ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Ο γίγαντας του Νότου, ένας κολοσσός, μια χώρα με ατέλειωτα ενδιαφέροντα
και κάθε είδους συγκινήσεις!

13 ημέρες / 2.900€

(1Ν) HARARE

(2N) VICTORIA FALLS

(2N) KRUGER PARK

(1N) JOHANESBURG

(1N) PRETORIA)

(1N) PORT ELISABETH

(3N) CAPE TOWN

1η-2η

Κέιπ Τάουν
Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα της παλαιότερης και ωραιότερης πόλης της Νότιας Αφρικής. Η ιστορία, η θέση και η αρχοντιά της την κάνουν να ξεχωρίζει από τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Το Δημαρχείο, το ιστορικό “Κάστρο της Καλής Ελπίδας”, το κτίριο του Κοινοβουλίου και το κεντρικό πάρκο με τα αγάλματα και τις αρχαίες βελανιδιές του είναι μερικά από όσα θα δούμε. Καιρού επιτρέποντος θα πάρουμε το τελεφερίκ για την κορυφή του “Τραπεζόβουνου” από όπου με καλή ορατότητα μπορεί να δει κανείς ολόκληρη τη Χερσόνησο του Ακρωτηρίου.

 

Κέιπ Τάουν
Συμπυκνωμένη ομορφιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή ολοήμερη εκδρομή στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Η διαδρομή κατά μήκος της δυτικής ακτής είναι μια εναλλαγή από τοπία απαράμιλλης γραφικότητας με αποκορύφωμα το θαλασσοδαρμένο Ακρωτήριο. Η επιστροφή από την ανατολική πλευρά της χερσονήσου είναι λιγότερο άγρια αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα με τα καλοβαλμένα παραθαλάσσια ψαροχώρια και τις απέραντες αμμουδιές της. Στα βράχια του Μίλλερς Πόιντ είναι πιθανό να δούμε φώκιες και πιγκουίνους.

 

Κέιπ Τάουν – Ουντσχούρν
Αφήνοντας το Κέιπ Τάουν ξεκινάμε σήμερα με πούλμαν για μια τριήμερη εκδρομή κατά μήκος της φημισμένης “Διαδρομής των Κήπων”. Σε αυτή της στενή παραλιακή ζώνη των 230 χιλιομέτρων βρίσκονται μερικά από τα ωραιότερα τοπία της Νότιας Αφρικής. Περνάμε τους αμπελώνες του Ακρωτηρίου και την περιοχή των θερμοπηγών του Καλέντον και σταματάμε στο ιστορικό Σβέλλενταμ με τα παλιά αποικιακά σπίτια του. Διασχίζοντας ύστερα το γραφικό οροπέδιο του Μικρού Καρού φτάνουμε το απόγευμα στο Ουντσχούρν.

 

Ουντσχούρν – Νάισνα
Τα ενδιαφέροντα του Ουντσχούρν είναι σε άμεση συνάφεια με την ιδιότητά του σαν κέντρου της νοτιοαφρικανικής στρουθοκαμηλοτροφίας. Θα επισκεφθούμε εκτροφείο αυτών των υπερφυσικών …πουλερικών, θα παρακολουθήσουμε διασκεδαστική στρουθοκανηλοδρομία με αναβάτες ντόπιους πτηνοτρόφους και θα γευματίσουμε με -τι άλλο- αυγά και κρέας στρουθοκαμήλου! Στη συνέχεια θα κατηφορήσουμε για τις απέραντες παραλίες του Ινδικού και τη Νάισνα που θα μας φιλοξενήσει απόψε.

 

Νάισνα – Πορτ Ελίζαμπεθ
“Αυτή η όμορφη γη είναι δώρο του Θεού”, είναι το μότο της Νάισνα. Μια γη που εκτός από όμορφη είναι ξακουστή και για το μέλι, τα έπιπλα, το τυρί και τη μπύρα της. Το σημερινό πρόγραμμα αρχίζει με μιαν ευχάριστη βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα της Νάισνα και συνεχίζεται ανατολικά προς τον Κόλπο Πλέτενμπεργκ και το Εθνικό Πάρκο Τσιτσικάμα σε μια εναλλαγή από απέραντες αμμουδιές και πράσινα τοπία που δυσκολεύεσαι να πεις ποιο είναι πιο όμορφο. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Πορτ Ελίζαμπεθ, τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Νότιας Αφρικής.

 

Πορτ Ελίζαμπεθ – Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ
Πρωινή πτήση για το Γιοχάνεσμπουργκ κι άμεση αναχώρηση με πούλμαν για το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, μεγαλύτερο δρυμό της Νότιας Αφρικής κι έναν από τους πλουσιότερους της αφρικανικής ηπείρου σε άγρια ζώα, ιδίως αιλουροειδή, παχύδερμα και αντιλόπες. Η διαδρομή μέχρι το Γουϊτμπανκ είναι αδιάφορη αλλά στη συνέχεια το τοπίο γίνεται λοφώδες και μετά το Νελσπροϋιτ ορεινό. Το τελευταίο τμήμα της είναι μια εναλλαγή από ηλιοψημένες κοιλάδες και υψώματα των βουνών του ανατολικού Τράνσβααλ.

 

Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ
Πρωινό και απογευματινό σαφάρι στις αχανείς εκτάσεις του Κρούγκερ όπου η χαμηλή βλάστηση εναλλάσσεται με πυκνά παρόχθια δάση και -βορειότερα- με δέντρα “μοπάνε” και “μπαιμπάμπ”. Αληθινή Κιβωτός του Νώε, ο δρυμός έχει 137 διαφορετικά είδη θηλαστικών, 112 ποικιλίες ερπετών, 33 είδη αμφίβιων και 493 είδη πουλιών. Αντίθετα με την Ανατολική Αφρική, εδώ τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο σε χαραγμένους δρόμους κι οι επισκέπτες προσεγγίζουν τα ζώα από συγκεκριμένα παρατηρητήρια, Παρ’ όλη την οργάνωση του δρυμού και την καθημερινή κοσμοσυρροή, το Κρούγκερ παραμένει ένα Βασίλειο της Φύσης όπου “ο άνθρωπος έχει απλά ανοίξει λίγα παράθυρα για να βλέπει μέσα” όπως έγραψε εύστοχα κάποιος συγγραφέας.

Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ – Πρετόρια
Δυτικά του Κρούγκερ βρίσκεται το Φαράγγι του ποταμού Blyde η περιοχή του οποίου έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός. Το φαράγγι έχει σε κάποια σημεία του απίθανο βάθος και καθηλώνει τον επισκέπτη με τα κάθετα τοιχώματά του και τον ωραίο φυσικό του περίγυρο. Όπως και πολλά άλλα μέρη σε αυτό το ταξίδι, οι ανταγωνιστές μας δεν το έχουν ανακαλύψει… Θα το χαρείτε το πρωί από κατάλληλα παρατηρητήρια και στη συνέχεια θα φύγουμε για την Πρετόρια όπου θα περάσουμε την τελευταία νύχτα του ταξιδιού μας στη Νότια Αφρική.

10η

Πρετόρια – Γιοχάνεσμπουργκ
Ξενάγηση στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Πρετόριας, πρωτεύουσας της Νότιας Αφρικής από το 1860. Την άνοιξη (του Νοτίου Ημισφαιρίου) οι 70.000 ανθισμένες τζακαράντες της πόλης δίνουν στους δρόμους και στα πάρκα της ένα απίθανο μπλε χρώμα. Τις άλλες εποχές η πόλη είναι …απλά όμορφή με τις ήσυχες πλατείες, τα παλιά αποικιακά σπίτια, τα ιστορικά της μνημεία και τα πολλά της μουσεία. Τ’ απόγευμα θα μεταφερθούμε στο κοντινό Γιοχανεσμπουργκ για μια περιήγηση στα λιγοστά του αξιοθέατα και στη συνέχεια στο αεροδρόμιο απ’ όπου φεύγουμε πριν τα μεσάνυχτα για το ταξίδι της επιστροφής

 

11η

Επιστροφή
Άφιξη λίγο μετά το μεσημέρι στην Αθήνα.

 

Κατεβάστε το έντυπο της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις ΠΡΙΒΕ, ξενοδοχεία 4* και 5* με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προσαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ

Στο ΚΕΙΠ-ΤΑΟΥΝ μπορείτε να δείτε το περίφημο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, όπου συναντιώνται οι δύο ωκεανοί , στο εντυπωσιακό ΤΕΙΜΠΛ ΜΑΟΥΝΤΕΝ, τους απέραντους αμπελώνες. Στο Βορρά θα θαυμάσετε το ΚΡΟΥΓΚΕΡ ΠΑΡΚ, χωρίς αμφιβολία το πλουσιότερο σε ζώα πάρκο της Αφρικής.

Πιο πάνω, τα τρομερά όρη ΝΤΡΑΚΕΝΣΜΠΕΡΓΚ, το βουνό του Δράκου με τα εκπληκτικά τοπία και τα φαράγγια του ποταμού ΜΠΛΙΝΤ συνθέτουν μια μαγευτική εικόνα. Ακόμα, πόλεις όπως το κοσμοπολίτικο ΝΤΕΡΜΠΑΝ, η αρχοντική ΠΡΑΙΤΟΡΙΑ και το μποέμικο ΣΑΝ ΣΙΤΙ, το ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ της αφρικανικής ηπείρου, όπως το λένε, θα σας συνεπάρουν.

Αφήστε τις αισθήσεις σας να απολαύσουν αυτή τη μαγευτική χώρα που θα σας μείνει αξέχαστη.

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ:

Η Νότια Αφρική είναι ο κόσμος σε μικρογραφία. Ένα μείγμα φυλών, πολιτισμών και παραδόσεων συνυπάρχουν στον πιο ευνοημένο τόπο της αχανούς ηπείρου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η περίοδος που θα σας προτείνουμε για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού είναι μεταξύ Σεπτεμβρίου με Οκτωβρίου και Μαρτίου με Απριλίου. Παρόλα αυτά όλες οι εποχές είναι κατάλληλες.
  • Η χώρα είναι μεγάλη και γι’ αυτό δεν θα ξοδέψουμε χρόνο γνωρίζοντας αδιάφορα ή επικίνδυνα μέρη. Η επιλογή των αξιοθέατων που θα επισκεφτούμε έχει γίνει με πολύ προσοχή για να ευχαριστηθεί και ο πλέον απαιτητικός πελάτης μας.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Το ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ είναι μια αναπτυσσόμενη εμπορικά μεγαλούπολη που μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός ταξιδιώτη για πάρα πολλές εκδρομές και εξορμήσεις στην υπόλοιπη χώρα

Αξίζει να δείτε

  • Το ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΡΗΦ
  • Να κάνετε μια επίσκεψη στην ΠΡΑΙΤΟΡΙΑ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο.
  • Μισή ημέρα ξενάγηση της πόλης.
  • Ποικιλία από σαφάρι που ξεκινούν από το ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗ Ν. ΑΦΡΙΚΗ

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε το σαφάρι μόνοι, ή με άλλα άτομα, ξεκινώντας από το ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ οδικώς η αεροπορικώς, σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις.

Φημισμένο το ΚRUGER PARK ,ένα βασίλειο της φύσης με εξαιρετική αρτιότητα στην παροχή υπηρεσιών safari .

ΑΞΙΖΕΙ επίσης επίσκεψη στο SUN CITY , ένα κατασκευαστικό μεγαλούργημα 5 αστέρων με όλες τις ανέσεις μεσα στον πυρήνα της αφρικανικής σαβάνας, σε απόσταση 200χλ. από το Γιοχάνεσμπουργκ.(λιγότερο από 2,5 ώρες οδικώς).