ΒΙΕΤΝΑΜ – ΛΑΟΣ

Η πορεία κατά το Νότο των λαών του Β. Βιετνάμ σε αναζήτηση ζωτικού χώρου.

13 ημέρες / 1.850€

(2Ν) HANOI

(1N) HUE

(2N) HOI AN

(1N) DALAT

(2N) SAIGON

(2N) LUANG PRAPANG

1η-2η

ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΗΑΝΟΙ
Αναχώρηση από Αθήνα /Θεσσαλονίκη για ΑΝΟΙ, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ. Το Ανόι είναι μια πόλη με πολλές αντιφάσεις, με αποικιακά κτίρια,  όπου  εδώ ο τουρισμός αναπτύσσεται αργά. Στην ξενάγηση θα δούμε την Παγόδα της Στήλης, την Παλιά Πόλη το μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ, τη Λίμνη Χοάν Κίεμ, την μικροσκοπική παγόδα της χελώνας, κ.α. Το βράδυ  θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση  νεροκουκλοθέατρου που μόνο στο Βιετνάμ υπάρχει.

ΧΑΛΟΝΓΚ BAY
Πρωινή κρουαζιέρα στον πολυδιαφημισμένο κόλπο που αποτελεί την τουριστική ελπίδα του Βιετνάμ . Θα περιπλεύσουμε τα γραφικά νησιά, θα διασταυρωθούμε με παραδοσιακά « σαμπάν» , θα μπούμε σε πανέμορφες θαλασσινές σπηλιές και θα θαυμάσουμε τους σταλακτίτες στη σπηλιά των θαυμάτων Επιστροφή στο Ανόι.

ΧΟΥΕ

Μετά το πρωινό πτήση για  την αρχαία, ιστορική πόλη, τη ΧΟΥΕ. Εκεί έχει Ακρόπολη με τα παλάτια των Νγκουγιέν (δυναστεία που δέσποσε στην πολιτική σκηνή του Βιετνάμ από το 1802 έως το 1945 )που αναστηλώθηκε από την UNESCO και βρίσκονται επτά αρχαίοι τάφοι. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την Παγόδα του Μεγάλου Βούδα, τους τάφους.

ΧΟΥΕ – ΝΤΑΝΑΝΓΚ

Το πρωί θα κάνουμε μια μικρή κρουαζιέρα με βάρκα στον ποταμό Χουάνγκ Γκιάνγκ για να δούμε μια άλλη ενδιαφέρουσα όψη της ΧΟΥΕ. Έπειτα αναχωρούμε για τη ΝΤΑΝΑΝΓΚ  108 χιλιόμετρα νοτιότερα. Η ιδιαίτερα γραφική διαδρομή περνά την διάβαση Χα Βάν , βοριότερο άκρο του παλαιού βασιλείου Τσάμπα που έφτανε παλαιότερα μέχρι το άκρο του ποταμού Μεκόνγκ.Εκεί υπάρχουν τα τούνελ Cu Chi, δίπλα στον ποταμό Mekong, τα οποία δείχνουν στους επισκέπτες ένα μοντέλο της ζώνης του πολέμου.

ΝΤΑΝΑΝΓΚ-ΗΟΙ  ΑΝ

Το πρωί θα επισκεφτούμε τα Μαρμαρένια Βουνά, όπου εκεί μπορεί να δει κανείς παγόδες και σπηλιές, τις οποίες χρησιμοποιούσαν σαν νοσοκομεία στον πόλεμο του Βιετνάμ. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για το ΧΟΙ ΑΝ, λιμάνι των Τσαμ από το 2ο έως τον 15ο αιώνα και ένα από τα ελάχιστα μέρη του Βιετνάμ με Βιετναμέζικη αρχιτεκτονική .Το βράδυ θα πάρουμε νυχτερινό τρένο για τη ΝΙΑ ΤΡΑΝΓΚ.

ΝΑΙ ΤΡΑΝΓΚ – ΝΤΑΛΑΤ

Άφιξη το πρωί στη ΝΙΑ ΤΡΑΝΓΚ  όπου θα επισκεφτούμε τους Πύργους των Τσαμ, σε λόφο με εκπληκτική θέα ,οι οποίοι ήταν αφιερωμένοι στο Σίβα, το φαλλικό  σύμβολο του οποίου είναι κυρίαρχο λατρευτικό στοιχείο. Μετά θα αναχωρήσουμε για το θέρετρο ΝΤΑΛΑΤ.

ΝΤΑΛΑΤ – ΣΑΪΓΚΟΝ

Το ΝΤΑΛΑΤ είναι ένα πολύ όμορφο μέρος, συνήθως το επισκέπτονται νεόνυμφοι. Είναι κυρίως για ξεκούραση αφού δεν διαθέτει πολλά αξιοθέατα, εκτός από τη Βίλλα του Μπάο Ντάι, τελευταίου αυτοκράτορα  του Βιετνάμ, 1945. Αργότερα θα επισκεφτούμε τη ΣΑΪΓΚΟΝ, που μετονομάστηκε σε Πόλη ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ  το 1975.

ΣΑΪΓΚΟΝ

Η σημερινή μέρα είναι ειδικά αφιερωμένη στην ξενάγηση αυτής της αρχαίας πόλης. Είναι αξιοσημείωτο να παρατηρήσει κανείς ότι τα σημάδια του πολέμου είναι φανερά. (Πορνεία, ορφανά, ζητιάνοι …)Ένα από τα αξιοθέατά της είναι η Παγόδα Τιεν Χάου στην κινεζούπολη.

10η

ΣΑΪΓΚΟΝ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Λίγο πριν αφήσουμε τη ΣΑΪΓΚΟΝ, θα κάνουμε μια μικρή εκδρομή στο ΚΟΥ ΤΣΙ με το περίπλοκο  σύστημα υπογείων  σηράγγων  των Βιετκόνγκ που  οδηγούν σε χώρους  χειρουργείων, κοιτώνων, αποθηκών πυρομαχικών τροφίμων,  συνεδριάσεων …μια ολόκληρη υπόγεια πόλη -μηχανή  αναχαίτισης που επέτρεπε στους αντάρτες να αιφνιδιάζουν και να χάνονται. Απογευματινή  πτήση επιστροφής για Αθήνα/Θεσσαλονίκη .

Κατεβάστε το έντυπο της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομιών / βίζες.

Για τον προορισμό

ΒΙΕΤΝΑΜ

«ΝΑΜ ΤΙΕΝ» – Το βασικό χαρακτηριστικό της ιστορίας του Βιετνάμ που σημαίνει «Η πορεία κατά τον Νότο». Αντιπροσωπεύει την τάση της μετακίνησης των αρχαιότερων και πιο πολιτισμένων – φτωχότερων όμως – λαών του Βορείου Βιετνάμ προς τον Νότο με στόχο να κατακτήσουν νέα καλλιεργημένα εδάφη, να κερδίσουν καινούργιο «ζωτικό» χώρο.

Στις 30 Απριλίου 1975 άλλη μια κάθοδος στο Νότο τελεσφόρησε. Οι Βιετναμέζοι με την υποστήριξη των Ε.Σ.Σ.Δ. και ΚΙΝΑΣ εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο της ΣΑΙΓΚΟΝ που υποστήριζε η Η.Π.Α. τερματίζοντας έναν τριαντάχρονο πόλεμο. Πάνω από 2.000.000 νεκροί, ολόκληρο το Βιετνάμ κόσκινο από εκατομμύρια οβίδες, βόμβες. Κάθε Βιετκόνγκ που σκοτώθηκε στοίχισε στους Αμερικανούς 1.000.000 δολάρια. Είκοσι χρόνια έμεινε η χώρα πίσω.

Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η χιλιόχρονη Κινέζικη κατοχή που αποτινάχθηκε γύρω στο 1000 μ.Χ. Ίσως και η βαθιά τους πίστη σε μια εθνική ταυτότητα να είναι αποτέλεσμα της χιλιόχρονης αυτής υποταγής. Η επιθυμία της απαλλαγής από τη Γαλλική αποικιοκρατία (από το 1945 – 1954) αφύπνισε ένα καθαρά εθνικιστικό πνεύμα του οποίου η ψυχή υπήρξε ο ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ.

Γραφή, θρησκεία, λογοτεχνία, τέχνες, όλο το ηθικοφιλοσοφικό σύστημα που διέπει τη ζωή του ατόμου, της οικογένειας, της κοινότητας είναι αφομοίωση από Κινεζικά πρότυπα, ακόμη και στην κουζίνα.

Ένα χρόνο μετά την κατάληψη της ΣΑΪΓΚΟΝ, τα δύο Βιετνάμ (Βόρειο και Νότιο) ενώθηκαν με πρωτεύουσα το ΑΝΟΙ στο Δέλτα του Ερυθρού Ποταμού ενώ η ΣΑΪΓΚΟΝ στο Δέλτα του Ποταμού Μεκόνγκ. Γι΄ αυτό σωστά λένε ότι το Βιετνάμ είναι “παιδί δύο ποταμών”.

Στην πραγματικότητα πραγματική πρωτεύουσα του Βιετνάμ υπήρξε η αυτοκρατορική πόλη ΧΟΥΕ, η μόνη πρωτεύουσα ενός Βιετνάμ ενωμένου (1800 – 1875). Δύο διαφορετικοί κόσμοι, ένα μαρξιστικό-Λενινιστικό σύστημα, ένα είδος «λαϊκής Δικτατορίας» με καλλιέργεια του φανατισμού των μαζών και από την άλλη η μέση αστική τάξη του Νότου που παρά την συντριβή της εξακολουθεί τα δυτικά πρότυπα, τον δυτικό καταναλωτισμό και τον σεβασμό στη γαλλική κουλτούρα. Οι φτωχοί χωρικοί του Νότου που αποπροσανατολίστηκαν και απογυμνώθηκαν από τις παραδοσιακές συνήθειες, αλλοτριωμένοι προσπαθούν να βρουν τον ενιαίο δρόμο της ανάπτυξης.

ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ

Το πραγματικό του όνομα ήταν Νγκουγιέν Τάτ Θάνχ. Το Χο Τσι Μίνχ ήταν απλώς ένα ψευδώνυμο, το οποίο σήμαινε «φωτοδότης»”. Ο Χο στάθηκε ο αρχηγός, ο οδηγός και ο προφήτης συνάμα του Βιετνάμ, στο οποίο και αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του. Ο λαός του, που τον ακολούθησε πάντοτε και στις καλές και στις κακές ημέρες, του ανταπόδωσε την προσφορά αυτή με μια βαθιά και απλή αγάπη, η οποία καθρεφτίζεται στο χαϊδευτικό «θείος χό» -όπως συνήθως τον αποκαλούσε ο κόσμος.

Γεννήθηκε στο Νγκέ Άν το 1890,αλλα αναγκάστηκε σε νεαρή ηλικία όταν συλλάβανε για αντιαποικιακή δράση τους δικούς του-να μπαρκάρει ναυτικός σε Αγγλικά και Γαλλικά καράβια (1913-1916).Μετά από μία σύντομη παραμονή στις Ηνωμένες Πολιτείες, πήγε το 1917 στο Παρίσι, όπου δούλευε σαν εργάτης, ενώ παράλληλα είχε αρχίσει να αναπτύσσει και πολιτική δραστηριότητα στα πλαίσια του Σοσιαλιστικού Κόμματος (είναι τα χρόνια που είχε πάρει το ψευδώνυμο Νγκουγιέν Άι Κουόκ,»πατριδολάτρης»).

Την εποχή εκείνη έγραψε και διάφορα άρθρα για τις εφημερίδες Vie Ouvriere και Humanite.Στη συνέχεια, μετά τη διάσκεψη της Τούρ του 1920 που επικύρωσε στη Γαλλία το σχίσμα μεταξύ σοσιαλιστών και κομμουνιστών, ο Χο μεταπήδησε στο κομμουνιστικό κόμμα. Η σπουδαιότητά του ανάμεσα στους αρχηγούς που ήταν προορισμένοι να σταδιοδρομήσουν στους διάφορους κομμουνιστικούς σχηματισμούς, τους οποίους υποστήριζε η Σοβιετική Ένωση, του στοίχισε την απέλασή του από τη Γαλλία. Έτσι τον βρίσκουμε το 1923 στη Μόσχα, όπου τον επόμενο χρόνο μετέχει στις εργασίες της Καμιντέρν. Το 1926 τον στέλνουν στην Άπω Ανατολή και ιδρύει στην Καντόνα την ένωση της Επαναστατικής Νεολαίας του Βιετνάμ. Το 1929 καταδικάζεται ερήμην σε θάνατο από τους Γάλλους και το 1931 φυλακίζεται στο Χονγκ Κονγκ, για επαναστατική δράση από τους Άγγλους.

Χρόνια-σταθμός στη σταδιοδρομία του είναι το 1941,όταν ιδρύει ένα ενιαίο δημοκρατικό αγωνιστικό μέτωπο (Βιέτ-Μίνχ) για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία του Βιετνάμ. Το 1945,μετά την εκθρόνιση του αυτοκράτορα Μπάο Ντάι, ο Χο Τσι Μίνχ καταφέρνει να δημιουργήσει μια «ελεύθερη ζώνη» στο Βόρειο Βιετνάμ. Η ένοπλη λαϊκή επανάσταση οδηγεί (2 Σεπτεμβρίου 1945) στην ανακήρυξη της Ανεξάρτητης Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, της οποίας ο Χο γίνεται πρόεδρος και πρωθυπουργός. Μετά τις συμφωνίες της Γενεύης (1954),πού επικύρωσαν τον τερματισμό της Γαλλικής αποικιοκρατίας, «ευλόγησαν» όμως το χωρισμό της χώρας σε δύο τμήματα, ο Χο Τσι Μίνχ γίνεται ο κύριος εμψυχωτής του αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση της Σαϊγκόν, η οποία είχε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών. Στα πλαίσια της δραστηριότητάς του αυτής, παρέχει ευρεία βοήθεια στους Βιετκόνγκ, τους οποίους ανεφοδιάζει μέσω του Λάος από ένα πέρασμα, που παίρνει χάρη σ‘ αυτόν το όνομα «διάβαση Χο Τσι Μίνχ». Ικανότατος πολιτικός (πρόεδρος του κόμματος των εργατών, το οποίο το ίδρυσε ο ίδιος το 1951 και του οποίου υπήρξε αδιαμφισβήτητος ηγέτης μέχρι το θάνατό του) εφάρμοσε μια εύκαμπτη πολιτική στη διάρκεια της ιδεολογικής κρίσης μεταξύ Ε.Σ.Σ.Δ. και Κίνας και υπήρξε το ύψιστο παράδειγμα αντί-ιμπεριαλιστή για τους συμπατριώτες του. Πέθανε στο Ανόι στις 3 Σεπτεμβρίου 1969.

ΛΑΟΣ

Χώρα αδύνατη & εξαρτημένη, αντίθετα μορφωτικά ρεύματα και παραδόσεις!

Η πορεία προς τη Νιρβάνα

Κατά το Βουδισμό ο άνθρωπος που πεθαίνει πηγαίνει να συναντήσει τη νιρβάνα, τόπο, όπου ο καθένας μπορεί να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του.
Το σπίτι στο οποίο διανυκτερεύει ένας νεκρός, ονομάζεται γι αυτό ακριβώς το λόγο «ευτυχισμένο σπίτι». Αυτοί που πεθαίνουν από βίαιο θάνατο πρέπει να ενταφιάζονται κοντά στο σπίτι τους, σε αναμονή της μετεμψύχωσης, γιατί στη νιρβάνα μπορεί να μπει μόνο όποιος ξεψύχησε υπό ομαλές συνθήκες.
Γι‘ αυτούς οι οποίοι πέθαναν αφύσικα οι τελετές είναι πολύ σύντομες και όλα τελειώνουν μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες, αντίθετα από ότι συμβαίνει στην κηδεία ενός νεκρού υπό ομαλές συνθήκες. Η σορός του φρουρείται επτά ημέρες και επτά νύχτες, ενώ μια διαρκής πομπή από συγγενείς, φίλους και Βουδιστές μοναχούς απευθύνει στην οικογένεια του εκλιπόντα τα συγχαρητήρια γιατί ένα μέλος της οικογένειας ήταν τόσο τυχερό να φύγει για τη νιρβάνα.

Η κηδεία στο Λάος, είναι μια γιορτή και όχι μια θλιβερή τελετή.
Μετά η σωρός τοποθετείται σε ένα φέρετρο από μπαμπού και μεταφέρεται σε ένα μικρό σπιτάκι, που στο μεταξύ έχτισαν οι φίλοι του νεκρού, σε μια γωνιά του χωραφιού του και που μεταβάλλεται σε χώρο προσκυνήματος των συγγενών και των φίλων.

Την παραμονή της αποτέφρωσης, οργανώνεται μια γιορτή που φτάνει σε βαθμό παροξυσμού, γιατί εξάλλου συνηθίζεται και η μεγάλη κατανάλωση ποτού, καπνού και οπίου. Το μοναδικό σημάδι πένθους, είναι η παρουσία της χήρας και των παιδιών του νεκρού, που έχουν ξυρίσει το κεφάλι τους.

Ξενοδοχεία Βιετνάμ

HOI AN HOTELS

GOLDEN HOLIDAY& SPA

LA SIESTA HOI AN

LA SENTA BOUTIQUE

HOI AN HOTELS

AIRA BOUTIQUE & VILLA

OCEAN BREEZE VILLA

HOI AN GRACE RIVER VILLA

HOI AN HOTELS

ANIO BOUTIQUE

LITTLE BEACH BOUTIQUE

BOUTIQUE HOI AN

HOI AN HOTELS

ALLEGRO HOI AN

LITTLE BOUTIQUE HOTEL

ZEST VILLAS &SPA HOI AN

HOI AN HOTELS

KOI RESORT & SPA

OCEAN HOUSE AN BANG

RIVERSIDE HAMLET

HUE HOTELS

VEDANA LAGOON

PILGRIMAGE VILLAGE

ALBA WELLNESS RESORT BY FUSION

NINH BINH HOTELS

AN’S ECO GARDEN RESORT

NINH BINH HIDDEN CHARM

EMERALDA

NINH BINH HOTELS

ARAVINDA RESORT

Ξενοδοχεία Hanoi

THE ORIENTAL JADE HOTEL & SPA

OAKWOOD RESIDENCE

MOVENPICK

HOTEL DE L’OPERA – MGALLERY

PERIDOT GRAND HOTEL & SPA BY AIRA

MELIA HANOI

LOTTE HOTEL