ΤΣΕΧΙΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΑΥΣΤΡΙΑ

ΤΣΕΧΙΑ

Η άνοιξη της  Πράγας, ουτοπία ενός  διαφορετικού κομμουνισμού.
«Ο καλός στρατιώτης  Σβέικ» σύμβολο του  Τσεχικού πνεύματος.
Πράγα: μία απο τις ομορφότερες πόλεις  του κόσμου απο τον Μεσαίωνα.  

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Η «puszta» ένα περιβάλλον παραδοσιακό (ερημική στέπα) με το πανδοχείο, την ¨τσάρντα¨.
Ο  ουγγρικός «φανατικός εθνικισμός».
Βουδαπέστη: η πρωτεύουσα της  ΜΑΡΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ των Αψβούργων.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Η Αυστρία: είναι ό,τι απομένει απο την παλιά λαμπρότητα της ρομαντικής Ευρώπης.
Η «gemutlichkeit»  (ξενοιασιά, η τέχνη, η μουσική, η ωραία συζήτηση, η κομψότητα) αξιαγάπητο γνώρισμα του  αυστριακού λαού.
Η νοσταλγική λάμψη της  Βιέννης.

 

Βουδαπέστη  – Πράγα – Βιέννη (αεροπορικώς)
7 ημέρες / 630€

(2Ν) ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

(2Ν) ΠΡΑΓΑ

(2Ν) ΒΙΕΝΝΗ

Βουδαπέστη – Βιέννη – Salzburg οδικώς
6 ημέρες / 320€

(3Ν) ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

(2Ν) ΒΙΕΝΝΗ

Βουδαπέστη – Πράγα (αεροπορικώς)
6 ημέρες / 490€

(2Ν)  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

(3Ν) ΠΡΑΓΑ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ 6 ΗΜ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Αθήνα / Θεσσαλονίκη – Βουδαπέστη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το μαργαριτάρι του Δούναβη, την Βουδαπέστη. Χρόνος ελεύθερος, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση

Βουδαπέστη
Στην ξενάγηση της πόλης θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στη λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια. Συνεχίζοντας θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Στο λόφο του Γκέλερτ, από όπου θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Θα τελειώσουμε την ξενάγησή μας με την επίσκεψη στο γραφικό νησί της Μαργαρίτας. Χρόνος ελεύθερος, διαν/ση

Παραδουνάβια Χωριά – Πράγα
Πηγαίνοντας για την Τσεχία θα περάσουμε από το μικρό παραδοσιακό χωριό του Αγίου Ανδρέα. Στο γνωστό και σαν χωριό των καλλιτεχνών θα επισκεφθούμε το μουσείο κεραμικής της γλύπτριας Κόβατς και την Ορθόδοξη εκκλησία. Στο Έστεργκομ, την παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό της και την πινακοθήκη. Άφιξη στην Πράγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

 

Πράγα
Η ξενάγηση της πόλης θα μας εντυπωσιάσει. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και θα δούμε το Δημαρχείο με το περίφημο αστρονομικό ρολόι του 15ου αιώνα, τον πύργο της πυρίτιδας, την πλατεία του Βάτσλαβ και το μουσείο φυσικής ιστορίας. Θα δούμε το κάστρο του Χράτσανυ, που ήταν για αιώνες το ανάκτορο των βασιλέων της Βοημίας, τα ανάκτορα Κίνσκι και Τσερνίν, τον καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού του Αγίου Βίτου, το Λορέτο, που στεγάζει τον φημισμένο ήλιο της Πράγας με 6222 διαμάντια, την οδό των Αλχημιστών, το γνωστό Εβραϊκό νεκροταφείο και τη γραφική γέφυρα του Καρόλου που κτίστηκε τον 14ο αι. Χρόνος ελεύθερος, διαν/ση

 

Πράγα – Κάρλοβυ Βάρυ
Θα επισκεφθούμε την πασίγνωστη λουτρόπολη του βασιλιά Καρόλου του 4ου, το θέρετρο της Ευρωπαϊκής αριστοκρατίας του 18ου και 19ου αι, το Κάρλοβυ Βάρυ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στις 300 και πλέον πηγές που υπάρχουν και να γευθούμε το ιαματικό τους νερό. Επιστροφή στην Πράγα. Χρόνος ελεύθερος, διαν/ση

 

Πράγα – Βουδαπέστη – Θεσ/νίκη /Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

*  Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομιών / βίζες.

Για τον προορισμό

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 7 ΗΜ. ΟΔΙΚΩΣ

1η μέρα: Αθήνα / Θεσσαλονίκη – Βουδαπέστη

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 05.00 για τα σύνορα. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή φθάνουμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το μαργαριτάρι του Δούναβη, την Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

2η μέρα: Βουδαπέστη

Στην ξενάγηση της πόλης θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στη λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια. Συνεχίζοντας θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Στο λόφο του Γκέλερτ, από όπου θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Θα τελειώσουμε την ξενάγησή μας με την επίσκεψη στο γραφικό νησί της Μαργαρίτας. Χρόνος ελεύθερος, προαιρετική διασκέδαση, διαν/ση.

3η μέρα: Βουδαπέστη – Βιέννη

Στην πόλη της μουσικής, την Βιέννη, θα δούμε τη Ρίγκ Στράσσε με το θαυμάσιο πάρκο, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφεμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και την εκκλησία τουΤάματος. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το αριστούργημα του Σένμπρουν, με τα 1.400 δωμάτια και το ανάκτορο του Μπελβεντέρε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα επισκεφθούμε τον πύργο του Δούναβη. Διαν/ση.

4η μέρα: Σάλτσμπουργκ – Βιέννη

Μετά από μία θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στην πόλη του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ, όπου θα δούμε τα ανάκτορα του Μιραμπέλ, τον καθεδρικό ναό και το σπίτι του Μότσαρτ. Χρόνος ελεύθερος στην περίφημη Γκεντραιντεγκάσσε, τον πασίγνωστο πεζόδρομο με τα πολλά καταστήματα. Επιστροφή στην Βιέννη. Προαιρετική διασκέδαση, διαν/ση.

5η μέρα: Βιέννη – Βουδαπέστη

Χρόνος ελεύθερος για μία τελευταία βόλτα στους πεζόδρομους της Βιέννης. Αναχώρηση το μεσημέρι για Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

6η μέρα: Βουδαπέστη – Θεσσαλονίκη / Αθήνα

Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στην Θεσ/νίκη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  1. Αεροπορικό εισιτήριο.
  2. Διαμονή σε ξενοδοχεία Α και Β κατηγορίας(3* και 4*).
  3. Ημιδιατροφή.
  4. Περιηγήσεις του προγράμματος.
  5. Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο.
  6. Αρχηγό-συνοδό του γραφείου.
  7. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Οι φόροι αεροδρομίων, είσοδοι αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, προαιρετικές εκδηλώσεις και ότι δεν αναφέρεται σαν παροχή.