ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΜΠΑΛΙ – ΜΠΙΤΑΝ

Μπαλί

9 ημέρες / 1100€-1200€

(3Ν) Παραθαλάσσια

(3Ν) Ubud  Oρυζώνες

Επέκταση Σινγκαπούρη

11 ημέρες / +200

+(2Ν) Singapore

Επέκταση Μπιντάν

13 ημέρες / +250

+(2Ν) Bintan

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

*  Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομιών / βίζες.

Για τον προορισμό

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Το όνομα της ΣΙΓKΑΠΟΥΡΗΣ, του νησιού που βρίσκεται στη νότια άκρη της ΜΑΛΑΪΚΗΣ χερσονήσου είναι συνδεδεμένο με την Αγγλική αποικιοκρατία στην ΑΣΙΑ (LION CITY στα Σανσκριτικά SINGHA-PURA).Κατοικημένη κυρίως από Κινέζους, ανεπτυγμένη οικονομικά και ευαισθητοποιημένη από την παράδοση των συνδικαλιστών αγώνων, η ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ το 1965 έγινε ανεξάρτητο κράτος αφού αποσπάστηκε από την υπόλοιπη Μαλαισία.

Εθνική γλώσσα η Μαλαϊκή, αλλά επίσημες 4: Μαλαϊκή, κινέζικη, ταμίλ και αγγλική. Μαλαίοι και Πακιστανοί είναι μουσουλμάνοι, ευρωπαίοι Χριστιανοί, οι κινέζοι βουδιστές ή κομφουκιανοί ¾. οι Ινδοί ινδουιστές.Συγκεντρώνει υποκαταστήματα των μεγαλύτερων διεθνών τραπεζών. Η οικονομία της βασίζεται στις ξένες επενδύσεις, έχει επιτύχει εκβιομηχάνιση, κατεργασία εισαγόμενων πρώτων υλών και μεγάλη τεχνολογική ανάπτυξη.

Το νησί κατοικείτο από Μαλαίους ψαράδες. Το 1820 ο Άγγλος στρατηγός Sir RAFFLS για λογαριασμό της εταιρείας Ανατολικών Ινδιών προώθησε την εμπορική ανάπτυξη.
Η μορφή της πόλης είναι σύνθετη. Στα κεντρικά σημεία φαίνεται ο αγγλικός χαρακτήρας ενώ το κινέζικο πρότυπο είναι αισθητό σε πολλά σημεία της πόλης.

Παντού υπάρχουν αγορές. Στις αγορές αυτές μπορεί να βρει κανείς από τα πιο πλούσια μέχρι τα πιο περίεργα είδη, όπως φίδια, βάτραχοι, μεγάλες σαύρες, χελώνες, νυχτερίδες, πολλά από αυτά είναι ζωντανά πριν ετοιμαστούν.

Έχει λιμάνι το οποίο έχει γνωρίσει μεγάλη άνθιση (2ο σε κίνηση στον κόσμο) ένα θαυμάσιο οδικό δίκτυο, υπόγειο MRT και συνδέεται σιδηροδρομικώς με BBK μέσω Μαλαισίας. Η πρωτοχρονιά των κινέζων (γύρω στο Φεβρουάριο) με τα πυροτεχνήματα, οι δρόμοι που κατακλύζονται και οι άνθρωποι που στολίζονται με τα πιο λαμπρά στολίδια. Οι Ινδοί έχουν την δική τους γιορτή «Tαι Πουσάμ» όπου οι λειτουργοί τους περπατούν μέσα από τις φωτιές.

Η SINGAPORE airlines θεωρείται η καλύτερη αεροπορική εταιρία στον κόσμο. Οι αεροσυνοδοί είναι έως 25 ετών (μετά συνταξιοδοτούνται), έχει οργανωμένα πακέτα stop-overs δηλαδή είτε κάποιος πηγαίνει κάπου αλλού με ενδιάμεσο σταθμό στην ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ υπάρχει ένα έτοιμο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο για δεκάδες δραστηριότητες (night safari) και μια συγκλονιστική attraction.

Σήμα κατατεθέν το συγκρότημα Marina Bay Sands στηριγμένο σε 3 πισίνες και στην οροφή του που προσομοιάζει με κατάστρωμα πλοίου, υπάρχει πληθωρική πισίνα που κόστισε 5,5 δισεκατομμύρια δολλάρια. Night Safari σε τεράστιο πάρκο που φιλοξενεί εκατοντάδες ζώα, 40′ drive σε προσομοιώσεις από περιοχές της γης.
Αφρικανική savana, tropical forests, Τεράστιο πάρκο φιλοξενεί εκατοντάδες ζώα.

ΜΠΑΛΙ

Δύο ώρες νοτιότερα από την ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ με το αεροπλάνο βρισκόμαστε στο ΜΠΑΛΙ (BALI).

Ο πολιτισμός, οι μοναδικές τέχνες, οι ευγενικοί και φιλικοί άνθρωποι και η φυσική ομορφιά κάνουν το Μπαλί ένα μυθικό μέρος. Τα εξωτικά τοπία και η συγκλονιστική ομορφιά της φύσης του έχουν συντελέσει πολύ στη δημιουργία αυτού του μύθου, εξίσου όμως συνεισφέρει και ο πολιτισμός τους. Οι Μπαλινέζοι έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ένα μοναδικό τρόπο ζωής που διατηρείται σχεδόν απαράλλακτος εδώ και αιώνες. Η κουλτούρα του Μπαλί βασίζεται στη μοναδική μορφή του Ινδουισμού, που διαμορφώθηκε μετά τον εξισλαμισμό της γειτονικής Ιάβας και εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες.

Η τέχνη είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής των κατοίκων. Κάθε άτομο είναι κάποιου είδους καλλιτέχνης, αφού όλοι ασχολούνται με την ζωγραφική, την υφαντουργία, την ξυλοτεχνία, τη διακόσμηση ή τη μουσική και το χορό.

Ίσως το πλούσιο και πανέμορφο τοπίο έχει επηρεάσει τόσο πολύ τον ψυχισμό τους ώστε να θεωρούν αυτονόητο πως οτιδήποτε κατασκευάζουν ή κάνουν πρέπει να είναι όμορφο.

Το DEMPASAR, η πρωτεύουσα αποτελεί εξαιρετική αφετηρία για ένα γύρο του νησιού, αφού κάθε λίγα χιλιόμετρα ο επισκέπτης συναντά παραδοσιακά χωριά, πνιγμένα στο πράσινο με σημαντικά δείγματα τοπικής τέχνης που αποπνέουν την αληθινή ψυχή του Μπαλί και των ανθρώπων του.

Παραδοσιακοί χοροί, σπίτια, ναοί, μικρές εκθέσεις τοπικών ζωγράφων, σπηλιές και μαγικά αγάλματα, λατρευτικά κέντρα και το διάσημο δάσος των πιθήκων, όλα περνούν με ονειρικά χρώματα μπροστά από τα μάτια του επισκέπτη.

Τα δύο σημαντικότερα τουριστικά κέντρα, οι παραλίες Sanur και Kuta βρίσκονται αντίστοιχα στο ανατολικό και το δυτικό μέρος του νησιού. Η παραλία Kuta και η γειτονική της Legian αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες προσφέροντας εντυπωσιακό τοπίο με θεαματικά ηλιοβασιλέματα και εξαιρετικές ψαροταβέρνες αλλά και καταλύματα για κάθε γούστο.

Η SANUR παρ’ όλο που βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών με το αυτοκίνητο αποτελεί έναν ιδιαίτερο κόσμο. Από την εποχή της αποικιοκρατίας υπήρξε κέντρο παραδοσιακών χορών και τεχνών και πατρίδα ντόπιων και ξένων ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών και μουσικών. Τώρα έχει μετατραπεί σε ένα ήσυχο, ήρεμο τόπο αναψυχής με σοφιστικέ πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φίνα εστιατόρια, με μπουτίκ ξενοδοχεία. 

Σε αντίθεση με τα περισσότερα μεγάλα 5 αστέρων ξενοδοχεία, τα οποία προσπαθούν να είναι «everything for everyone», «το καθετί για τον οποιοδήποτε», τα μπουτίκ ξενοδοχεία έχουν μια ταυτότητα προσωπική. Μια ιδιαιτερότητα, το «Tugu Hotel» στεγάζει μια μεγάλη προσωπική συλλογή από αντίκες. Οι πρωταρχικές σουίτες είναι δυνατά θεαματικές και έχουν τα ονόματα Walter και Mayer, από δύο ζωγράφους και φέρουν τους αντίστοιχους πίνακες ζωγραφικής τους.Στο «Watergarden», το κάθε δωμάτιο είναι μπανγκαλόου με βεράντα σε γιαπωνέζικο στυλ και δική του λίμνη γεμάτη νούφαρα και κυπρίνους.
Το «Ibah» (στο Ubud) αποτελείται από σύμπλεγμα μικρών παλατιών. Στο UBUD επίσης βρίσκεται το «Pita-Maha» που πρωταρχικά είναι ένα spa ξενοδοχείο.

Άλλα χαρακτηριστικά των Boutique Hotels είναι:

§ Η χρήση υλικών και πρώτων υλών και η σχεδιαστική σύλληψη να προσαρμόζονται στο φυσικό περιβάλλον και στον πολιτιστικό περίγυρο. Αυτός ο σεβασμός προς τη φύση συνεπάγεται και εξοικονόμηση διαχείρισης ενέργειας.

§ «Quality whatever the cost», ποιότητα ανεξαρτήτως κόστους. Η πολυτέλεια είναι εμφανής στην επίπλωση, στα αξεσουάρ, επίσης εκφράζεται στην ποιότητα του σέρβις και σε μια προσέγγιση φιλοξενίας που δίνει έμφαση στις ιδιωτικές – μεμονωμένες εκδρομές που συνοδεύονται από τοπικό ξεναγό, παρά στα μαζικά δείπνα και στα τοπικά πολύκοσμα shows.

§ Χαμηλό προφίλ – διακριτικότητα. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία στο Μπαλί είναι περισσότερο διακριτικά.

Στα τέλη του 1980 το θέρετρο NUSA DUA, στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού αντικατέστησε το SANUR ως κέντρο πολυτελούς τουρισμού και το UBUD έγινε πολιτιστικός πόλος έλξης τουριστών. To UBUD βρίσκεται στο εσωτερικό του Μπαλί και είναι πνιγμένο στο πράσινο, έχει τους λόφους με τους ορυζώνες (πραγματικά έργα τέχνης οι καλλιέργειες αυτές) και στην πραγματικότητα είναι χωριό καλλιτεχνών ξυλογλύπτων.

Ένα άλλο ξενοδοχείο εκτός από το «PITA-MAHA», πολύ διακεκριμένο Boutique hotel είναι το «AMANDARI». Στην ουσία πρόκειται για πριβέ villes που μιμούνται Μπαλινέζικο χωριό. Κάθε σπίτι έχει δική της αυλόπορτα, υπάρχει μια πολύ χαρακτηριστική και μοναδική στον κόσμο κατασκευή πυλώνος-εισόδου- και μονοπάτια «έξυπνα» σχεδιασμένα, που οδηγούν σε κοινόχρηστα κιόσκια, όπως ήταν οι τόποι συγκέντρωσης στα χωριά τα παλαιότερα χρόνια. Επίσης, έχουν χορτάρινη στέγη, πέτρινοι τοίχοι, πριβέ πισίνες με ιδιωτικό κιόσκι για ξεκούραση και χαλάρωση.

Το γκρουπ των ΑΜΑΝ έχει σήμερα 5 μπουτίκ ξενοδοχεία στην Ινδονησία. Στο Μπαλί το «AMANDARΙ» και «AMANKILA» (του οποίου οι πισίνες είναι σε βαθμίδες, όπως ακριβώς τα επίπεδα στις φυτείες των ορυζώνων), το «AMANUSA», «AMANJIWO»” στην ΙΑΒΑ, το «AMANWANA»” στην SUMBAWA (ένα νησί ανατολικά του Μπαλί και του Lombok) και το «AMANPURI» στο ΠΟΥΚΕΤ. Ένα από τα πιο θαυμαστά Boutique Hotels στην Ασία είναι το «OBEROI» με εξίσου θαυμαστούς εξωτικούς, πολύχρωμους και αρωματισμένους κήπους από ορχιδέες, μπουγκανβίλιες.

Στις παροχές ξενοδοχείου 6 αστέρων θα αναφερθούμε στο «FOUR SEASONS RESORT». Αποτελείται από prive villes σε παραδοσιακό μπαλινέζικο στυλ με ξεχωριστό ιδιαίτερο κιόσκι για ιδιωτικό δείπνο και ιδιωτική πισίνα. Αναμφισβήτητα, είναι ένα από τα ξενοδοχεία-στολίδια του Μπαλί.

Τα ξενοδοχεία μπουτίκ απευθύνονται σε μια αγορά που απαιτεί περιβαλλοντική υπευθυνότητα, υψηλές προδιαγραφές άνεσης και service, ένα φιλικό δημιούργημα που χαλαρώνει το σώμα και ευφραίνει τη σκέψη.

Είναι μια ενδιαφέρουσα σύλληψη για ξενοδοχεία και μόνο γι’ αυτό το λόγο αξίζει η γνωριμία με το Μπαλί.

Επιβάλλεται, ωστόσο, από όλους τους εμπλεκόμενους στα τουριστικά δρώμενα μιας χώρας η επίσκεψη σ΄ αυτό το τέλειο σκηνικό από καταπληκτικά ξενοδοχεία, εντυπωσιακή πολυτέλεια, χαμογελαστούς και φιλόξενους ανθρώπους, τελετουργικούς γεμάτους χάρη χορούς, ινδουιστικούς ναούς, καταπράσινους ορυζώνες.

Η εμπειρία της επίσκεψης αποζημιώνει το κόστος της εκδρομής που έτσι κι αλλιώς είναι φτηνό, ακόμη και στα πολυτελέστατα ξενοδοχεία.

ΜΠΙΤΑΝ

Το PULAU BINTAN είναι το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους Riau της Ινδονησίας. Η ύπαρξή του έγινε γνωστή από τον Μάρκο Πόλο, κατά την επιστροφή του στην Ιταλία. Τον 18ο αιώνα, το ΜΠΙΝΤΑΝ ήταν η έδρα του σουλτάνου του Johore. Η ιστορία του νησιού είναι μεγάλη και φορτωμένη από τα ίχνη που άφησαν στο πέρασμά τους πολλοί κατακτητές. Οι σουλτάνοι της Μαλαισίας, οι Πορτογάλοι και αργότερα οι Ολλανδοί, οι πειρατές και οι Κινέζοι, όλοι άφησαν τη σφραγίδα τους μέχρι την κήρυξη της οριστικής ανεξαρτησίας του νησιού από τον σουλτάνο του Riau.

Το ΜΠΙΝΤΑΝ βρίσκεται νοτιοανατολικά της κοσμοπολίτικης Σιγκαπούρης. Είναι πολύ κοντά στον Ισημερινό και έχει μέση θερμοκρασία 26°C. Στους 400.000 κατοίκους του, περιλαμβάνονται Μαλαίοι, Μπούγκις, Οράνγκ Λαούτ (τσιγγάνοι της θάλασσας), Κινέζοι, Άραβες και άλλες εθνικές ομάδες. Η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι αλλά υπάρχουν και χριστιανοί, βουδιστές, ινδουιστές. Νόμισμα του νησιού είναι η ρουπία.

Το ΜΠΙΝΤΑΝ συνδέεται με την Σιγκαπούρη με γρήγορα σκάφη και έπειτα από διαδρομή μιας ώρας φτάνουν στο Bandar Bentan Telur, στη νότια ακτή του Μπιντάν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν, άλλωστε, και οι εκδρομές που οργανώνονται στο εσωτερικό του νησιού ή στο γειτονικό αρχιπέλαγος. Το τοπίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, βλέποντας την πλούσια βλάστηση, το ζωικό βασίλειο, από παραδείσια πουλιά μέχρι ερπετά. Εκτός από τα χιλιάδες γειτονικά νησάκια που μπορείτε να επισκεφτείτε με σκάφος, δεν πρέπει να παραλείψετε να γνωρίσετε και το υπόλοιπο νησί, την παλιά πόλη των Μαλαισίων, τα παλάτια των Σουλτάνων, τους βουδιστικούς ναούς και έναν από τους παλαιότερους ναούς, το Banyan Temple, που βρίσκεται δίπλα στο αρχαίο δέντρο Banyan, και που ακόμη το θεωρούν ιερό και το λατρεύουν.