ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

 Κελέβη-Σουμάτρα

12 ημέρες / 2350

(2Ν) LΑΚΕ ΤΟΜΒΑ

(2Ν) BERASTAGI

(1NMENDAN

(1NUJUNG  PATANG

(2NTANA TORAJA

ΟΥΤΖΟΥΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ
Άφιξη στην ΟΥΤΖΟΥΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ, πρωτεύουσα της ΚΕΛΕΒΗΣ, ΣΟΥΛΑΒΕΖΗ στα ινδονησιακά. Θα μεταφερ-θούμε στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας γνωρίζοντας τα περισσότερα από τα λιγοστά, σημαντικά όμως αξιοθέατά της. Ανάμεσα σε αυτά, θα δούμε το Κάστρο Ρότερνταμ, την αγορά καθώς και το λιμάνι στης πόλης.

ΟΥΤΖΟΥΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ – ΤΑΝΑ ΤΟΡΑΤΖΑ
Σήμερα το πρωί θα μεταφερθούμε στα κεντρικά υψίπεδα της ΚΕΛΕΒΗΣ, στην ΤΑΝΑ ΤΟΡΑΤΖΑ πιο συγκεκρι-μένα. Η διαδρομή μας θα είναι μεγάλη και απολαυστική, καθώς θα έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε της φυσικές ομορφιές της ΚΕΛΕΒΗΣ. Πράσινα τοπία, φυτείες κακάο, ψαροχώρια, φυτείες γαρυφαλλό-δεντρων θα πλαισιώνουν τον δρόμο μας. Στάσεις θα πραγματοποιήσουμε στον καταρράκτη Μπαντιμου-ρούγκ και στο Πάρε Πάρε όπου και θα μείνουμε για φαγητό.

ΤΑΝΑ ΤΟΡΑΤΖΑ
Η σημερινή μας ξενάγησή είναι θα είναι αφιερωμένη στα νησιά: ΛΟΝΤΑ, ΛΕΜΟ, ΠΑΛΑΒΑ, καθώς και στην αγορά του Ραντεπάο. Θα μάθουμε πολλά πράγματα για τα ξακουστά «τογκονάν» τους καθώς και για τα μοναδικά και αξιοπερίεργα νεκρικά έθιμά τους. Οι άνθρωποι αυτοί, έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης σε σχέση με την ζωή και το θάνατο. Άλλωστε οι κηδείες τους και ο τρόπος ενταφιασμός των νεκρών τους είναι πλέον γνωστός σε όλο τον κόσμο.

ΤΑΝΑ ΤΟΡΑΤΖΑ-ΜΠΑΛΙ
Σήμερα περνάμε από τον ίδιο δρόμο που περάσαμε και εχθές μόνο που αυτή την φορά δίνουμε πιο πολύ έμφαση στα μαγαζάκια που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας για μικροαγορές. Στάση πάλι θα κάνουμε στο ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ, για ένα «θαλασσινό» γεύμα. Το βράδυ αναχωρούμε για ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ από όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Ελλάδα. Υπάρχει η δυνατότητα από την ΤΑΝΑ ΤΟΡΑΖΑ να μεταφερθούμε στο «Νησί των Θεών», το πραγματικά μαγευτικό ΜΠΑΛΙ για ξεκούραση και διακοπές.

Κατεβάστε το έντυπο της εκδρομής

* Οι τιμές είναι τελικές κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται όλες οι πτήσεις, οι μεταφορές, ξεναγήσεις πριβέ, ξενοδοχεία με προσωπικότητα και με τις καλύτερες κριτικές, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Η διάρκεια  του ταξιδιού είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας ,ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του προορισμού .Είμαστε όμως ευέλικτοι να σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που  επιθυμείτε, στα μέτρα σας, επειδή ακριβώς τα ταξίδια γίνονται μόνο για εσάς, προαρμοσμένα απόλυτα στις επιθυμίες σας.

* Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομιών / βίζες.

Για τον προορισμό

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ – ΣΟΥΜΑΤΡΑ – ΚΕΛΕΒΗ

Η Ινδονησία είναι μια από τις συναρπαστικότερες χώρες της γης. Απέραντη, αντιθετική, φυσική, ανεξερεύνητη. Μια χώρα με σπάνιες ομορφιές, μοναδικά μνημεία, ιδιαίτερα φιλικό πληθυσμό, που λατρεύει μέχρι σήμερα το μυθικό πουλί Γκαρούντα (μισός άνθρωπος μισό πουλί). Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του κόσμου και από τα 13000 νησιά της Ινδονησίας είναι η Σουμάτρα με την πρωτόγνωρη ομορφιά της, την αρχιτεκτονική των σπιτιών της και τα έθιμα των Batak , μέχρι πρότινος ανθρωποφάγοι με τους ιδιαίτερους μοναδικούς τάφους. Στη ζούγκλα του Βόρειου τμήματος στο Bohorok θα δούμε τον Ουράν-Οτάνγκ (ουρακοτάνγκο, είδος πελώριου πιθήκου). Μετά από πτήση για Σιγκαπούρη, πετάμε για τη νήσο Σουφάτρα. Προσγείωση στην πόλη Μεντάν της Σουμάτρας.

Μεταφορά στην λίμνη TOBA ανάμεσα από φυτείες με καουτσουκόδεντρα και κοκοφοίνικες. Φτάνοντας στο PARAPAT περνάμε στο νησί SAMOSIR με βάρκα όπου θα επισκεφτούμε χωριά που κατοικούνται από απογόνους των ανθρωποφάγων Μπατάκ. Τα ξύλινα υπερυψωμένα σπίτια τους με τις τριγωνικές μετόπες, τις διακοσμημένες προσόψεις, τις κυρτές στέγες, είναι αντιπροσωπευτικά της Β. Σουμάτρας. Στην Αμπαρίτα θα μάθουμε τις κανιβαλιστικές συνήθειες των Μπατακ. Παρακολούθηση τοπικών χορών ορτόρ. Αργά επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΤΟ ΜΠΟΡΟΜΠΟΥΝΤΟΥΡ

ΤΕίναι το μεγαλύτερο μνημείο της ιαβαϊκής τέχνης. Χτίστηκε επί δυναστείας Σαϊλέντρα στην αρχή του ένατου μ.χ. αιώνα. Ανακαλύφθηκε τον περασμένο αιώνα κι αναστηλώθηκε από Ολλανδούς αρχιτέκτονες κι αρχαιολόγους στη διάρκεια των ετών 1907-1911.
Το Μπορομπουντούρ είναι ένας λόφος-ναός,μιά απόδοση σε πέτρα της αντίληψης των Βουδιστών Μαχαγιάνα για τον κόσμο: ένα στολισμένο γύρω γύρω βάθρο, με τετράγωνη μάλλον βάση (πλευρά 128 μέτρα),υποβαστάζει το ναό που με τη δύναμη και την πολυπλοκότητα των προεξοχών και των εσοχών του δίνει την εντύπωση ενός ισχυρού οχυρού. Πάνω σε τετράγωνη βάση υψώνονται τέσσερις όροφοι που ο καθένας αποτελείται από ομόκεντρες στοές κι ένα πλήθος μικρών διακοσμητικών ναών. Στον τελευταίο όροφο υψώνονται τρείς στρογγυλές ταράτσες με στούπα: στο υψηλότερο σημείο είναι τοποθετημένη μιά μεγάλη κυκλική κλειστή στούπα.
Το μνημείο διακοσμείται με 1300 ανάγλυφους πλίνθους που το συνολικό τους μήκος φτάνει τα 15 χλμ. Μ’αυτά τα ανάγλυφα η ινδο-ιαβαϊκή γλυπτική φτάνει στο αποκορύφωμά της. Σκαλισμένα πάνω σε τεράστια κομμάτια μαλακής πέτρας, τα γλυπτά δείχνουν, στις χαμηλότερες στοές, την απατηλή όψη της επίγειας καθημερινής ζωής ή τον πόνο των βασανιστηρίων της κόλασης και στις ψηλότερες στοές τις παραδειγματικές σκηνές της ζωής του Βούδα και, με τρόπο που να ευνοούν τις ανυψωτικές γραμμές του κτιρίου, τη μακαριότητα των Βοδισάτβα και των ασκητών που έφτασαν στην απολύτρωση.

Sulawesi (Kελέβη)

Χαρακτηρίζεται από την αρχιτεκτονική των σπιτιών της

ΤΟΡΑΝΤΖΑ

Τα έθιμα που συνοδεύουν το νεκρό στην τελευταία του κατοικία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην φυλή των Τοράντζα. Αφού όλοι επισκεφτούν το νεκρό και το φέρετρο φυλαχτεί από τους συγγενείς για λίγο, μεταφέρεται στα βουνά, σε κατάλληλα σπίτια – τάφους, που αφού αποσαρκωθεί το λείψανο ντύνεται και στολίζεται με μεγάλη φροντίδα. Τα πιο σοφά πρόσωπα τοποθετούνται σε ειδικά μπαλκόνια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Για όσους επιθυμούν ένα ταξίδι ιδιαίτερο προτείνουμε την επίσκεψη στην ΚΕΛΕΒΗ που χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα, από την αρχιτεκτονική των σπιτιών της και κυρίως από τα ήθη και έθιμα των Τοράντζας, των οποίων τα νεκρικά έθιμα είναι μοναδικά σε όλη τη γη. § Σε όποια εποχή και να ταξιδέψετε στην ΚΕΛΕΒΗ το κλίμα είναι εκπληκτικό, εκτός του Χειμώνα όπου βρέχει σποραδικά, αν και ακόμα και τότε η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή. § Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που θα μάθετε, είναι τα νεκρικ έθιμα των κατοίκων της ΚΕΛΕΒΗΣ.