ΒΙΡΜΑΝΙΑ – ΚΑΜΠΟΤΖΗ

Η άκαμπτη εχθρότητα των πολυάριθμων εθνοτήτων προς την κεντρική εξουσία!

13 ημέρες / 2.150€

(1Ν) YANGON

(2Ν) BAGAN

(2Ν) LAKE INLE

(3Ν) ANGKOR

(2N) BANGKOK

Αναχώρηση από Αθήνα/Θεσσαλονίκη  , άφιξη την επόμενη το πρωί στη Μπανγκόκ και αμέσως ανταπόκριση για Γιανγκόν (πρωτεύουσα της Βιρμανίας).Υπάρχει η  δυνατότητα παραμονής (stopover ) 2-3 ημέρες  στην εντυπωσιακότατη πρωτεύουσα της Ταυλάνδης. Ξενάγηση στην ασύγκριτη παγόδα ΣΒΕΝΤΑΓΚΟΝ που καλύπτεται με 6 τόνους χρυσάφι ύψους 99μ. και κατά πολλούς “η ξαφνική ελπίδα στη σκοτεινή νύχτα της ψυχής”. Απογευματινή πτήση για Μπαγκάν την αρχαία πρωτεύουσα. Ένα αληθινό υπαίθριο μουσείο με 5.000 παγόδες και ναούς και 13.000 κτίσματα από τους οποίους σώζονται σήμερα οι 1000 ναοί και 2.200 κτίσματα έκτασης 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σιωπηλοί μάρτυρες της «ΧΡΥΣΗΣ ΕΠΟΧΗΣ» ΤΟΥ ΜΠΑΓΚΑΝ (1057-1287μ.Χ). Έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO ολόκληρη η περιοχή ως ιδιαιτέρας αξίας αρχαιολογικός τόπος.

Η ξενάγηση συνεχίζεται και το απόγευμα απολαμβάνουμε ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα από την παγόδα Μπουπάγια.

Πτήση για το Χέχο και μεταφορά μέσα από μία ειδυλλιακή διαδρομή στην Πιντάγια, μικρή παρόχθια κωμόπολη.Διαδρομή γραφικότατη που συναγωνίζεται τις ασβεστολιθικές σπηλιές της Πιντάγια με τους σταλακτίτες και τα αμέτρητα  βουδιστικά αγάλματα. Κατεύθυνση προς  την Β. άκρη της λίμνης Ινλε. Επίσκεψη στα χωριά των φυλών Παλαούνγκ  και Παό μέσα από συστάδες μπαμπού με πεύκα εναλλασσόμενα.

Ολοήμερη επίσκεψη της απερίγραπτα όμορφης λίμνης Ινλε που πλαισιώνεται από ψηλούς λόφους και πασσαλόχτιστα χωριά των ιθαγενών Ιντα. Οι περίεργες κωνικές βάρκες και ο τρόπος που κωπηλατούν δένοντας το κουπί στο πόδι τους αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία. Επίσκεψη στη γραφική αγορά της Υβάμα .

Μεταφορά και πτήση από το ΧΕΧΟ για την ΓΙΑΝΓΚΟΝ. Ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Βιρμανία. Πτήση επιστροφής μέσω της ΜΠΑΝΓΚΟΚ.

Επίσκεψη στην  ANGKOR THOM (Η μεγάλη πόλη) χτίστηκε από το 1180-1220. Υπάρχουν πολλά μνημεία σε αυτό, πως:Το South Gate of Angkor Thom, Bayon, Baphoun, Phimeanakas, Preah Palilay, Elephant and Leper King Terrace και μετά συνεχίζει η επίσκεψη  στον ναό Ta Prohm (ναός Tomb Raider με πολλές γιγαντιαίες ρίζες των δέντρων στη δομή του ναού). Γεύμα στο τοπικό εστιατόριο.

ΜΜ: Περάστε ολόκληρο το απόγευμα για να εξερευνήσετε τον κόσμο Έβδομο θαύμα του Άνγκορ Βατ (Η ιερή πόλη που είναι ο μεγαλύτερος ναός ινδουιστών στην Καμπότζη, χτίστηκε από τον βασιλιά Suryavarman II στις αρχές του 12ου αιώνα αφιερωμένο στο Βισνού)

(Special Angkor Tour) ΠΜ: Επίσκεψη σ έναν αρχαίο ινδό ναό στην ύπαιθρο, το BANTEAY SREY, χτίστηκε από το 968-1001 μ.Χ.,και  είναι αφιερωμένο στον Θεό Shiva. Στην Καμπότζη, είναι ένας μοναδικός ναός απο ροζ ψαμμίτη που έχει τα πιο όμορφα βαθιά γλυπτά. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο Μουσείο ναρκών ξηράς και στο Ναό East Mebon.

ΜΜ: Επισκεφθείτε τον Πρεχ Χαν (ένα εκτεταμένο βουδιστικό συγκρότημα 56 στρεμμάτων, όπου ο Βασιλιάς Τζαιαβάρμαν VII νίκησε τελικά τους πολεμιστές του Τσαμ).

* Ηλιοβασίλεμα στο Phnom Bakheng (στην κορυφή του βουνού) με το τοπίο Angkor Wat.Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

(Ειδική Περιπέτεια) Ο ναός Beng Mealea χτίστηκε τον 12ο αιώνα, η διάταξη και το στιλ του Beng Mealea μοιάζουν πολύ με αυτό του Άνγκορ Βατ. Βρίσκεται 60 χλμ ανατολικά της κύριας ομάδας ναών στο Angkor της Καμπότζης, στο αρχαίο βασιλικό Angkorian αυτοκινητόδρομο προς Preah Khan Kompong Svay. Η τρέχουσα κατάστασή του, ωστόσο, κυριαρχείται από τη ζούγκλα. Τα δέντρα έχουν ξεφύγει από τους πύργους και τα αμπέλια εμπλέκονται με τους ναούς. Τα υπέρθυρα και άλλα δομικά στοιχεία είναι πεσμένα και απαιτούν από τους επισκέπτες να ανέβουν πάνω και κάτω καθώς πλησιάζουν τους εντελώς καταρρακτωμένους κεντρικούς πύργους.

Κατεβάστε το έντυπο της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομιών / βίζες.

Για τον προορισμό

ΜΥΑΝΜΑΡ – ΒΙΡΜΑΝΙΑ

Μία από τις πιο συναρπαστικές χώρες της Ασίας που έχει ανοίξει τις πύλες της στο Δ. κόσμο πρόσφατα. “Aναχρονιστική εικόνα” μίας μυθικής και παραμυθένιας ανατολής, πλούσια στολισμένη με χρυσάφι. Η καταπληκτική παγόδα ΣΒΕΝΤΑΓΚΟΝ ένας χρυσοποίκιλτος γίγαντας χωμένος μέσα στην απαλή τροπική βλάστηση που δεσπόζει στην πρωτεύουσα ΓΙΑΝΚΟΝ. Εκστατικοί Βόνζοι, (100.000 σε ολόκληρη τη χώρα) τυλιγμένοι στους πορτοκαλί μανδύες τους ατενίζουν τη γη που βρίσκεται στο σταυροδρόμι των Ρωσικών, Κινεζικών Αμερικανικών βλέψεων που έχει παραμείνει μία μυθική ΣΑΝΓΚΡΙ-ΛΑ μαγικά μετέωρη πάνω από ένα κόσμο που κινείται με ταχύτητα και συχνά δίνει την εικόνα μιας σιωπηλής ταπεινότητας.
Η σιωπηλή μεγαλοπρέπεια των ναών του BAGAN και η γραφικότητα της λίμνης ΙΝΛΕ. Τα χαρακτηριστικά της γλυκύτητας και σκληρότητας τυπικά της Βιρμανικής φυλής ξαναβρίσκονται στην παράδοση των γυναικών με το μακρύ λαιμό, των γυναικών ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΕΩΝ, που κατοικούν στην περιοχή ΠΑΛΑΟΥΝΓΚ ανάμεσα στην Κίνα και στα Βιρμανικά υψίπεδα. Από αιώνες οι γυναίκες αυτές φορούν στο λαιμό βαριά μπρούτζινα δακτυλίδια που παραμορφώνουν και επιμηκύνουν τον λαιμό, έθιμο που ανάγεται στους πανάρχαιους χρόνους.

ΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΠΙΟΥ

Τα βουνά, που βρίσκονται σχεδόν παντού στη βόρειο Βιρμανία σκεπασμένα από την άγρια ζούγκλα και ουσιαστικά απροσπέλαστα από την έλλειψη οδών επικοινωνίας, προστάτευαν πάντα μια σειρά από φυλές, που, ενώ κατάγονται όλες από την ίδια οικογένεια, διατήρησαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους ώστε να αποτελούν σήμερα ένα εξαιρετικά ποικίλο εθνολογικό μωσαϊκό.
Η περιοχή των Σάν, που βρίσκεται ανάμεσα στην Κίνα, στο Λάος και στην Ταϊλάνδη, δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι της Βιρμανίας. Η φυλή αυτή έχει σαν χαρακτηριστικά γνωρίσματα τη μοιρολατρία και την ήρεμη αφοσίωση στις καθημερινές γεωργικές δραστηριότητες, που δεν έχουν αλλάξει καθόλου από τους περασμένους αιώνες.
Το όπιο πραγματικά κατέχει στη γεωργία μια θέση ιδιαίτερη. Εκεί που το ρύζι δεν μπορεί να καλλιεργηθεί περισσότερο από δύο χρόνια, η παπαρούνα μπορεί να είναι αποδοτική για δεκαπέντε ή είκοσι χρόνια. Ιδιαίτερα στην Ανατολική Βιρμανία, προς τα Κινέζικα σύνορα, η παπαρούνα μεγαλώνει άφθονη με τον ήλιο, με τη σκιά και με την υγρασία και μεγάλο μέρος του πληθυσμού ασχολείται με την καλλιέργειά της.
Οι χωρικοί χαράζουν τα κλειστά λουλούδια της παπαρούνας με ένα μικροσκοπικό μυτερό σίδερο. Κατεβαίνει τότε αργά ένα πυκνό υγρό που το μαζεύουν σε μεταλλικά κουτάκια. Στο βάζο το υγρό μαυρίζει και ξηραίνεται. Έχει την όψη παλιάς πίσσας. Το όπιο φτάνει στα χωριά από τους αγρούς και γίνεται ο πλούτος του τόπου.

ΤΟ ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΑΝΤΑΟΥΝΓΚ
(Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ)

Από τις γυναίκες των φυλών που ζουν στους λόφους ιδιαίτερη περιέργεια προκαλούν οι γυναίκες Πανταούνγκ, που φορούν γύρω στο λαιμό και στις αρθρώσεις τους δαχτυλίδια φτιαγμένα από μπρούντζινες σπείρες που έχουν συνολικό βάρος γύρω στα είκοσι πέντε κιλά. Από την παιδική τους ηλικία ο λαιμός των κοριτσιών κρατιέται συνεχώς τεντωμένος και αυτές κατορθώνουν να αντέχουν μέχρι και πέντε κρίκους, μέχρι την ενηλικίωσή τους, οπότε φτάνουν τον οριακό αριθμό των είκοσι ένα ή είκοσι πέντε κρίκων. Αν και φορτωμένες με όλο αυτό το βάρος, οι γυναίκες σκάβουν στα χωράφια, μεταφέρουν νερό για το σπίτι και διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια.H μόδα του περιλαίμιου δε φαίνεται να βλάπτει την υγεία των γυναικών αυτών και πολλές από αυτές φτάνουν σε μεγάλη ηλικία αφού έχουν γεννήσει οχτώ και δέκα παιδιά.
Οι Πανταούνγκ, που ασχολούνται ουσιαστικά με τη γεωργία, είναι κυρίως επιδέξιοι καλλιεργητές βάμβακος. Οι χοροί των Πανταούνγκ συνοδεύονται από ήχους κυμβάλων και γκόνγκ και οι κινήσεις, καθορισμένες όπως είναι από την κάποια δυσκινησία που επιβάλλουν στις γυναίκες τα περιδέραια, είναι περιορισμένες σε μικρά πλάγια βήματα και σε ένα ελαφρό κυματισμό.

ΟΙ ΜΠΡΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΔΟΝΤΙΑ

Στα βόρεια του εδάφους που κατοικούν οι Πανταούνγκ ζουν οι Μπρέ. Φορούν κοντά πανταλόνια με άσπρες και κόκκινες ρίγες, ενώ ένα είδος σεντονιού από ακατέργαστο βαμβάκι χρησιμεύει για πανωφόρι.
Οι γυναίκες φορούν μπρούντζινα σπειροειδή ελατήρια τυλιγμένα από τον αστράγαλο μέχρι το γόνατο και πάνω από αυτό μέχρι τη μέση τού μηρού. Γύρω από το λαιμό μεγάλοι κρίκοι από το ίδιο το μέταλλο και τεράστιοι κύλινδροι περασμένοι στους λοβούς των αυτιών συμπληρώνουν την αμφίεση. Άντρες και γυναίκες βάφουν τα δόντια τους μαύρα χρησιμοποιώντας γι‘ αυτό το σκοπό ειδικά φύλλα ανακατεμένα με χυμό κίτρου. Το βάψιμο είναι για τους Μπρέ, μια ολόκληρη τελετή. Όλα τα παιδιά του χωριού που έχουν φτάσει το δέκατο χρόνο της ηλικίας τους οδηγούνται με τη δύση του ήλιου σε ένα απομονωμένο μικρό δάσος και στη διάρκεια μιας ολόκληρης νύχτας πρέπει να μασήσουν τα ειδικά φύλλα κρατώντας τα μάτια τους κλειστά. Πιστεύεται πως αν στη διάρκεια της νυχτερινής τελετής τα παιδιά ανοίξουν τα μάτια τους, τα δόντια τους παίρνουν το χρώμα του πρώτου πράγματος που θα συναντήσει το βλέμμα τους!!! Γι‘ αυτό το λόγο η τελετή γίνεται στη ζούγκλα κι όχι στο χωριό.!!!!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΡΕΝ

Σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Βιρμανίας, τοποθετούνται οι Καρέν, μετά τους καθαυτό Βιρμανούς και τους Σαν. Οι Καρέν που διακρίνονται σε «λευκούς» και «κόκκινους», ζουν στην περιοχή ανάμεσα στους ποταμούς Σιτάνγκ και Σάλουεν. Oι κόκκινοι Καρέν φορούν κοντά παντελόνια μέχρι το γόνατο, που τα συγκρατούν γύρω από τη μέση τους με μια δερμάτινη ζώνη. Οι γυναίκες φορούν κοντή κόκκινη φούστα και γύρω από το λαιμό τυλίγουν περιδέραια από χρωματιστά μαργαριτάρια. Παλιά, οι κόκκινοι Καρέν δεν έβγαιναν ποτέ χωρίς σπαθί. Σήμερα, τα όπλα δε χρησιμοποιούνται παρά μόνο όταν υπάρχει νεκρός στο χωριό και πυροβολούν για να διώξουν το πνεύμα του πεθαμένου επειδή θεωρείται κακόβουλη η παρουσία του. Οι κόκκινοι Καρέν είναι μεγάλοι πότες.

ΚΑΜΠΟΤΖΗ

Οι καταπληκτικοί σε πολυτέλεια και μεγαλοπρέπεια ναοί της Ανγκόρ είναι πόλος έλξης και ή επίσκεψη τους είναι από τις πιο θαυμάσιες εμπειρίες γι’ αυτούς που ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη.

Επιλέχθηκε από τα 7 θαύματα του νέου κόσμου, διατηρητέα και προστατευμένα συγκροτήματα από την UNESCO. Μέσα σε μία πυκνή τροπική βλάστηση ο ταξιδιώτης ανακαλύπτει τεράστια μνημεία με πλούσια καλλιτεχνικά ανάγλυφα όπως το ΑΝΓΚΟΡ ΒΑΤ, που αναπτύχθηκε περί τον 12ο αιώνα από την δυναστεία των Χμερ και το ΑΝΓΚΟΡ ΤΟΜ. Υπάρχει ακόμη το ΤΑ ΠΡΟΜ μισοσκεπασμένο από την πλούσια βλάστηση και αγκαλιασμένο από τεράστιες ρίζες δέντρων.
Τα αρκετά χιλιόμετρα απόστασης που χωρίζουν τα μνημεία μεταξύ τους προϋποθέτουν τουλάχιστον 2 ημέρες παραμονής στην πόλη που διαθέτει ποικιλία ξενοδοχείων μερικά εκ των οποίων είναι από τα πολυτελέστερα των αλυσίδων τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 ημερών ξεναγήσεις και το βράδυ δείπνο με τοπικούς κλασσικούς χορούς που ξαναζωντανεύουν τις παραστάσεις στα ανάγλυφα του Άνγκορ Βατ.

ΧΜΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΧΜΕΡ

Οι ΧΜΕΡ, λαός που επικράτησε σε όλη τη Νότιο-Ανατολική Ασία από τον ένατο έως τον δέκατο τρίτο αιώνα, επηρέασε με το δικό του πολιτισμό όλους τους άλλους λαούς της περιοχής.

Στο κέντρο αυτής της αυτοκρατορίας η ΑΝΓΚΟΡ ξανακτίστηκε το 1177 για τρίτη φορά μεγαλειώδης και λαμπρή, στολισμένη με κολοσσιαία μνημεία και πολυάριθμα αγάλματα, λαμπρό απάνθισμα της δύναμης και του μεγαλείου των ΧΜΕΡ.

Μακροχρόνιοι πόλεμοι με το ΣΙΑΜ και η Γαλλική κυριαρχία αργότερα συνετέλεσαν στην παρακμή της Καμπότζης που κορυφώθηκε με ένα εμφύλιο σπαραγμό όπου το ένα τρίτο του πληθυσμού αποδεκατίστηκε.
Μετά το 1976 όταν ο Σινανούχ παραιτήθηκε, οι αντάρτες υπό την ηγεσία του Σαμπάν γνωστοί ως οι ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΧΜΕΡ, ανέτρεψαν τον Αμερικανόφιλο Λόν Νόλ και εγκαθίδρυσαν ένα αυστηρό καθεστώς βασισμένο στον Κολεκτιβισμό και στη γεωργική οργάνωση με βάση τις Κοοπερατίβες.
Τον ενθουσιασμό που υποδέχτηκε το κομμουνιστικό καθεστώς διαδέχτηκε ο θρήνος, η οδύνη, το αιματοκύλισμα. Απ’ άκρον σε άκρον άνθρωποι σύρθηκαν σε παγίδες και πάνω από 2.500.000 θανατώθηκαν.

ΑΝΓΚΟΡ ΒΑΤ

Η ΑΝΓΚΟΡ έχει παραμείνει στη μνήμη για τα γιγαντιαία πέτρινα μνημεία και τέμπλα της, την Ανατολική αρχιτεκτονική και την καλαίσθητη, λεπτεπίλεπτη-αποτύπωση των 2.000 asparas ή (ουράνιες χορεύτριες) πάνω στην πέτρα.
Το ΑΝΓΚΟΡ ΒΑΤ είναι το πιο εντυπωσιακό και το πιο τέλεια κατασκευασμένο συγκρότημα, μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμια ιστορικές τοποθεσίες. Επιφάνεια 200 στρέμματα και πάνω από 70 μνημεία μεγάλα και πολυάριθμα μικρά.
Κατά εκπληκτικό τρόπο τα ερείπια της αρχαίας ΑΝΓΚΟΡ δεν πειράχθηκαν, στο μέγεθος που θα περίμενε κανείς στα πλαίσια όλων των βιαιοτήτων. Η αμέλεια των ανθρώπων ήταν περισσότερο εγκληματική. Η καταστροφή από τη φύση, οι ρίζες των δέντρων, που κυριολεκτικά ξεριζώνουν τα κτίσματα και το νερό διατάραξαν την κατασκευαστική σταθερότητα. Ώστε σήμερα να αποτελεί ένα σκηνικό σε ένα περίεργο παιχνίδισμα με το χρόνο.
Η νεκρούπολη ΑΝΓΚΟΡ σήμερα έχει κηρυχθεί από την UNESCO ως χώρος με ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά.