ΠΕΡΣΙΑ (ΙΡΑΝ) – ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Η αρχαία δόξα των Αχαιμενιδών και η σημερινή αλήθεια της φτώχειας και της εξαθλίωσης στην οποία ζουν ακόμα μεγάλες μάζες του πληθυσμού.

ΠΕΡΣΙΑ ΙΡΑΝ

10 ημέρες / 1.650€

(2N) TEHRAN

(2N) SHIRAZ

(3N) ISFAHAN

ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Αναχωρούμε από Αθήνα /Θεσαλονίκη για ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από το αεροδρόμιο αφού μόλις πατήσουμε το πόδι μας στην ΤΕΧΕΡΑΝΗ θα αντικρύσουμε το ΜνημείοΑζαντί, μία ισλαμική Αψίδα Θριάμβου η οποία χτίστηκε το 1971 στα πλαίσια της εορτής των 2500 χρόνων από την ίδρυση της Περσικής Αυτοκρατορίας.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ ως πρωτεύουσα του ΙΡΑΝ από το 1789, έχει πολλά σπουδαία αξιοθέατα, στα οποία θα περιηγηθούμε στην σημερινή μας ολοήμερη ξενάγηση. Κάποια από αυτά είναι: ο Θρόνος του Παγωνιού, το Αρχαιολογικό της Μουσείο, το Παλάτι του έκπτωτου Σάχη , το τέμενος Χομεϊνί, όπως και το γραφικό παζάρι της πόλης.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ-ΣΙΡΑΖ
Το πρωί θα φτάσουμε αεροπορικώς στη ΣΙΡΑΖ, την πρωτεύουσα της επαρχίας ΦΑΡΣ. Στην απογευματινή μας ξενάγηση θα δούμε το ιερό τέμενος Σαχτσεράγκ, τα μαυσωλεία των ποιητών Μπαγκεράμ και Χαφέζ, το πάρκο Μπαγκεράμ και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία.

ΣΙΡΑΖ-ΙΣΠΑΧΑΝ
Σήμερα περνώντας και γνωρίζοντας τις ιστορικές πόλεις ΠΕΡΣΕΠΟΛΗ, ΝΑΞΙΡΟΥΣΤΑΝ , ΠΑΣΑΡΓΑΔΕΣ , θα καταλήξουμε στον καθρέπτη της πολιτιστικής κουλτούρας της ΠΕΡΣΙΑ το ΙΣΠΑΧΑΝ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΙΣΠΑΧΑΝ
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η πόλη τα περισσότερα αξιοθέατά της και μνημεία της τα «χρωστάει» στον δέκατο έκτο αιώνα, όταν ήταν άλλωστε και η πρωτεύουσα της χώρας. Εμείς θα ξεναγηθούμε στις γέφυρες του ποταμού Ζαγιαντέχ, το Γαλάζιο Τζαμί, το Τέμενος Λοτφουλάχ, τα παλάτια Αλί Καμπού και Τσεχέλ Σοτούν όπως επίσης και τη γέφυρα Κατζού.

ΙΣΠΑΧΑΝ
Συνεχίζοντας την ξενάγησή μας σ’αυτήν την πόλη, την παράσταση σήμερα θα κλέψει το «Μαυσωλείο των Κινούμενων Μιναρέδων» το οποίο πραγματικά ξέρει πώς να καταπλήξει όλους τους επισκέπτες του. Στην συνέχεια είστε ελεύθεροι να περιηγηθείτε μόνοι σας στο παζάρι του ΙΣΠΑΧΑΝ και να θαυμάσετε τα διάφορα τοπικά είδη λαϊκής τέχνης.

Θα πάρουμε το αεροπλάνο της επιστροφής.

Κατεβάστε τα έντυπα της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / βίζες.

Για τον προορισμό

Περσία – Πακιστάν

Καθρέπτης της πολιτιστικής κουλτούρας της ΠΕΡΣΙΑΣ είναι το ΙΣΠΑΧΑΝ. Εδώ καταφαίνεται η καλλιεργημένη, ραφινάτη, πλούσια σε πνεύμα και βαθύ χιούμορ ΠΕΡΣΙΑ.
Τα χωριά απομακρυσμένα και σκόρπια στις στέπες και στις μικρές οάσεις στους πρόποδες των βουνών από μακριά φαίνονται σαν μυθικά φρούρια, που φθείρονται από τον άνεμο και τον ήλιο («κάλα»).
Διακρίνονται όμως και δείχνουν όλη την εξαθλίωσή τους. Άνθρωποι σαν αιχμάλωτοι, δουλεύουν στις υπόγειες σήραγγες που τροφοδοτούν με νερό το χωριό.

Το «ταζίγε» (στην κυριολεξία «πένθος») είναι ένα είδος μαζικού πολιτικού θεάτρου μια και αναπολεί περιστάσεις και συμβάντα πραγματικά, στα οποία κυριότεροι πρωταγωνιστές είναι οι λαϊκές μάζες.
Όπως στα πατροπαράδοτα «ταζίγε» (που παριστάνονται στους δρόμους και στις αυλές), η σύγχρονη έκδοση του Σιράζ είναι συγκεντρωμένη στην επέτειο του μαρτυρίου των απογόνων του Μωάμεθ, που έγινε στην ΚΕΡΜΠΕΛΑ (στο σημερινό ΙΡΑΚ) το 680.

Ο λαός εξουσιοδοτεί τον εκπρόσωπό του Μπχτάρ να εκδικηθεί το Χοσεΐν, τρίτο απόγονο του Προφήτη, που σφαγιάστηκε με την οικογένειά του και τους οπαδούς του από τις άθεες ορδές του Γιαζίντ. Η σκηνή κατακλύζεται ξαφνικά από τσεκούρια, τσουγκράνες, μαχαίρια, ενώ συνέχεια πέφτουν κεφάλια, πόδια και χέρια και το αίμα τρέχει ποτάμι ανάμεσα στους θεατές. Το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει οποιοσδήποτε αγράμματος, αφού παρακολουθήσει την παράσταση του θεάτρου αυτού του δρόμου, είναι ότι ο λαός, όπως εξηγεί το «ταζίγε» απομονωμένος και καταπιεσμένος από μια μικρή «ελίτ», μπορεί, σε κάθε στιγμή να ξαναβρεί την ενότητα στην πίστη, για να εξουσιοδοτήσει έναν εκδικητή και να δικαιωθεί.

Στοιχεία του ταξιδιού

Ø Σε αυτό το ταξίδι θα δώσουμε πιό πολύ έμφαση στα ιστορικά και στα πολιτιστικά στοιχεία αυτής της περιοχής.

Ø Το ταξίδι στην Περσία που έχει θεοκρατικό χαρακτήρα προϋποθέτει ανοχή των κανόνων του κράτους. Τη γυναίκα την θέλει ντυμένη με τρόπο να καλύπτει ό,τι σκανδαλίζει. Σε αντιστάθμισμα ο επισκέπτης θα γνωρίσει, περίτεχνα κτίρια, ανατολίτικα παλάτια, τα πανάρχαια συστήματα ύδρευσης ιστορικά μνημεία, και πλήθος άλλων αξιοθεάτων. Θα απολαύσει τα ωραιότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της Ασίας.

Ø Η καλύτερη εποχή για αυτό το ταξίδι είναι η Ανοιξη ή το Φθινόπωρο, καθώς το Χειμώνα η μέρα είναι μικρότερη και το κρύο πολύ, ενώ το Καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό και για πολλούς ανυπόφορο.

Ø Για αυτούς όμως που οι καιρικές συνθήκες δεν αποτελούν πρόβλημμα, αναχωρήσεις γίνονται όλο το χρόνο

ΠΑΚΙΣΤΑΝ

7 ημέρες / 1.450€

(1N) PISLAMABAD

(1N) PAHSAVAR

(2N) TSITRAL

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ
Αναχωρούμε για το ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. Εκεί θα πραγματοποιήσουμε μία ολοήμερη ξενάγηση. Πρώτος σταθμός ακολουθώντας τα βήματα του Μ. Αλέξανδρου θα είναι η λίμνη Τζέλουμ, στην οποία είχε δώσει μία καθοριστική μάχη.
Κατόπιν θα συνεχίσουμε για το φρούριο Ρόχτας όπου και θα μάθουμε λίγα πράγματα για την ιστορία αυτού του κτίσματος.
Λίγο αργότερα θα συνεχίσουμε για το επιβλητικό φαράγγι Καχάν, με τις χοντρές πύλες, τις ιστορικές πολεμίστρες και τα τείχη που το περιστοιχίζουν. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί γνωρίζοντας ένα ακόμη κάστρο, μικρότερο σε έκταση αλλά εξίσου ιστορικό, το κάστρο Ρίβατ.

2η-3η

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ- ΠΕΣΑΒΑΡ

Σήμερα αναχωρούμε για την ΤΑΞΙΔΙΑ για τη οποία ο Αδριανός είχε γράψει: «πόλις μεγάλη και ευδαίμων μέγιστη των μεταξύ Ινδού τε ποταμού και Υδάσπου». Συνεχίζοντας, θα φτάσουμε στο μεγαλόπρεπο κάστρο ΑΚΜΠΑΡ, γνωστό για το καραβάν-σεράι του, που βρίσκεται στο ΑΤΤΟΚ.
Λίγο αργότερα θα φτάσουμε στο ιστορικό ΣΑΧΜΠΑΖ ΓΚΑΡΙγια να δούμε τις εντολές που είχε δώσει ο Αυτοκράτορας Ασόκαστους υπηκόους του, οι οποίες είναι χαραγμένες σε βράχο. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στο ΠΕΣΑΒΑΡόπου και θα πραγματοποιήσουμε ξενάγηση στην εξωτική αυτή πόλη του ΠΑΚΙΣΤΑΝ, θα επισκεφτούμε το μουσείο της πόλης αυτής στο οποίο εκθέτονται κειμήλια ινδικής αλλά και ελληνικής τέχνης, που χρονολογούνται στην εποχή της αρχαίας Γανδαρίδας. Θα ξεναγηθούμε επίσης στο Κάστρο Μπαλαχισάρ, όπως επίσης και το παζάρι Κισά Καβάνι όπου είναι τόπος συνάντησης για όλους τους Ασιάτες.

 

ΠΕΣΑΒΑΡ-ΤΣΙΤΡΑΛ

Αναχώρηση για το ΤΣΙΤΡΑΛ όπου θα πραγματοποιήσουμε μία αξέχαστη ξενάγηση μια που πολλά ιστορικά πρόσωπα όπως ο Μ. Αλέξανδρος, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, και ο Ηφαιστίωνας που πέρασαν από εδώ άφησαν σίγουρα στο στίγμα τους. Η πόλη εκτός από την ιστορική αξία της διαθέτει και πολλά άγριας ομορφιάς φυσικά τοπία.

 

ΤΣΙΤΡΑΛ
Η σημερινή μας ξενάγηση θα μας φέρει σε επαφή με άγνωστους προς εμάς πολιτισμούς. Θα γνωρίσουμε από κοντά τους ΚΑΛΑΣ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου. Ακόμα θα παρατηρήσουμε ότι οι ΚΑΛΑΣ δεν μοιάζουν σε τίποτα με τους ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ. Σου έρχεται οι εντύπωση ότι αυτοί οι άνθρωποι ζουν ακόμα στην αρχαιότητα καθώς έχουν κρατήσει όλα τα ήθη και τα έθιμά τους από εκατοντάδες χρόνια πριν. Κάπου εδώ η ξενάγηση φτάνει στο τέλος της και ετοιμαζόμαστε για την πτήση επιστροφής μέσω ΛΑΧΩΡΗΣ για ΑΘΗΝΑ.

Κατεβάστε τα έντυπα της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, τα ξενοδοχεία 5 αστέρων.
Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομιών / βίζες.