος ελεύθερος. Μπορείτε να κάνετε τον γύρο του νησιού με άμαξα. Επιστροφή στην Κων/πολη. Περιπλανηθείτε στην πλούσια αγορά της πόλης, στο Καπαλί Τσαρσί με τα χιλιάδες καταστήματα. Διαν/ση.

Το ΜΠΙΝΤΑΝ συνδέεται με την Σιγκαπούρη με γρήγορα σκάφη και έπειτα από διαδρομή μιας ώρας φτάνουν στο Bandar Bentan Telur, στη νότια ακτή του Μπιντάν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν, άλλωστε, και οι εκδρομές που οργανώνονται στο εσωτερικό του νησιού ή στο γειτονικό αρχιπέλαγος. Το τοπίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, βλέποντας την πλούσια βλάστηση, το ζωικό βασίλειο, από παραδείσια πουλιά μέχρι ερπετά. Εκτός από τα χιλιάδες γειτονικά νησάκια που μπορείτε να επισκεφτείτε με σκάφος, δεν πρέπει να παραλείψετε να γνωρίσετε και το υπόλοιπο νησί, την παλιά πόλη των Μαλαισίων, τα παλάτια των Σουλτάνων, τους βουδιστικούς ναούς και έναν από τους παλαιότερους ναούς, το Banyan Temple, που βρίσκεται δίπλα στο αρχαίο δέντρο Banyan, και που ακόμη το θεωρούν ιερό και το λατρεύουν.